Overzicht Projecten

De wereld in je klas, met je klas de wereld in!

ICT&E initieert, ontwikkeld en begeleidt projecten voor en door het onderwijs in binnen- en buitenland. Waarbij de focus ligt op een betekenisvolle inzet van ICT en samenwerkend leren van leerlingen. Veelal komen deze projecten voort uit de wensen van leerkrachten en docenten. Omdat wij de organisatie en procesbegeleiding in handen nemen, kan de leerkracht/docent zich volledig richten op het leren en de leerlingen. Via de onderstaande linken vindt u meer informatie over deze projecten:

(zie ook Archief Projecten)

  • Een wens  wordt werkelijkheid met het nieuwe project: ‘Een school voor Nepal’.
    Lees meer over hoe we samen met Stichting Maya, de Learning Circles Kinderrechten en Lyceum de Grundel in Hengelo de wederopbouw van een aardbeving-bestendige school in Nepal mogelijk gaan maken. Een plek waar Nepalese kinderen elkaar weer kunnen ontmoeten, om verder te gaan met leren en samen opgroeien.
    Lees meer….
  • Learning Circles Kinderrechten – een PO/VO/(V)SO-project.
    Na succesvolle ervaringen in 2013, 2014 en 2015 zullen van februari t/m mei 2016 nieuwe Learning Circles Kinderrechten worden aangeboden, in het Engels en Nederlands.
  • Echoes from the past – Poems for the future – een VO-project, samen met Maurits Kamman, over WWII, de bevrijding en relatie tussen Nederland en Canada (2005 – 2010 – 2015)