ICT&E  /  Learning Circles Kinderrechten 2018

Learning Circles Kinderrechten 2018

 

Learn with the world, not just about it!

 

Learning Circles Kinderrechten van 12 februari tot 3 juni 2018.

 

Na vele enthousiaste reacties in de afgelopen jaren worden in 2018 opnieuw Learning Circles Kinderrechten aangeboden.

Groepen uit het regulier en speciaal Basisonderwijs én Voortgezet Onderwijs maken kennis met leeftijdgenoten van scholen uit Suriname en Nederland en werken in uitdagende opdrachten samen aan diverse kinderrechten. Dit jaar worden de opdrachten voor een groot deel vooraf ontworpen door leerlingen van Montessori scholen. In de vraagstukken worden leerlingen uitgenodigd zich te verwonderen over levensomstandigheden van kinderen wereldwijd en tegelijkertijd hun kennis en bewustzijn te vergroten.

Samenwerken

 

Een Learning Circle is een wereldwijd klaslokaal waarin leerlingen en leerkrachten van alle onderwijssoorten in binnen- en buitenland samen werken en samen leren. Door te delen, te ontmoeten en door het geven en ontvangen van gerichte feedback doen leerlingen spannende en unieke leerervaringen op. Met behulp van wiki’s, internet, e-mail en social media, communiceren leerlingen met elkaar over betekenisvolle vraagstukken die actueel zijn in de wereld.
Deelnemen aan een Circle betekent niet alleen vorm geven aan wereldburgerschap, maar geeft leerlingen ook de ruimte uitgebreid vele vaardigheden te oefenen, hard nodig in een wereld die steeds sneller verandert.

In een Learning Circle leren kinderen op basis van wederkerigheid. Door ervaringen en kennis uit te wisselen, ontwikkelen ze inzicht in elkaars leefomgeving. Alle deelnemers werken aan dezelfde opdrachten, maar delen in de wiki hun eigen uitwerkingen. Dat maakt elke Learning Circle een unieke leerervaring voor leerling en leerkracht.

In deze Learning Circles Kinderrechten verbinden leerlingen uit Suriname en Nederland zich met elkaar. Ze worden samen uitgedaagd zich te verwonderen, te vragen en onderzoeken en worden zich daardoor bewust van verschillende levensechte vraagstukken. Het draagt ertoe bij dat kinderen kunnen opgroeien tot wereldburgers met een mening.

Bekijk ook eens:

De 12 Learning Circle Wiki’s van 2017
Een mooie compilatie –> Learning Circles selectie.
Ervaringen van deelnemers –> Testimonials van Nederlandse scholen
Artikel COS: Learning Circles, online werken aan een betere toekomst! – Harry Dubois
Artikel Lecso: ‘Een venster naar de andere kant van de aarde‘ – interview met Thierry Koningstein.

 

Informatie:

 

Project coördinator Global Teenager Project: Bob Hofman
Coördinator Learning Circles Kinderrechten: Manon van Herwijnen

Sinds 1998 werken we samen met iEARN.

Inschrijven voor de Learning Circles van 2018

 

Inschrijven kan hier!

–> Bij inschrijving van minimaal 8 scholen uit Suriname en 8 scholen uit Nederland gaan ook de Nederlandstalige Circles Kinderrechten van start in 2018.

NIEUW —> Voor de Engelse Circles van 2018 is keuze uit 4 thema’s mogelijk.
Zie de beschrijving op de algemene pagina Learning Circles 2018.

Tarieven:
Het tarief voor elke groep deelnemers van een Nederlandse school is € 395,- . Ook scholen uit Canada, Zuid-Afrika en enkele andere landen doen een passende bijdrage. Hiermee wordt de organisatie, het opzetten van de Circles én het begeleiden van alle scholen in de bekostigd. Met de opbrengst ondersteunen we ook deelname van scholen die ontoereikende financiële middelen hebben.