ICT&E / peerScholar / Waarom peerScholar?

Waarom peerScholar?

Met peerScholar kun je als docent het beste uit je leerlingen halen, terwijl je tijd bespaart. Zo scoren leerlingen méér dan alleen een cijfer. Dit online instrument maakt zelfstandig leren, samen leren en zelfs internationaal samenwerken makkelijk… Hoe werkt peerScholar?
PeerScholar ondersteunt leerlingen in hun persoonlijke ontwikkeling, creatief denken, kritisch denken, samenwerkend leren en effectief communiceren.
Leerlingen leren meer door feedback te geven, te ontvangen en verwerken. Ze reflecteren op eigen en andermans werk en krijgen invloed op het cijfer. peerScholar verweeft vakinhoud met de vaardigheden van de 21e eeuw en doet zo een beroep op de eigen verantwoordelijkheid.
De docent kan de inzet en prestaties van leerlingen eenvoudig volgen. Ook maakt peerScholar het uitwisselen van opdrachten en toetsen makkelijk: tussen docenten onderling én tussen scholen.
peerScholar ondersteunt efficiënt en effectief onderwijs, en leidt tot een digitaal portfolio met kennis en kunde van informatievaardige wereldburgers.

 


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Naam Email