ICT&E  /  Tijdlijn VO Learning Circles Kinderrechten 2016

Tijdlijn VO Learning Circles Kinderrechten 2016

phase 1

Fase 1:  8 februari t/m 28 februari 2016: Voorstellen

Nu we gaan samenwerken is het leuk om te weten wie iedereen is. In de Wiki is voor elke groep een voorstelpagina gemaakt. Iedereen kan deze wiki lezen, om te editen heb je een login nodig. Zodra je toegang hebt tot de Wiki kun je aan de slag. Op de voorstelpagina vertel je iets over je school, de klas, de leerlingen en de leerkracht. Denk ook aan een leuke klassenfoto of een video. Alle pagina’s zijn voor iedereen zichtbaar.

phase 2

Fase 2:  29 februari t/m 3 april 2016: Uitdaging 1

Op maandagochtend 29 februari starten we met de eerste uitdaging. Iedere groep heeft 5 weken de tijd, t/m zondag 3 april, om mooie bijdragen te plaatsen op de uitwerkpagina. Probeer zo creatief mogelijk antwoord te geven met teksten, filmpjes, foto’s, tools of Social Media!
In de laatste drie weken van deze fase is er ruimte voor feedback op elkaars bijdragen. Alle deelnemende groepen gaan elkaar vragen stellen. We organiseren voor alle groepen een of meerdere ontmoetingen via Skype.

 phase 3

Fase 3:   4 april t/m  8 mei 2016: Uitdaging 2

Maandagochtend 4 april beginnen we met de tweede uitdaging. Jullie hebben 5 weken de tijd om aan de groepsopdrachten van jullie keuze te werken. Ook hier mag je weer met tekst, filmpjes en foto’s werken. Bespreek in je groep ook eens de verschillen en overeenkomsten in de uitwerkingen.

Van 18 april t/m 27 mei 2016: werken leerlingen individueel verder aan deze uitdaging in een peerScholar opdracht.

Op basis van de eerste twee weken in deze uitdaging schrijven de leerlingen nu in peerScholar een brief aan UNICEF en geven daarna feedback op het werk van drie mede-leerlingen. Met behulp van de feedback van drie klasgenoten uit de Learning Circle gaat iedere leerling nu de brief nog beter maken. Zo leer je samen, met behulp van opbouwende feedback en denk je met elkaar eerst kritisch en dan creatief na over kinderrechten en ieders uitwerking van deze uitdaging.

In deze periode hebben alle scholen vakantie; maak dus op tijd een goede planning!

phase 4

 Fase 4: 9 mei t/m 27 mei 2016: Afronding en Evaluatie

Op maandagochtend 9 mei start de fase van afronding. Jullie hebben t/m vrijdag 27 mei de tijd om met je groep op een creatieve manier aan de afsluitende opdracht te werken. Jullie presenteren op je schoolpagina wat voor jullie echte ‘eye openers’ waren. We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen van de afgelopen periode in je wereldwijde klas.

Ook in deze laatste weken geven jullie elkaar feedback. Ook hier weer tijd voor vragen en antwoorden aan elkaar en Skype afspraken.

Evaluatie: Met jullie tips, tops en opmerkingen kunnen we de Circles volgend jaar goed voortzetten.

Schoolvakanties 2016

 

Nederland:

Voorjaar: (M en Z) 20 februari t/m 28 februari 2016
(N) 27 februari t/m 6 maart 2016

Meivakantie: (hele land) 30 april t/m 8 mei 2016

Suriname:

Paasvakantie: volgt

Antillen:

Carnaval: volgt

Paasvakantie: volgt