ICT&E  /  Tijdlijn PO Learning Circles Kinderrechten 2016

Tijdlijn PO Learning Circles Kinderrechten 2016

phase 1

Fase 1:  8 februari t/m 28 februari 2016: Voorstellen

Nu we gaan samenwerken is het leuk om te weten wie iedereen is. In de Wiki is voor elke groep een voorstelpagina gemaakt. Iedereen kan deze wiki lezen, om te editen heb je een login nodig. Zodra je toegang hebt tot de Wiki kun je aan de slag. Op de voorstelpagina vertel je iets over je school, de klas, de leerlingen en de leerkracht. Denk ook aan een leuke klassenfoto of een video. Alle pagina’s zijn voor iedereen zichtbaar.

phase 2

Fase 2:  29 februari t/m 3 april 2016: Uitdaging 1

Op maandagochtend 29 februari starten we met de eerste uitdaging. Iedere groep heeft 5 weken de tijd, t/m zondag 3 april, om mooie bijdragen te plaatsen op de uitwerkpagina. Probeer zo creatief mogelijk antwoord te geven met teksten, filmpjes, foto’s, tools of Social Media!
In de laatste drie weken van deze fase is er ruimte voor feedback op elkaars bijdragen. Alle deelnemende groepen gaan elkaar vragen stellen. We organiseren voor alle groepen een of meerdere ontmoetingen via Skype.

 phase 3

Fase 3:   4 april t/m 8 mei 2016: Uitdaging 2

Maandagochtend 4 april beginnen we met de tweede uitdaging. Jullie hebben t/m zondag 8 mei de tijd om aan de opdrachten van jullie keuze te werken. Ook hier mag je weer met tekst, filmpjes en foto’s werken. Bespreek in je groep ook eens de verschillen en overeenkomsten in de uitwerkingen.

In deze periode hebben alle scholen veel vrije dagen; maak dus op tijd een goede planning!

 phase 4

Fase 4:  9 mei t/m 27 mei 2016:
Afronding met groepsopdracht en evaluatie.

Op maandagochtend 9 mei start de fase van afronding. Jullie hebben t/m vrijdag 27 mei de tijd om met je groep op een creatieve manier aan de afsluitende opdracht te werken. Jullie presenteren op je schoolpagina wat voor jullie echte ‘eye openers’ waren. We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen van de afgelopen periode in je wereldwijde klas.

Ook in deze laatste weken geven jullie elkaar feedback. Ook hier weer tijd voor vragen en antwoorden aan elkaar en Skype afspraken.

Evaluatie: Met jullie tips, tops en opmerkingen kunnen we de Circles volgend jaar goed voortzetten.

Schoolvakanties 2016

 

Nederland:

Voorjaar: (M en Z) 20 februari t/m 28 februari 2016
(N) 27 februari t/m 6 maart 2016

Meivakantie: (hele land) 30 april t/m 8 mei 2016

Suriname:

Paasvakantie: volgt

Antillen:

Carnaval: volgt

Paasvakantie: volgt