Curaçao – Unesco Conference and Lot Circles – september 2013

Unesco Conference – Lot Circles – peerScholar – CTU conference
September 8 – 16 2013 fotoverslag
Conferentie
De Nationale UNESCO Commissie Curaçao, onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, organiseert in september een seminar voor het onderwijsveld met de titel ‘ICT & Education 2013’. In samenwerking met FIDE, het Ministerie van Onderwijs, Stimul-IT en de Caribbean ICT Roadshow zijn er gedurende de eerste drie weken van september vele workshops, lezingen en hands-on trainingen te volgen.
Het seminar is bedoeld voor alle onderwijsprofessionals die meer willen weten over hoe ICT in de klas ingezet kan worden, waarbij extra aandacht wordt besteed aan gratis te gebruiken (on-line) software. Onderwerpen als Blended Learning, Flipped Learning, Geolocation, One Learning Tool per Child (OLPC), bring your own device (BYOD), edu-apps en Learning Circles komen uitgebreid aan bod dankzij een aantal experts uit Nederland, de Verenigde Staten en de Caribische regio.
Naast buitenlandse sprekers zullen er ook workshops en lezingen zijn van lokale leerkrachten, docenten en andere professionals, waardoor het gehele programma zowel vernieuwend zal zijn en tevens nauw aansluit bij de dagelijkse praktijk van de onderwijsprofessional op Curaçao.
Workshops door Bob Hofman
  • Workshop Lot Learning Circle:In deze workshop geven we u allereerst een beeld van bijna vijftien jaar internationaal samenwerkend leren via de methodiek van de Learning Circles. Dan richten we ons concreet op de Lot Learning Circles waaraan ten minste zeven klassen/scholen uit Curaçao kunnen deelnemen. We verkennen samen hands-on de online resultaten van de pilot (jan-mei 2013) en kijken vervolgens hoe de nieuwe 2014 Lot Circles aansluiten bij uw onderwijs en wat er nodig is om uw leerlingen succesvol en met plezier te laten deelnemen. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen en beantwoorden van uw vragen! Graag nodigen we zeven klassen / scholen (FO – SO – VO) uit Curaçao uit om aan de Lot Learning Circles – Suriname – Curaçao – Nederland 2014 deel te nemen.
  • Workshop peerScholar. Wellicht het allerbelangrijkste dat we u in deze workshop kunnen aanbieden is samen-werken aan het vormgeven van de door u gewenste onderwijsontwikkeling op uw school. We spreken geen waardeoordeel uit over hoe het nu gaat, maar kijken samen naar hoe het leren nu wordt georganiseerd en specifiek naar de rol van toetsing. Daar is aantoonbaar tijdswinst en verbetering van de leerresultaten te boeken.

 


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.