Expeditie Corlaer Cycling 4 STSN 2012-13

  
Wij zijn Corlaer Cycling 4 STSN en zijn tevens  10 leerlingen van het Corlaer College. Wij gaan voor onze expeditie ongeveer  700 kilometer fietsen vanaf de Franse Vogezen terug naar Nijkerk in een tijdbestek van 7 dagen. Dat doen wij niet zomaar, maar wij doen dat voor een goed doel. Dat goede doel waarvoor wij gaan fietsen is de stichting STSN. Deze patiëntenvereniging zet zich in voor mensen die de ziekte TSC hebben. Tubereuze Sclerosis Complex, ook wel de ziekte van Bourneville genoemd, is een erfelijke ziekte, die gepaard kan gaan met afwijkingen van de huid, de hersenen, de nieren en andere organen. In Nederland zijn er ongeveer 2000 patiënten met Tubereuze Sclerosis. De stichting zet zich in voor mensen met deze ziekte en hun directe omgeving. Dit laatste maakt de stichting extra bijzonder.
Het Team
De leerlingen die zich in gaan zetten voor deze geweldige expeditie zijn: Mariët van Altena, Janneke van Delden, Gerco Pastoor, Demi van Beek, Mabel Korporaal, Joost Verduijn, Joost van den Bosch, Dylan Bruijn, Anna van de Groep en Sanne van Dijkhuizen. Natuurlijk doen we dit niet alleen, maar worden wij geholpen door onze geweldige ‘coaches’: Maarten Kasius, Bas Buitink en Bas van de Pol.
STSN 
STSN is de stichting waar wij ons voor gaan inzetten. De stichting STSN zelf zet zich in voor mensen met de ziekte TSC. TSC is een erfelijke aandoening, die verschillende organen aantast zoals de hersenen, de huid en de nieren. Hoe erg je er last van hebt kan variëren. Bij de ene persoon is er bijna niks en merk je amper dat er iets aan de hand is,  terwijl de andere persoon gehandicapt is en daarbij verschillende complicaties heeft zoals epilepsie. Wij zijn op het idee gekomen om voor deze stichting te gaan fietsen doordat een van de coaches een dochter heeft met de ziekte TSC. Het was daarom voor ons geen moeilijke keuze om ons voor deze stichting in te gaan zetten. Wij willen graag dat we veel geld op gaan halen voor STSN, zodat er familiedagen kunnen worden gerealiseerd en de kinderen zo helpen dat zij op een normale manier kunnen functioneren in deze samenleving.
Teamoverleg
Elke vrijdag komen wij bijeen om te vergaderen en om onze plannen te gaan realiseren.
Top
Steun
Om zo goed en veilig mogelijk op de fiets te gaan stappen moeten we nog wel veel dingen gaan regelen. Een aantal personen heeft zijn of haar medewerking al toegezegd en daar zijn we erg blij mee. Er zijn al twee volgauto’s toegezegd, een camper, een kok, een fysiotherapeut, iemand die de sponsornamen gaat bedrukken op de auto’s en nog veel meer belangrijke dingen.  Zo zijn de fietsen erg belangrijk, maar daar hebben wij afgelopen vrijdag een flinke slag in geslagen. Het 2wielerhuis te Barneveld heeft aangeboden om ons te helpen. Maar met alleen fietsen komen wij er niet, en daarom vragen wij ook u om ons te steunen. Dat kan natuurlijk ook via een financiële bijdrage. Zo zijn er sponsorpakketten opgesteld in de vorm van brons ( €0-€250), zilver ( €250 – €750) en goud ( €750 – …..€). Hiervoor krijgt de sponsor natuurlijk wel iets terug van ons. Afhankelijk van welk pakket men kiest, komt men op Facebook en Twitter, komt de naam van de sponsor op de volgauto’s en kan de naam op de kleding komen. U kunt ook altijd zo maar een bedrag over maken. Voor deze expeditie hebben we dan ook een rekeningnummer. 347869009 t.n.v. Corlaer College t.b.v. Corlaer Cycling 4 STSN.
Social Media
Onze Facebookpagina heeft nu 83 LIKES, maar we zouden het leuk vinden als ook u onze pagina ‘liked’. Zo blijft u op de hoogte wat wij doen en organiseren. Ook zitten wij op Twitter en gaan er regelmatig tweets uit over onze expeditie. Volg ons dus op Facebook: Corlaercycling4stsn of via Twitter: Corlaer4stsn. Zie hieronder onze social media pagina’s.
Brainstormen
Om zo veel mogelijk geld op te halen zijn wij aan het brainstormen hoe wij dit willen gaan bereiken. Zo denken wij aan etentje met de sponsoren, cupcakes bakken en verkopen. Broodjes in de pauze verkopen, sponsor spinning, rommelmarkt organiseren en…we gaan bingo spelen. Want onze eerste activiteit staat vast. We gaan gezellig met de ouderen vanhet verzorgingscentrum Arkenheem bingoën. Op 30 november ’12 staat om half 3 het bingospel klaar. Gezellig met een hapje en een drankje laten we de ouderen voor een kleine entree een gezellige middag hebben met leuke prijzen van o.a. de Etos en de Bruna.
Logo
Voor deze expeditie hebben we ook een zelfontworpen logo. Dat heeft Lindy Jansen voor ons gemaakt. Met dit logo hebben wij de sponsorpakketten een extra dimensie gegeven en zijn er zelfs visitekaartje gemaakt. Hieronder zien jullie een kleine afbeelding van zo’n sponsorpakket.
De groepsfoto
Top

 


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.