Expeditie Corlear 4 Oeganda 2012-13

   
 Expeditie Corlaer4Oeganda in beeld:
 De Sponsorloop op basisschool de Hoeksteen voor Bake for Life
Nijkerk, 14-03-2013. Leerlingen van het expeditieteam Corlaer4’OEGANDA’ hebben samen met de leerkrachten van basisschool de Hoeksteen een sponsorloop georganiseerd. Onder belangstelling van veel enthousiaste ouders, opa en oma’s  en leerkrachten hebben de leerlingen veel rondjes gelopen.
Deze sponsorloop werd gehouden om geld in te zamelen voor het doel Bake for Life. Deze organisatie bouwt bakkerijen in Afrika. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het vak van bakker.
De leerlingen van het Corlaer College zijn een samenwerking aangegaan met deze organisatie en gaan in april een aantal bakkerijen bezoeken. Verder gaan deze leerlingen helpen bij het aanleggen van een nieuw bos en gaat er o.a. geschilderd worden.
Aanstaande donderdag wordt bekend hoeveel er is opgehaald met de sponsorloop. Ook zal er dan een prijsje zijn voor de leerling die het meeste geld heeft opgehaald.
Top
 Weer veel acties gehad!
Expeditie Team Oeganda heeft het er maar druk mee! Met alle leerlingen zijn ze in de Vredeskerk geweest tijdens de werelddiaconaatdag. Met valentijnsdag hebben ze een rozenactie gehouden. En afgelopen vrijdag hebben ze een diner georganiseerd op school.
Met deze acties haalden ze zelfs het Nijkerk.nieuws en De Stad Nijkerk. Beide hebben verslag gedaan van de activiteiten van Expeditie Oeganda.
Maar de acties zitten er nog niet op! Er komen nog een sponsorloop en een bingo voordat ze 3 april op het vliegtuig stappen naar Oeganda.
Top
 Corlaer4Oeganda ondertekend contract 
Top
 Corlaer4’Oeganda’ verkoopt ‘Covebo’ kerstbomen met succes!
19-12-2012, Nijkerk. Vorige week heeft de expeditiegroep Corlaer4’Oeganda’  meer dan 50 kerstbomen verkocht op het Corlaer College om geld op te halen voor de stichting Bake for Life. De kerstbomen waren beschikbaar gesteld door uitzendbureau Covebo.
Naast deze kerstbomenactie is er afgelopen weekend wederom erwtensoep verkocht (met dank aan Struik) in de Intratuin, werden er allerlei lekkernijen verkocht bij de Postkamer en was er zaterdag een actie bij de Multimate in Spakenburg.
Naast deze acties kreeg de expeditiegroep Corlaer4’Oeganda’ deze week financiële toezeggingen van Rabobank Randmeren, Doornhof verzekeringen, Verloskundigen Aandelaak, Berculo Beheer en van de Wit Advies. De expeditiegroep Corlaer4’Oeganda’ is zeer blij met deze steun en betrokkenheid van al deze ondernemers.
Top
 De organisatie is gekozen: Bake for life
Nadat wij op verschillende vrijdagen verschillende organisaties op gesprek hebben gehad, hebben wij er vorige week uiteindelijk voor gekozen om met de organisatie bake for life in samenwerking te gaan.
Bake for Life bouwt bakkerijen in Afrika. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het vak van bakker. Het aanleren van dit traditionele vakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan, zij verdienen een salaris en kunnen in hun eigen levensonderhoud voorzien. Alle Bake for Life bakkerijen worden gerund door lokale organisaties. Ons vakmanschap als bakker gebruiken wij om een bakkerij in de derde wereld succesvol op te zetten.
 Op zoek naar een organisatie!
De leerlingen zijn nu druk met het uitzoeken van een organisatie waarmee we een samenwerking aan kunnen gaan voor onze expeditie. Er zijn nu drie organisaties uitgenodigd om hun organisatie te presenteren en om te laten zien hoe we kunnen samenwerken. We hopen binnen nu en 3 weken een organisatie en een daarbij behorend doel te hebben gekozen.
Afgelopen maandag hebben we als teambuildingsactiviteit pizza’s gemaakt en gegeten, was erg gezellig.
Top
Top
Top

 


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.