Suriname – 12 januari 2008 – Reisverslag

Hallo Nederland 🙂

Een eerste kort bericht uit Paramaribo… we zijn heelhuids aangekomen 🙂 Van de berichten dat de luchthaven door stakingen onveilig zou zijn, hebben we niks gemerkt. Dus geen zorgen, we werden met blije gezichten verwelkomd.

Paramaribo – 12 januari 22.20 uur.

 

Picto verslag van Anja.

Verslag van Willem.

Fa Waka?
Hier gaat het uitstekend!
Vanochtend zo rond half 6 Nederlandse tijd vertrokken we vanuit Arnhem naar Schiphol.

Na wat gezellige meezingers kwamen we ruim op tijd op Schiphol, waar bleek dat de Surinaamseluchtverkeersleiding besloten had om te gaan staken.
Uurtje vertraging. En dat terwijl Geke 1x in haar leven op tijd kwam. Alles voor niets. 

Koen was nog niet bij de gate of ging al aan de laptop… 

Marieke, ook al zo’n vroege Friese vogel, deelde mysterieus mee dat de koffie onfris smaakte.
Na wat intensief speurwerk bleek dat ze de volgende keer even een brilletje moet opzetten als er gekozen moet worden tussen zout of suiker in de koffie.      

De vlucht was prima. Je moet je instellen op een lange zit. Extragratis tip: neem voldoende leesmateriaal mee en ga bij de incheckbalie op je tenen staan zodat je zitplaatsen voor lange mensen krijgt.

                      Eenmaal aangekomen op het vliegveld bij Paramaribo was het bewolkt maar de hitte was echt een enorm verschil met Nederland. Fantastisch! Regent het in Nederland nog steeds?? Het Surinaamse GSM-netwerk werd natuurlijk gelijk getest door de papa’s en mama’s onder ons.  Na wat chantagepraktijken met de douanebeambte, heimelijk verstopte scharen en een busreis door half Suriname kwamen we aan bij het eco-resort. Onderweg keken we onze ogen uit. Wat een bijzondere huizen, iedereen in korte kledij, lopend langs de kant van de weg terwijl auto’s langszij raasden.  Goed hotel! Bij de Surinamerivier. We dronken een Parbobiertje, luisterden naar de Grietjebie, zetten de airco aan en begaven ons in het nachtelijke leven van Paramaribo. Het was inmiddels 20.00 Surinaamse tijd. (dat is 12 uur ’s nachts Nederlandse tijd.)

Eerst nog even pinnen… we tapten deze ATM bijna helemaal leeg 🙂

Nico Teunissen die al aanwezig was in Suriname en het een en ander had voorbereid ontsluierde de geheimen van de Surinaamse

   

Het eindresultaat is dat de schrijver dezes om half 3 Nederlandse tijd zijn computer bijna uitzet met het gevoel: Het is hier geweldig en we gaan hier wat moois doen met elkaar.
Soko soko – De groeten van allemaal!!

Willem

 


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.