Suriname – 16 januari 2008 – Reisverslag

Pennen uitwisselen, Cola Kreek, journaal!

De mooie woorden van deze dag. Ben je nieuwsgierig geworden lees dan het onderstaande verslag.
Maar eerst deze dag in picto’s..met dank aan Anja.

De ochtend begon weer zoals altijd met een ontbijt, maar dit keer was er echt wel iets anders. Vrijwel iedereen zag er tip top uit en niet zonder reden want het is vandaag een belangrijke dag. Bob heeft vandaag de eer om een handtekening te zetten over een intentie verklaring. Deze verklaring houdt in dat alle deelnemende scholen in Paramaribo binnen twee weken twee werkende computers inclusief een ADSL verbinding krijgen. Dit hebben Bob, Geke en Marieke  bereikt na overleg met TeleSur (Suriname internet provider), een prachtige prestatie. Daarnaast heeft TeleSur eerste half jaar de verbinding al betaald. Daarna wordt er sponsoring gezocht. De nationale tv en pers in groten getale komen opdagen en wij zijn met z’n allen in het journaal geweest. Een bijzondere ervaring.
    Vervolgens zijn wij met zang en dans de ochtend begonnen en na één dropje, correctie neem er zoveel als je wil, zijn wij met de training begonnen.
Het doel van de ochtend was o.a. met onze Surinaamse collega’s een wiki te leren invullen.
De deelnemende Surinaamse scholen hadden van Kennisnet een digitale camera cadeau gekregen. Wij hebben samen uitgevogeld hoe het ding werkt.
Morgen gaan wij hiermee verder.       Na een heerlijke lunch aangeboden door TeleSur, hebben wij eeeeeeven (1 ½ uur) op onze taxi gewacht die ons naar de binnenlanden van Suriname hebben gebracht. Met twee taxi’s naar Cola Kreek een prachtig avontuur. Na een zwarte tweebaansweg werd deze schitterend rood van de bauxiet. Wij hebben deze weg van links naar rechts gehad, o ja want er zaten namelijk veel gaten in.

Waar denk je aan bij Cola, ja goed bruin. Het water was helder, schoon en je huid kreeg tijdelijk een cola kleur. Onze Surinaamse reisleidsters wilden in het water Elle spelen. De Nederlandse collega’s waren maar al te bereid om onze Elle in het water te gooien. Maar dat was niet de bedoeling, want het ging om een tikspel.
 Nanske heeft een fel groene Leguaan van wel 60 centimeter gezien. Ze was erg onder de indruk van schoonheid van het dier.
Koen ging even naar het toilet en kwam terug met een prachtige foto met de volgende tekst ‘Toiletpapier te koop SRD 0,25 per meter’. Weer zo’n prachtige tekst die wij met regelmaat tegen komen.
 Toen kwam de kleine regentijd voorbij, voor menigeen aanleiding om heerlijk in de regen te staan. Wij hadden de gelegenheid om ons te ontspannen maar onze Bob moest weer aan het werk. Momenteel zitten wij onder het genot van een Djogo bij de Braziliaan te eten en is onze Bob alweer aan het werk.

Lidi Schepers.


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.