Suriname – december 2011- Werkbezoek

Donderdag 15 december 2011
Vrijdag 16 december 2011
Zaterdag 17 december 2011
Zondag 18 december 2011
Donderdag 15 december 2011
Je hoeft voor een bezoek aan Suriname geen visum meer aan te vragen.Een toeristenkaart op Schiphol (€ 20,-)  krijg je nu in 5 minuten, zoooooo makkelijk :-)
Voor dit 3-daagse voorbezoek heb ik alleen handbagage, dus ik hoef in de nieuwe aankomsthal niet te wachten.
Top
Bij aankomst was het Eco Resort hotel al helemaal in kerststemming :-)
iEARN en GTP landen-coordinator Mw. Betty Burgos was er om me welkom te heten… leuk!
Vrijdag 16 december 2011
Zes uur in de ochtend, de zon komt langzaam op boven de Suriname rivier. De kamers van Eco-Resort liggen er nog rustig bij en ook in de onbijtruimte is nog heel stil.
Top
Dan op weg naar de Anton Resida MULO in Wanica…  ook in Paramaribo de ochtend file.
Als we aankomen begint net de eerste pauze; de school verkoopt sap en water aan de leerlingen en er zijn kraampjes om snacks te kopen.
Top
Top
De vierdejaar’s leerlingen hebben net hun SO’s achter de rug, vanmorgen was het Engels.Volgens de leerlingen was het SO “Easy” :-)
De 13 leerlingen die deelnemen aan het Ondernemend Leren project zitten nu in het derde leerjaar en zijn verspreid over drie klassen. Vol enthousiasme kijken ze uit naar de komst van de leerlingen van het Corlaer College, en de docenten van het Corlaer en het Hilvertsheem.
Top
Je kunt het weten, geen werkbijeenkomst in Suriname begint zonder sapje en heerlijke snacks. Juf Malti deelt de heerlijke snacks rond, daar zeggen we geen nee tegen!
Top
Verse kokosnoot.. opengekapt waar je bijstaat en je lest je dorst met verse klappermelk. Dan wordt er twee uur hard gewerkt aan het het programma van het studiebezoek van 21-28 janauri 2012. Wat zijn we hier welkom :-)
Dan schuiven de leerlingen aan…… 13 zeer gemotiveerde jonge ondernemers!Vol met vragen, plannen en ideeën voor de onderneming. Voor de webshop hebben de leerking prachtige kralen hangers ontdekt die helemaal hot zijn in Suriname. Zo’n kaaiman aan je mobiel is natuurlijk trendy.Bob krijgt er een aantal mee en zal op 20 december aan het ONO-team Nijkerk overhandigen; dan volgt de marktanalyse en de prijstelling.Meer over de webwinkel in de wiki ondernemend leren.
Top
Oh ja, als oorbellen zijn die mooie hangers natuurlijk ook te gebruiken :-)
Dinsdag 20 december is er op het Corlaer College in Njkerk een ouderavond; heel attent van het Schoolhoofd Dhr. Hendrik Karsodikromo om een “groeten van de Anton Resida School brief” aan te bieden.Het was een lange reis voor een kort bezoek, maar zeker de moeite waard gezien het warme ontvangst. Leerkachten Sabra Saboerali, Audrey Nasoem en Malti Kisoensingh, te samen met de GTP coordinatoren Betty Burgos en Nila Pershad doen er alles aan om de studiereis van Januari tot in de puntjes voor te bereiden!
Top
Als dit geen ondernemend team is, dan weet ik het niet meer!!!Ik ga in elk geval met een heel goed gevoel naar Nederland terug.. het wordt een topweek in januari 2012!!
Top
Zaterdag 17 december 2011A Saturday dedicated to reports and desk work and some Suriname sun in between. In the afternoon a meeting with Mr. Rob Sterenborg and Mrs. Sarah Petersen-Kamau from the Suriname International School (SIS).Together we explored to possibilities for the SIS to join the GTP international Learning Circles.The GTP community welcomes the students and teachers from the Suriname International School on board.
While arriving on Thursday evening, the taxi driver explained that December was the middle of the “short rain season”. Until today 4 pm we did not see a drop, and within 10 minutes the sky turned black and we had a pour down. Whooh… never seen that much water in such a short time.. Short rain season indeed!
Top
Zondag 18 december 2011
Mooi… je kunt nu ook on-line zien dat het toestel waarmee we om 24:00 NL tijd terugvliegen op tijd uit Nederland vertrokken is :-) Nog de wiki’s van de Ondernemend Leren project aanvullen en dan nog even van de zon genieten voor we weer naar huis vliegen…. Suriname.. tot over 4 weken :-)
Top

 


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.