USA – Closing the Gap Ambassadeurs SO Kennisnet – Oktober 2008

25 ICT-ambassadeurs reizen samen naar de Closing the Gap conferentie in Minneapolis, USA.
Aanleiding

  • In 2000 startte ICT&E de eerste opleiding ICT-coördinator SO, die in samenwerking met de VMT werd vormgegeven.
  • Uit die opleiding kwam het Op Maat netwerk en uiteindelijk de Stichting OpMaat Eduware voort… 6 SO scholen werken samen.
  • Uit het Op Maat netwerk kwam het project ‘de kr8 van OpMaat’ voort, SO en PO scholen werkten samen.
  • In januari 2008 werkten SG. Mariëndael in Arnhem, ICT&E en 12 scholen, PO en SO samen in een Learning Circle Suriname – Nederland.
  • Op woensdag 10 september start ICT&E zijn 7e opleiding ICT-coördinator SO, in samenwerking met Cluster 4, 17 deelnemers uit PO, VO, SO en VSO

 

Een verbindende schakel in al deze initiatieven is het Kennisnet Ambassadeurs programma.

Ambassadeurs
In juni 2007 starten Kennisnet, ICT&E en 25 ICT-Ambassadeurs samen het Ambassadeurs traject ‘Closing The Gap’. Als “global educator” wist Bob maar al te goed dat er in Nederland in het Speciaal Onderwijs bijzondere dingen gebeuren, die het wereldwijd delen meer dan waard zijn. Maar ook wat de kracht van internationaliseren is; samen met een groep op een buitenlands leeravontuur gaan.Bij de eerste bijeenkomst in juni 2007 spraken we af dat we op de ‘Closing The Gap’ conferentie niet alleen zouden halen, maar ook brengen! Samen in sub-groepen, in het Engels presenteren en delen wat er in Nederland op ICT en onderwijs in het SO aan ontwikkelingen zijn; leren professionaliseren!We trokken de stoute schoenen aan en maakten samen 6 bijzondere presentaties die in mei 2008 werden ingediend bij de ‘Closing The Gap’ conferentie organisatie in.

Binnen een week kwam er bericht terug uit Minneapolis; of we ons realiseerden dat er ‘slechts’ 200 slots beschikbaar waren en er een veelvoud aan proposals was ingediend.

Slik…..Presentaties

Zaterdag 6 september kwam het verlossende woord: ALLE zes de presentaties uit Nederland zijn geaccepteerd en in het conferentieprogramma opgenomen.

Kennisnet en ICT&E zijn trots op onze 25 SO ICT- Ambassadeurs die op 16 en 17 oktober 2008 samen met verve het Nederlands Speciaal Onderwijs gaan vertegenwoordigen.

Uiteraard zullen we hier dagelijks via internet verslag doen.

PDF_button Lees ook het uitgebreide artikel in Vives (Bronvermelding: VIVES – Leen Shames)

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.