Expeditie Afrika

Hallo, wij zijn Expeditie Afrika van het Corlaer College. Wij gaan ons samen inzetten voor een goed doel, genaamd Kinderhulp Oeganda. Wij zijn een team van 14 leerlingen en 2 coaches. We zitten allemaal in klas 3 en de coaches zijn docenten van school: Nienke Kas en Guido van de Kamp. Onze namen zijn te vinden in de deelnemerslijst. Kick off 21 september 2018 Vandaag is het startsein gegeven voor de negende editie van Expeditie corlaer met een kick-off. Er zijn 6 verschillende teams van 10 tot 15 leerlingen samengesteld, die tal van activiteiten gaan organiseren om geld in te zamelen en iets te betekenen voor de maatschappij. De kick-off is bedoeld om de teamgeest onder de leerlingen te versterken en […]

lees meer

Hallo, wij zijn Expeditie Afrika van het Corlaer College.

Wij gaan ons samen inzetten voor een goed doel, genaamd Kinderhulp Oeganda.
Wij zijn een team van 14 leerlingen en 2 coaches. We zitten allemaal in klas 3 en de coaches zijn docenten van school: Nienke Kas en Guido van de Kamp.
Onze namen zijn te vinden in de deelnemerslijst.

Kick off 21 september 2018

Vandaag is het startsein gegeven voor de negende editie van Expeditie corlaer met een kick-off.

Er zijn 6 verschillende teams van 10 tot 15 leerlingen samengesteld, die tal van activiteiten gaan organiseren om geld in te zamelen en iets te betekenen voor de maatschappij.
De kick-off is bedoeld om de teamgeest onder de leerlingen te versterken en alvast aan elkaar te wennen.
Zo werd een lied gecomponeerd, een survivalbaan overwonnen, een toren gebouwd van marschmellows en een expeditiefilm ontwikkeld.
Het was een geslaagde middag met veel leuke teambuilding activiteiten.

Ook werden er mooie foto’s geschoten door @keesvandeheuvel en @elyhackman.

 

Dit zijn onze coaches: Nienke Kas en Guido van de Kamp

Ons Expeditiedoel

Onze maatschappelijke doelen zijn onderwijs en opvang voor weeskinderen. Kinderhulp Oeganda is een externe organisatie waar wij ons als team voor gaan inzetten en de stichting helpt ons daarbij. Wij gaan samen met hen iets moois neerzetten in kinderdorp Bulamu.

De oprichter van stichting Kinderhulp Oeganda is Joseph Lubega.

Joseph Lubega nam eerst wees-straatkinderen in zijn huis om voor hen te zorgen. Toen er teveel jongens kwamen, kreeg hij hierbij steun en hulp. Er werd voor hem een groot stuk grond gekocht. Hier stichtte hij het kinderdorp BULAMU op. Dat betekent “nieuw leven”. Het kinderdorp is wel gegroeid, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Het is voor de kinderen een veilige woonomgeving. Wij gaan naar Oeganda met als hoofddoel het financieren en meehelpen van het bouwen van een nieuw klaslokaal voor weeskinderen. Er zitten daar op het moment ongeveer 240 tot 250 kinderen in 3 klaslokalen. De klaslokalen zitten nu dus echt vol. Hierdoor kunnen er geen kinderen meer bij en naar school gaan. Wij vinden het juist heel belangrijk dat kinderen naar school kunnen gaan en zich kunnen ontwikkelen, dus wij gaan ervoor zorgen dat er hier meer weeskinderen onderwijs kunnen volgen!

Acties

Als team zijn wij veel bezig met het benaderen van sponsoren en het bedenken van acties, om zo veel mogelijk geld op te halen. Er zijn al een heleboel acties gepland en er zijn er zelfs al een paar geweest. We zijn nu bezig met een pietenactie en we hebben al met een kraam bij de fietscross gestaan. De pieten actie loopt erg goed en de verkoop bij de fietscross was een groot succes! Natuurlijk hebben wij ook kantineverkopen. We hebben er al twee gehad en dat ging goed. Er komt nog een derde kantineverkoop aan, dus houd je mail goed in de gaten en let op de posters in school!!!

De eerste ouderavond hebben we ook al gehad. De ouders hebben een heleboel informatie gekregen over wat we gaan doen en hoe we het gaan doen. Ook hebben de ouders en kinderen elkaar beter leren kennen. Het was heel gezellig!

Het tekenen van de overeenkomsten –  12 december 2018

Met de ondertekening van de expeditie-projectplannen door onszelf, onze coaches, projectcoach Debby Gijsbertsen en Ronald Schaefer namens de schoolleiding, is de goedkeuring van onze plannen een feit!

 

verbergen
 

Opmerkingen
Reisprogramma
Nog geen gegevens bekend
Deelnemers
GeslachtNaamSchoolLocatieBevestigd
M Bo Vermeulen Corlaer CollegeNijkerkja
MJayson LauretCorlaer CollegeNijkerkja
MSwen de WitCorlaer CollegeNijkerkja
VQuinty van RootselaarCorlaer CollegeNijkerkja
VMarije de MotsCorlaer CollegeNijkerkja
VAnnika RademakerCorlaer CollegeNijkerkja
MMink BroersmaCorlaer CollegeNijkerkja
VNoor WestraCorlaer CollegeNijkerkja
VPeronne van de BeekCorlaer CollegeNijkerkja
VMylene van de WeerdCorlaer CollegeNijkerkja
VEmma Comellas ter HaarCorlaer CollegeNijkerkja
VMeike van VeldhuizenCorlaer CollegeNijkerkja
MMilan HeyligerCorlaer CollegeNijkerkja
MStan van ReeCorlaer CollegeNijkerkja
Coaches
Nienke KasCorlaer College
Guido van de KampCorlaer College
Reisverslag
Nog geen reisverslag beschikbaar
Handige links


Galerij