Alle expeditie groepen


Reis Omschrijving Expeditie Bekijk
Exp Afrika 2013-2014

Even voorstellenSponsorsDe voorbereidingActiesUpdate januariUpdate maart

Volg ons via:  

De expeditie Lees meer...
Exp Bake for Life 2013-2014

Expeditie Bake for Life

Wij zijn Expeditie Bake for Life en we bestaan uit 11 leerlingen en 2 coaches.

Ons team heeft gekozen om samen te gaan werken met Bake for Life. Deze organisatie heeft in verschillende landen in Afrika bakkerijen staan waar o.a. kindsoldaten, alleenstaande moeders, mensen met een beperking werken.

In Oeganda hebben zij ook verschillende bakkerijen, waaronder ook een bakkersschool waar de mensen bakker kunnen worden. Wij gaan deze organisatie helpen om geld in te zamelen. Dit doen wij doormiddel van leuke acties. We zijn een enthousiast team en we hebben er dit jaar zeker zin in!

Acties voor de expeditie
Wij hebben met ons team nu al een paar acties gedaan. …

De expeditie Lees meer...
Exp Corlaer Cycling 2013-2014

Met 14 leerlingen en 2 coaches vormen wij Team Corlaer Cycling. Wij gaan ons dit jaar inzetten voor de Bas van de Goor Foundation. De Bas van de Goor Foundation heeft als doel om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport. Wij hopen dit jaar, door het organiseren van allerlei activiteiten, zoveel mogelijk geld op te halen voor deze stichting. Onze slot activiteit is het fietsen vanuit Basel terug naar Nijkerk. We willen deze tocht (800 km) volbrengen in 8 fietsdagen. Deze fietstocht vindt plaats in juni. We vertrekken op maandag 9 juni en hopen op woensdag 18 juni in Nijkerk aan te komen.

Wij zijn te volgen op onze facebook pagina en via twitter; …

De expeditie Lees meer...
Exp Kikano 2013-2014

Volg ons via:  

De expeditie Lees meer...
Exp Roemenië 2013-2014

Wij gaan dit jaar als expeditie opreis naar Roemenië toe, We gaan daar een gedeelte van een bakkershuisje maken voor kinderen vanaf 16 jaar zodat ze daar zelf hun eten kunnen voorbereiden en broodbakken of bijeen kunnen komen.

Onze groep bestaat uit 12 leerlingen en 3 begeleiders de leerlingen zijn: Jody Robbersten, Jaimy Scholten, Nilis Doppenberg, Iwan doppenberg, Wim Lanser, Luc Schreuder, Daniël Teunissen, Jesse Zoetelief, Maaike de Vries, Bonita van Pelt, Maud van Valkengoed, Romy Voorburg.

De begeleiders zijn C. van Bruggen, L. Stoffer, A.J. Ras. …

De expeditie Lees meer...
Exp Suriname 2013-2014

Expedtie Suriname 2013-2014

Wij zijn Expeditie Suriname en bestaan uit 13 enthousiaste leerlingen en 2 coaches. Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van het organiseren en uitvoeren van verschillende acties. Wij hebben onder andere een Fundraising Diner georganiseerd met bijzondere optredens van B-Hetty en Traffassi, een autowasdag, verkoop van erwtensoep en gluhwein bij de Intratuin in Nijkerk en een snackverkoop in de aula van onze school. Het was een groot succes, waardoor wij er inmiddels klaar voor zijn om in januari naar Suriname te vertrekken voor 8 dagen!

Naast het organiseren van deze acties is er ook ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling van de leerlingen. Zij leggen gedurende het jaar een portfolio aan waarin zijn 4 algemene leerdoelen en 1 persoonlijk leerdoel formuleren. …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Afrika 2015-16

Hallo, wij zijn expeditie Afrika. Op deze pagina kunt u veel informatie vinden over de expeditie zoals foto’s, filmpjes, de teamleden, reisverslagen ect.
Bekijk nu alvast de kick off: De start van een mooi jaar waarin wij ons gaan inzetten voor de Pearl Foundation.

De Pearl Foundation:
Wij geloven dat ieder persoon gemaakt is door God; uniek en naar Zijn beeld. We zijn verschillend en hebben onze eigen gaven, talenten en beperkingen. We geloven dat we elkaar nodig hebben, verschillend als we zijn en dat juist door die verschillen Gods grootheid zichtbaar wordt. Iedereen is van waarde.
We dromen van een Zambia waar mensen met lichamelijke beperkingen én kwetsbare kinderen niet langer de vernedering van het bedelen hoeven te ondergaan, …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Afrika 2016-17

Hallo, wij zijn Expeditie Afrika.

Zie hier ons introductiefilmpje!

Kick off 9 september 2016

Na de openingswoorden van Dhr. Ronald Schaefer en de uitreiking van de team shirts hebben de Expeditie teams van Expeditie Corlaer 7 (2016-2017) een aantal samenwerkings-opdrachten uitgevoerd om de teamspirit te versterken: Een stokkenspel, trustfall, muizenval, zenuwbal, boogschieten en een filmopdracht stonden deze middag op het programma. De middag werd vrolijk afgesloten met het maken van mooie teamfoto’s.

kick_off_site_1795

fb4_9sept

En dit zijn onze coaches: Lisanne van de Weitgraven en Jonathan Mudde

kick_off_site_1811

3 september 2016:

Sleepbootdagen 2016 geslaagd! …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Afrika 2017-18

Hallo, wij zijn Expeditie Afrika.

Ons introductiefilmpje volgt!

Kick off 15 september 2017

Uit het Nijkerk nieuws: Voor de achtste keer worden er meerdere expedities op het Corlaer College georganiseerd.
Vrijdagmiddag was de aftrap.

Dit zijn onze coaches: Nienke Kas en Jonathan Mudde

Het tekenen van de overeenkomsten – 12 december 2017

Met de ondertekening van de expeditie-plannen door Arend Smit (schoolleider), Caroline Heutink (projectbegeleider), de leerlingen en de coaches van de Expeditieteams, is de goedkeuring van ons plan een feit!

We wensen Expeditie Afrika heel veel succes! …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Afrika 2018 -19

Hallo, wij zijn Expeditie Afrika van het Corlaer College.

Wij gaan ons samen inzetten voor een goed doel, genaamd Kinderhulp Oeganda.
Wij zijn een team van 14 leerlingen en 2 coaches. We zitten allemaal in klas 3 en de coaches zijn docenten van school: Nienke Kas en Guido van de Kamp.
Onze namen zijn te vinden in de deelnemerslijst.

Kijk voor vele acties die wij organiseerden op onze Facebook pagina.
En onze reis naar Oeganda van 1 tot 11 april is te volgen in dit reisverslag!

Kick off 21 september 2018

Vandaag is het startsein gegeven voor de negende editie van Expeditie corlaer met een kick-off. …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Afrika 2019 -20

Hallo, wij zijn Expeditie Afrika van het Corlaer College.

Wij zijn een team van 14 leerlingen en 2 coaches. We zitten allemaal in klas 3 en de coaches zijn docenten van school: Nienke Kas en Guido van de Kamp.
Onze namen zijn te vinden in de deelnemerslijst.

Kick off 20 september 2019

Vandaag is het startsein gegeven voor de tiende editie van Expeditie Corlaer met een kick-off.

Expeditie Kikano heeft de eerste uitdaging gewonnen van alle deelnemende groepen van Expeditie Corlaer.
Door de hele binnenstad heen werden spelletjes gedaan, zoals het beklimmen van de Nijkerkse toren.
Op het Molenplein werd een groepsfoto gemaakt.

Het tekenen van de overeenkomsten –  …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Afrika 2022 – 2023

Wie zijn wij?

Hoi! Wij zijn Expeditie Afrika van het Corlaer College!
Ons team bestaat uit 14 leerlingen, onze namen staan hieronder. Onze twee coaches zijn Nienke Kas & Guido van de Kamp.
We gaan een heel jaar lang geld inzamelen voor een goed doel.

Ons doel: Kindertehuis Hanukkah in Ghana

Kindertehuis Hanukkah van Stichting Mariette’s Child Care is gebouwd en opgericht door de Nederlandse Mariëtte Krouwel en haar Ghanese man Moses Asagbo. Sinds de opening van kindertehuis Hanukkah in 2006 is het aantal kinderen dat in Hanukkah woont snel gegroeid. Sinds een paar jaar schommelt dit aantal rond de veertig. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de nul en zeventien jaar oud. …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Afrika 2023-2024

Wie zijn wij?

Hoi hoi, 

Wij zijn expeditie Afrika van het Corlaer College! Wij volgen expeditieonderwijs, hierbij zetten wij ons een heel jaar in voor een goed doel. Daarnaast werken we aan onze talenten en vaardigheden, op basis van wederkerigheid en respect voor de ander en de wereld.

Ons team bestaat uit 14 leerlingen en twee coaches. Onze coaches zijn Nienke en Guido. Wij hebben een jaar lang geld ingezameld voor ons goede doel. 

Wij heten: Japke Korlaar, Rosalie van den Brink, Milou Meester, Kim Veltink, Julia Hijwegen, Femke Gijtenbeek, Fiene van den Bor, Manu Dover, Lisa Mostert, Timo van Garderen, Myron Leurink, Floris Boersema, Nienke Kas en Guido van de Kamp

Wij zetten ons in voor het goede doel TJommie. …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Benja 2018 -19

Hallo, wij zijn Expeditie Benja.

Op deze pagina zullen wij ons aan jullie voorstellen en jullie op de hoogte houden van onze activiteiten en het doel van onze expeditie.

Wij waren eerst expeditie vraagteken, maar na een paar weken gezocht te hebben naar stichtingen en naar drie presentaties te hebben gekeken hebben we gekozen voor stichting Benja in Oeganda. We konden kiezen uit de namen: Expeditie Benja of expeditie Oeganda. We hebben gekozen voor Benja. De naam van onze expeditie is nu dus: Expeditie Benja.

Kick off 21 september 2018

Vandaag is het startsein gegeven voor de negende editie van Expeditie Corlaer met een kick-off.

Er zijn 6 verschillende teams van 10 tot 15 leerlingen samengesteld, …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Corlaer Cycling 2014-15

CorlaerCycling_logo

Team Corlaer Cycling is een van de zeven expedities van het Corlaer College. Het cyclingteam gaat voor het derde jaar de uitdaging aan om een groot aantal kilometers te fietsen voor een goed doel. In alle vorige edities zijn er derde jaars leerlingen en twee  docenten  van het Corlaer College bij betrokken.In de twee vorige edities van Corlaer Cycling werden mooie bedragen opgehaald voor respectievelijk stichting STSN en de Bas van de Goor Foundation. Een evenement wat veel exposure heeft en ook steeds groter wordt met dank aan allerlei verschillende sponsoren.Team Corlaer Cycling fietst ieder jaar voor een goed doel.

Wij gaan ons dit jaar in zetten voor de Lighthouse Sports Foundation. …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Corlaer Cycling 2020 – 2021

Aanmelden

Ben jij sportief, enthousiast, hou je van uitdagingen en wil je ook wel eens een krom stuur op je fiets? Dan is deze sportieve expeditie echt iets voor jou!

Samen gaan wij op fietsavontuur in Zuid Frankrijk. Een week lang maken wij prachtige fietstochten door de Provence, met als hoogtepunt de beklimming van de Mont Ventoux.

Voor welk doel wij gaan fietsen, bepalen wij samen als groep. Dus weet jij al een prachtig mooi doel, dan horen wij dat graag tijdens jouw sollicitatie.

Wij zorgen voor een goede racefiets, die helemaal op maat wordt afgesteld. Heb je nog nooit op een racefiets gezeten? Geen probleem, ook deze uitdaging gaan we dan aan! …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Corlaer Cycling 2021 – 2022

Aanmelden

Ben jij sportief, enthousiast, hou je van uitdagingen en wil je ook wel eens een krom stuur op je fiets? Dan is deze sportieve expeditie echt iets voor jou!
Samen gaan wij op fietsavontuur. Een week lang maken wij prachtige fietstochten.

Voor welk doel wij gaan fietsen, bepalen wij samen als groep. Dus weet jij al een prachtig mooi doel, dan horen wij dat graag tijdens jouw sollicitatie.

Wij zorgen voor een goede racefiets, die helemaal op maat wordt afgesteld. Heb je nog nooit op een racefiets gezeten? Geen probleem, ook deze uitdaging gaan we dan aan!

Dus ben jij klaar voor een onvergetelijke sportieve uitdaging, waarbij je met bloed, …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Corlaer Cycling 2022 – 2023

Aanmelden

Ben jij sportief, enthousiast, hou je van uitdagingen en wil je ook wel eens een krom stuur op je fiets? Dan is deze sportieve expeditie echt iets voor jou!
Samen gaan wij op fietsavontuur. Een week lang maken wij prachtige fietstochten.

Voor welk doel wij gaan fietsen, bepalen wij samen als groep. Dus weet jij al een prachtig mooi doel, dan horen wij dat graag tijdens jouw sollicitatie.

Wij zorgen voor een goede racefiets, die helemaal op maat wordt afgesteld. Heb je nog nooit op een racefiets gezeten? Geen probleem, ook deze uitdaging gaan we dan aan!

Dus ben jij klaar voor een onvergetelijke sportieve uitdaging, waarbij je met bloed, …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Cycling 2015-16

Hallo, wij zijn Expeditie Corlaer Cycling.
Iedereen kan ons volgen op deze site en ook op onze Facebook pagina staan veel foto’s en verslagen.

18 september 2015:
Vandaag was het weer een nuttige en interessante bijeenkomst van team Corlaer Cycling.

Eerst ging onze sponsorgroep naar een presentatie van het grote Samsung over het benaderen van sponsoren en wat daar allemaal bij komt kijken.

Om half drie kwamen we met z’n allen bij elkaar en hebben we het gehad over ons doel, onze doelstellingen en wanneer onze expeditie nu geslaagd is. Dat bracht mooie uitkomsten met zich mee. Tevens hebben we ons sponsorpakketten besproken en moesten we hier en daar wat aanpassen. …

De expeditie Lees meer...
Expeditie Cycling 2016-17

Hallo, wij zijn Expeditie Corlaer Cycling.

Op deze pagina zullen wij ons aan jullie voorstellen en jullie op de hoogte houden van onze activiteiten en het doel van onze expeditie.

Kick off 9 september 2016

“Alle expedities van het corlaer college zijn vandaag van start gegaan tijdens de kick-off! We hebben verschillende opdrachten gedaan om de band in het team te versterken. Ook hebben we een promotiefilmpje gemaakt die binnenkort online zal verschijnen. Het was een gezellige middag!”

Na de openingswoorden van Dhr. Ronald Schaefer en de uitreiking van de team shirts hebben de Expeditie teams van Expeditie Corlaer 7 (2016-2017) een aantal samenwerkings-opdrachten uitgevoerd om de teamspirit te versterken: Een stokkenspel, …

De expeditie Lees meer...