ICT&E  /  peerScholar  /  De kracht van Feedback – Steve Joordens

De kracht van Feedback – Steve Joordens

Steve Joordens – All about feedback

In deze tijd van formatief leren en werken is het niert meer nodig om de kracht van feedback te benadrukken. Als leerling ontwikkel je je reflectievaardigheid door feedback te geven, ontvangen, discrimineren en te verwerken. Dat creëert eigenaarschap en geeft meer inzicht in het eigen leren en dat van een ander.

Ook in de opleiding ‘Expert formatief leren en werken’ benadrukken onze experts John Hattie, Andy Hargreaves en Steve Joordens ieder op hun eigen manier hoe reflectievaardigheden een krachtige motor in het leren zijn.

De vragen van de Nederlandse deelnemers die tijdens het webinar met Steve Joordens naar voren kwamen, zetten hem aan tot het maken van een aantal korte videoclips over feedback “Ghee, these Dutch questions really make your mind think” :-)
Een week na dit webinar deelde Steve Joordens deze clips met ons. Let op: hij maakte ze in de context van peerScholar, een tool voor online peer learning en peer feedback.

“Michel and Bob, feel free to use and share the clips, and I’m more than happy to contribute once more in the 2021-2022 course.”

Fijn om ze nu met jullie te kunnen delen…. feedback welcome :-)

Why should I care about learning to give good feedback?

Why is it so challenging to give constructive feedback?

What are the characteristics of effective constructive feedback?

Why should I care about learning how to learn from feedback?

How do I analyze the feedback to maximize my learning?

How do I incorporate the relevant feedback into a revision of my work?


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Naam Email