Expeditie WWT

Hallo, wij zijn Expeditie World Wide Technology.

Op deze pagina zullen wij ons aan jullie voorstellen en jullie op de hoogte houden van onze activiteiten en het doel van onze expeditie.

Van 7 oktober 2016:

Wij zijn expeditie WWT (World Wide Technology).

Wij gaan het sanitair in india proberen te verbeteren. Wij gaan naar Visakhapatnam in India. Wij als expeditie hebben al veel geld opgehaald.

We hebben op de zeilboot dagen gestaan in Nijkerk. Dat hebben Wilco, Chimène , Dirk-jan en Hugo gedaan. Wij hebben daar een soort raad actie gedaan.

De bedoeling was dat je het hoeveel hij snoep in de pot moest raden voor een euro en degene die het goed had kreeg de pot met snoep. …

lees meer

Hallo, wij zijn Expeditie World Wide Technology.

Op deze pagina zullen wij ons aan jullie voorstellen en jullie op de hoogte houden van onze activiteiten en het doel van onze expeditie.

Van 7 oktober 2016:

Wij zijn expeditie WWT (World Wide Technology).

Wij gaan het sanitair in india proberen te verbeteren. Wij gaan naar Visakhapatnam in India. Wij als expeditie hebben al veel geld opgehaald.

We hebben op de zeilboot dagen gestaan in Nijkerk. Dat hebben Wilco, Chimène , Dirk-jan en Hugo gedaan. Wij hebben daar een soort raad actie gedaan.

De bedoeling was dat je het hoeveel hij snoep in de pot moest raden voor een euro en degene die het goed had kreeg de pot met snoep. In totaal hebben we daar € 228 mee opgehaald.

We hebben ook een muziek avond gehad daar hebben we cola, sinas, minitompoesen en mini donuts verkocht. Op die avond hebben Jasper, Hugo en Melinde de lekkernij enzo verkocht. We hebben daar in totaal €38,35 mee opgehaald. Op school hebben we ook nog 3 kantineverkopen gehad. De eerste hadden we broodje kroket en frikandel verkocht. Daar hebben we €566,70 mee opgehaald. De tweede kantine verkoop hadden we patat verkocht en en breakers en biologische drinkyoghurt verkocht. Dat heeft in totaal €517,90 mee opgehaald. En de derde kantine verkoop hadden we bakjes kipnuggets en mini loempia’s voor 1 euro verkocht en in totaal hadden we er heel veel verkocht en hebben er €360,05 aan overgehouden.

We hebben de kantineverkopen in groepjes gedaan.

We hebben ook nog collecte gedaan op de Rehobothschool en daar hebben we van de mensen €75 gekregen.

Wij zijn er heel blij mee dat we alleen al door een muziekavond, collecte en 3 kantine verkopen zoveel hebben opgehaald in totaal hebben we €1.786 opgehaald.

We hebben ook voor de ouders een ouderavond gehouden voor meer informatie.

Zo hebben we het gehad over de kosten die er van de ouders wordt gevraagd.

Het ging ook over een van de belangrijkste dingen: de vaccinaties.

Zo hebben we ook alle expeditieleden aan de ouders voorgesteld en ook de begeleiders natuurlijk. We hebben ook verteld waar we heen gaan (naar welke campus) de campus waar we heen gaan is campus challenge.

Zo hebben we ook verteld welk doel we gaan steunen. De directrice van dit doel heet Anne Legeland. We hebben de ouders ook verteld wat we doen elke vrijdagmiddag doen. Voor de rest hebben wij als expeditie heel veel zin in het aankomende jaar.

Kick off 9 september 2016

Na de openingswoorden van Dhr. Ronald Schaefer en de uitreiking van de team shirts hebben de Expeditie teams van Expeditie Corlaer 7 (2016-2017) een aantal samenwerkings-opdrachten uitgevoerd om de teamspirit te versterken: Een stokkenspel, trustfall, muizenval, zenuwbal, boogschieten en een filmopdracht stonden deze middag op het programma. De middag werd vrolijk afgesloten met het maken van mooie teamfoto’s.

kick_off_site_1732

En dit zijn onze coaches: Lennard Gerestein en Manon Huijssoon

kick_off_site_1805

16 september:

Vandaag was dan de Kantineverkoop. Samen met een deel van het team hebben we de 2 pauze hard gewerkt voor een mooi gedrag. Uiteindelijk hebben we in totaal €592,70 opgehaald. Hier bij willen we natuurlijk alle leerlingen bedanken voor het steunen.

kantineverkoop_16-sept

22 september:

Ook morgen staan wij als expeditie weer in de kantine om lekkere dingen te verkopen. Voor 1,50 verkopen we friet en voor 1 euro yoghurtmilkshakes/breakers. Lijkt het je allebei lekker dan kan je het ook halen voor 2 euro. Dus neem je geld maar weer mee om ons weer te sponsoren en die kinderen daar een beter leven te geven!

Afgelopen vrijdag hebben wij weer een superbedrag van €491,90 opgehaald met de kantineverkoop!
Wij willen Albert Heijn Vathorst, Albert Heijn Emiclaer, Cafetaria ’t Hoekje Nijkerk, Cafetaria Corlaer, Daily Déli, Sportcafé Bloemendal en Spar van Veluw bedanken! Zonder jullie was het niet gelukt!

27 september:

We staan met ons intro-filmpje op de site van Friends Indeed  :

30 september:

Vandaag weer een kantineverkoop gehad. Het is de laatste tot nu toe. Weer een mooi bedrag opgehaald. Graag willen wij de sponsor bedanken. Ebo van den Bor Nijkerk B.V. Maar ook jullie als mensen die wat hebben gekocht willen we bedanken!

30 september:

Gisteravond onze ouders ingelicht over wat wij dit jaar allemaal gaan doen. Een paar leden hebben een mooie en duidelijke presentatie gegeven.

fb1_30-sept

Oktober 2016:

Wij sponsoren het sanitatie programma van Friends Indeed. Bekijk het filmpje om te ontdekken wat Friends Indeed nog meer doet en waar wij in februari 2017 zullen verblijven.
https://vimeo.com/84228133

7 oktober:

Onze Hugo heeft een prachtige site in elkaar geknutseld! Neem vooral even een kijkje!
En kijk eens naar zijn shirt! Zelfs in zijn dagelijks leven denkt hij aan India!
expeditiewwt.jimdo.com

fb2_2-okt

8 oktober:

Woensdag 19 oktober gaan wij kaarsen maken voor het goede doel! Wij hebben hier heel veel kaarsvet voor nodig!
Heeft u (oude) kaarsen over? En mogen wij ze gebruiken?
Stuur ons even een privébericht zodat u ze kunt brengen!

Alle beetjes helpen!

Groetjes het WWT Team.
Kijk ook even op onze website: expeditiewwt.jimdo.com

12 oktober:

Vandaag zijn wij met de hele groep naar Wereldwaterdag in Wageningen en Waterzuivering in Amersfoort geweest. We hebben veel geleerd en het was erg gezellig.

fb3_12-okt

fb4_12-okt

14 oktober:

Vandaag weer een bijeenkomst. Veel dingen zijn weer duidelijk en hebben we besproken. Iedereen doet op zijn eigen taak. Ook maken we met ze alle plannen voor de nieuwe actie´s.

fb5_13-okt

10 november: FRANSE DAG

Afgelopen donderdag (10-11-2016) hadden we Franse dag op school.
Wij als expeditie hadden ons daar voor opgegeven om op die dag iets te kunnen verkopen. Wij hebben dat in samenwerking gedaan met expeditie Afrika.
Wij hebben even met de andere expeditie gebrainstormd over wat we zouden gaan verkopen.
Uiteindelijk zijn we op het idee gekomen om Franse Crêpes te verkopen.
Met expeditie Afrika hadden we even besproken wie wat ging doen. Daarna hadden we allemaal onze eigen dingen gehaald daarna hadden 3 kinderen van onze expeditie ieder 60 pannenkoeken gebakken. De volgende dag hadden we alles klaar gezet en gingen we verkopen. De verkoop ging heel goed uiteindelijk hebben we ongeveer 100 euro opgehaald voor Friends Indeed.

12 november:

Sinterklaas staat weer bijna voor de deur! Zoals u allemaal weet is hij 5 december jarig.
Dit kunnen wij als expeditie WWT niet ongemerkt voorbij laten gaan, daarom zijn wij zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 december zwartepiet en Sinterklaas.
Lijkt het u nou ook geweldig om sinterklaas te vieren met een échte zwartepiet en een échte sinterklaas?
Stuur een mailtje naar 513857@lln.corlaercollege.nl
En wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor prijzen en tijden!

Alvast bedankt,
Namens het hele WWT pietenteam!

Delen wordt gewaardeerd!

Alleen mogelijk in Nijkerk, Bunschoten-Spakenburg en Vathorst.
Woont u ergens anders? Neem gerust contact met ons op, misschien is het mogelijk om iets te regelen.

18 november:

Dit is het ontwerp voor het toilet dat wij in India willen gaan plaatsen. Stap voor stap komen we dichter bij ons doel.

fb6_18-11

23 november:

Adopteer een Voorstelling!
Donderdag avond 1 december is er op het Corlaer College een leuke voorstelling van theater Stroud uit Putten met cabaretier Johan Goossens.
Kaarten zijn te koop op
http://bit.ly/1IBBsTi

Groetjes,
Expeditie WWT!

23 november:

Vrijdag 9 december en zaterdag 10 december staan wij op de kerstmarkt. Wij zullen op de kerstmarkt kaarsen verkopen. Natuurlijk is dat niet het enige maar dat houden we nog even voor op de kerstmarkt dus bent u benieuwd kom dan gezellig langs.

Op vrijdag 9 december zullen wij staan bij Concordia Nijkerkerveen.
Op zaterdag 10 december zullen wij staan op het plein in Nijkerk

Wij hopen u daar te zien en anders alvast fijne feestdagen!

fb7_23-11

24 november:

Op 1 december komt Johan Goossens naar het Corlaer College!
Dit is geregeld in samenwerking met Theater Stroud in verband met het project adopteer een voorstelling.
Als jullie hem niet kennen dan is het nu jullie kans om kennis te maken met deze geweldige talentvolle cabaratier!
Als jullie het leuk vinden om Johan Goossens te zien optreden en een gezellige avond vol lachen en gieren te beleven koop dan je kaartjes via:
514014@lln.corlaercollege.nl

of op de website van Theater Stroud: www.theaterstroud.nl

Expeditie WWT verzorgt de catering.

Met vriendelijke groet,
De kaartverkoopgroep

25 november:

Nog niet gestemd? Stem nu!

Ons project komt elke dag ietsje hoger op de lijst te staan. Fantastisch leuk om jullie steun te zien, bedankt! Maar we kunnen absoluut nog veel meer stemmen gebruiken, ga snel naar: www.goudengans.nl/friendsindeed en stem! #goudengans #wildeganzen #friendsindeed #campuschallenge #tuktuk #disability#challenged #education #youngsters #children #stemmen #vote #school #india

26 november:

We hadden het er gister in de bijeenkomst over: (beter) leren plannen is stap een, maar je aan de planning houden is een tweede.

Complexe vaardigheden – plannen, bewust overwegen en kiezen, zelfinzicht, omgaan met impulsieve reacties – krijgt een tiener pas onder de knie door ervaring. “Dat betekent niet dat de tiener zijn huiswerk niet kan plannen omdat die ‘schors’ nog niet klaar is. Je moet al die nog niet ontwikkelde functies juist actief stimuleren, zegt Jolles. “Die netwerken gaan groeien omdát je er een beroep op doet. Dus laat ze oefenen in prioriteiten stellen, laat ze ervaring opdoen met het nemen van initiatief. Geef feedback zodat ze zelfinzicht ontwikkelen. Ze hebben gigantisch veel gedachten, train ze om die goed te verwoorden.”
Stel open vragen, die ze niet met ja of nee kunnen beantwoorden: hoe ga je dat aanpakken? Waarom wil je nou precies die route?

Zelfs aangeboren talenten hebben een juiste houding, motivatie, begeleiding en cultuur nodig om te bloeien!

Zie het artikel in: Trouw: http://www.trouw.nl/tr/nl/39683/nbsp/article/detail/4422214/2016/11/25/Een-gebruiksaanwijzing-voor-de-totale-tiener.dhtml

26 november:

De Campus, waar we zullen verblijven in februari, verkoopt nu ook allerlei mooie sieraden!
http://www.campuschallengecrafts.in

28 november:

Voor onze kaarsenverkoop zijn wij opzoek naar oude kaarsen die niet meer gebruikt worden. Wij zouden het heel erg op prijs stellen als wij die van u mogen hebben. Dus heeft u nog oude kaarsen laat het even weten in de reacties.

2 december:

Gisteravond zijn wij van expeditie met 3 leerlingen bij Theater Stroudgeweest. Wij mochten hier iets lekkers bij de koffie verkopen! Ook mochten wij bij de voorstelling van Johan Goossens zijn. Het was Geweldig.
Wij hebben het mooie bedrag van €201,16 opgehaald!
Nogmaals bedankt Theater Stroud!

3 december:

Steun onze Expeditie en de kinderen op de Campus.

Vandaag is het de Internationale Dag van Gehandicapten. Steun deze kinderen en behandel hen met respect. Alle kinderen verdienen liefde en aandacht! Doneren aan Friends Indeed kan via onze website: www.friendsindeed.nl/doneren. #internationaldayofpersonswithdisabilities#disability#challenged#friendsindeed#campuschallenge#children#india

fb8_03-12

5 december:

Winterfair 9 december: Expeditie WWT is ook aanwezig met een super leuke kraam!!!
Komt dat zien!

fb9_05-12

Friends Indeed doet mee aan een wedstrijd om geld op te halen voor een Tuktuk-werkplaats voor jongeren met een beperking. Dus we zouden het zeer op prijs stellen als u wilt stemmen om jongeren met een beperking ook een baan te laten krijgen.

Stemmen kan via:
www.goudengans.nl/friendsindeed

fb10_09-12

10 december:

Wij staan er klaar voor. Komt u ook nog langs naar de kerstmarkt? We zijn te vinden bij boekhandel Roodbeen. We hopen u daar te zien!

11 december:

Na een lange en drukke dag willen wij toch nog even iets op Facebook zetten. Het was een geweldige dag waar we ongelofelijk veel geld op hebben mogen halen voor onze Expeditie. Het bedrag wat we hebben op gehaald is: €574,70. We zijn hier erg blij mee.

Graag willen we al onze sponsors bedanken voor het sponsoren van al het materiaal. Karwei Nijkerk, Bas Monique Garritsen , Cisca van Drie, Yvonne van Zuijlen, MV Concordia Nijkerkerveen, Het atelier waar wij alle kaarsen mochten maken, Iedereen die kaarsen heeft gedoneerd en allen die we vergeten zijn. Nogmaals bedankt!

fb11_10-12

fb12_11-12

Tekenen overeenkomsten 21 december 2016

wwt_india_ondertekenen-1

wwt_india_ondertekenen-2

16 januari:

Nog maar 3 weken en 6 dagen voor dat onze grote reis begint. Hiervoor moesten we wel onze ouders goed inlichten over hoe het allemaal in India gaat verlopen. De jongens van de presentatie hebben het super goed gedaan. Nu is het alleen nog maar aftellen en onze koffers inpakken!!!

fb13_16-01

fb14_16-01

30 januari:

Nog 2 weekjes en dan is het zo ver!!!
12 februari vliegen wij naar India, iedereen heeft er super veel zin in en alle voorbereidingen zijn in volle gang, en aankomende weken zult u nog genoeg van ons voorbij zien komen!

Ook zijn wij druk bezig om allerlei super leuke acties te organiseren voor als we terugkomen.
Later zullen wij meer over deze acties bekend maken en vertellen.

Noteer nu alvast:

  • Eind maart houden wij een beauty actie. Hier worden verschillende behandelingen gedaan!
  • In april wordt er een bingo gehouden in het Sint Jozef. Het is grotendeels alleen voor de ouderen in het bejaardencentrum.

31 januari:

24-uurs ACTIE!!!

Vrijdag 24 en zaterdag 25 maart gaan wij vasten!
Wij gaan ons 24 uur op laten sluiten en niet eten.
Ook zullen wij een livestream hebben waarop wij constant te volgen zijn.
Meer informatie hoort u nog, maar denkt u nu ‘wat een leuke actie! hier wil ik deel van uitmaken’, u kunt ons altijd steunen want ALLE beetjes helpen!!!

Groetjes Team WWT!!!

1 februari:

Het is dramatisch gesteld met sanitair en hygiëne in het deel van India waar wij naar toe gaan. Gelukkig is er op de Campus, waar wij zullen verblijven, een normaal toilet, maar de vissersdorpjes die we zullen bezoeken hebben geen toiletten. In plaats daarvan wordt het strand als openbaar toilet beschouwd en er zijn in het dorp overal open riolen. We moeten dus ook heel goed oppassen waar we lopen. Doordat bacteriën zich razendsnel verspreiden, worden veel kinderen ziek en sommigen sterven helaas. Het uiteindelijke doel van Friends Indeed is de kindersterfte terug te dringen.
In het filmpje zie je voorbeelden van de situatie in het land. Overal is het afval te zien. Dit is in de vissersdorpen ook zo. Wij gaan straks ter plekke verder met het afvalverwerkings project dat vorig jaar gestart is.

3 februari:

NOG 9 DAGEN EN DAN IS HET ZOVER WIJ VLIEGEN DAN MET ZE ALLE NAAR INDIA!!! Dankszij Marvin en Myrthe hebben wij deze mooie shirts te danken! Super gedaan.

6 februari:

Dit jaar gaan we behalve het sanitair verbeteren in vissersdorpjes ook kinderen op de campus een muziekinstrument leren bespelen. Een aantal van onze expeditieleden zijn erg muzikaal. Zij mogen dan ook de les geven.

11 februari:

Morgen is de dag van vertrek. Vrijdag hebben wij nog een kaartje gekregen van het oude WWT team van vorige jaar. Ongelofelijk bedankt en we gaan zeker de groetjes overbrengen!

12 t/m 24 februari:
Klik hier voor ons reisverslag en veel foto’s!

Ook op onze Facebookpagina zijn foto’s te zien en zijn onze activiteiten te volgen!

24 februari:

Na 11 dagen in India te zijn geweest + nog een extra nacht in Frankfurt zijn we weer veilig in ons Nederland. Wat hebben we een mooie reis gehad! Ongelofelijk veel ervaring op gedaan en veel mensen mogen helpen. Wat willen we toch graag weer terug. Maar toch is het ook wel weer fijn om lekker thuis te zijn. Zie hier ons reisverslag met foto’s.

25 februari:

De groep van vorig jaar heeft geld ingezameld voor een waterzuiveringsinstallatie voor één van de armste gebieden in India. Afgelopen donderdag hebben wij hem geopend! Fantastisch! Nu kunnen de mensen daar schoon drinkwater drinken en hierdoor worden veel ziektes (en uiteindelijk kindersterftes) voorkomen.

9 maart:

Zondag hebben de mensen in India het Holi feest. Dit is voor de Indiase mensen ook gelijk nieuw jaar. Tijdens het Holi feest is heel India gekleurd, de mensen strooien met bloemen en natuurlijk met veel kleurenpoeder.

22 maart:

Ondanks dat wij al een prachtige reis naar India hebben gehad, gaan wij voorlopig nog niet stoppen met de actie’s om geld in te zamelen voor Friends Indeed.

Aankomende vrijdag zullen wij als eerste actie 24 uur lang vasten. Dit begint vanaf vrijdagochtend 8uur en eindigd op zaterdagochtend 8uur. U kunt ons nog sponsoren. Wilt u en van ons sponsoren kom gerust even naar ons toe!

Tijdens het vasten zullen ook een livestream houden via YouTube. Deze is te vinden op het kanaal genaamd: ItsWilco.

24 maart:

Bekijk hier ons filmpje van 24 uur vasten

25 maart:

Gisteren en vannacht hebben wij gevast, zoals u in de live-uitzending heeft kunnen zien.
Wij hebben een mooi bedrag voor Friends Indeed opgehaald 🇮🇳 🇮🇳 🇮🇳
Alle sponsoren bedankt!

Zie ook het artikel in Nijkerk nieuws.

31 maart:

Er is binnenkort weer een nieuwe actie!
Expeditie WWT houd een bingo in Sint Jozef Nijkerk. De datum van deze bingo is dinsdag 18 april.

Binnenkort de beauty actie van Expeditie WWT. Deze zal op dinsdag 16 mei worden gehouden op het Corlaer college.

5 april:

Het is weer bijna Pasen en daarom verkopen wij Paasbroden. Ze komen van Bakkerij het Stoepje. De broden zijn €5,- per stuk. Alle opbrengst van de broden zullen gaan naar Stichting Friends Indeed.

4 juni:

Gisteravond hebben wij een geslaagd diner gehouden bij Bilderberg Hotel De Klepperman! Wij willen hun dan ook erg bedanken voor hun gastvrijheid en hulp!

verbergen
 

Reisschema
DagVluchtnummerVertrekvannaar
12-02-2017
23-02-2017
Opmerkingen
Reisprogramma
DatumOpmerkingen
12-02-2017

Vertrek van het Expeditie team WWT!

23-02-2017

Terugkeer van het Expeditie team WWT !

Deelnemers
GeslachtNaamSchoolLocatieBevestigd
Lotte Nijmeijer Corlaer CollegeNijkerkja
Marvin HakstegeCorlaer CollegeNijkerkja
Chimène van ZuijlenCorlaer CollegeNijkerkja
Hugo GarritsenCorlaer CollegeNijkerkja
Jarno LandmanCorlaer CollegeNijkerkja
Melinde BleuminkCorlaer CollegeNijkerkja
Wilco WijmaCorlaer CollegeNijkerkja
Sietse VisscherCorlaer CollegeNijkerkja
Myrthe van de BaanCorlaer CollegeNijkerkja
Benjamin GeersingCorlaer CollegeNijkerkja
Roos van DamCorlaer CollegeNijkerkja
Jasper LentjesCorlaer CollegeNijkerkja
Dirk-Jan van DrieCorlaer CollegeNijkerkja
Kawah ManCorlaer CollegeNijkerkja
Coaches
Lenn GeresteinCorlaer College
Manon HuijssoonCorlaer College
Reisverslag
Handige links


Galerij