Expeditie Thailand

Hallo, wij zijn Expeditie Thailand. Op deze pagina zullen wij ons aan jullie voorstellen en jullie op de hoogte houden van onze activiteiten en het doel van onze expeditie. Neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina. Kick off 21 september 2018 Vandaag is het startsein gegeven voor de negende editie van Expeditie Corlaer met een kick-off. Er zijn 6 verschillende teams van 10 tot 15 leerlingen samengesteld, die tal van activiteiten gaan organiseren om geld in te zamelen en iets te betekenen voor de maatschappij. De kick-off is bedoeld om de teamgeest onder de leerlingen te versterken en alvast aan elkaar te wennen. Zo werd een lied gecomponeerd, een survivalbaan overwonnen, een toren gebouwd van marschmellows en een expeditiefilm […]

lees meer

Hallo, wij zijn Expeditie Thailand.

Op deze pagina zullen wij ons aan jullie voorstellen en jullie op de hoogte houden van onze activiteiten en het doel van onze expeditie.

Neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina.

Kick off 21 september 2018

Vandaag is het startsein gegeven voor de negende editie van Expeditie Corlaer met een kick-off.

Er zijn 6 verschillende teams van 10 tot 15 leerlingen samengesteld, die tal van activiteiten gaan organiseren om geld in te zamelen en iets te betekenen voor de maatschappij.
De kick-off is bedoeld om de teamgeest onder de leerlingen te versterken en alvast aan elkaar te wennen.
Zo werd een lied gecomponeerd, een survivalbaan overwonnen, een toren gebouwd van marschmellows en een expeditiefilm ontwikkeld.
Het was een geslaagde middag met veel leuke teambuilding activiteiten.

Ook werden er mooie foto’s geschoten door @keesvandeheuvel en @elyhackman.

Dit zijn onze coaches: Marjelle Buitink en Elias Bou Assi

Ons Expeditiedoel

19 oktober 2018: Siam Care 

Het hoge woord is eruit. We hebben een stichting!

We gaan dit jaar stichting Siam Care steunen. Siam Care zet zich in voor kinderen en gezinnen die geraakt zijn door Hiv-Aids. Zo helpen ze kinderen naar school. En ondersteunen ze kwetsbare gezinnen op medisch, financieel en geestelijk gebied.

Neem snel een kijkje op hun website: http://www.siamcare.org/nl

Acties

1 oktober 2018: Roy Nieuwveld

Expeditie Thailand wordt versterkt door Roy Nieuwveld. Roy zit in havo 4 en zal zijn profielwerkstuk over de expedities gaan houden.
Roy zal het hele jaar met ons meelopen, zowel tijdens de bijeenkomsten, acties als de reis.

Aangenaam, ik ben Roy Nieuwveld. Ik ben momenteel 16 jaar en doe dit jaar Havo 4 voor de tweede keer. Een van mijn grootste passies is reizen en het leren kennen/ontdekken van niet-westerse culturen. Dit heb ik mede al gedaan door mee te doen met de uitwisseling naar India in 2016. Afgelopen schooljaar jaar heb ik een reis naar Uganda gemaakt nadat ik een heel jaar bezig ben geweest geld op te halen voor “De Queen of Peace Highschool” in Mpigi Uganda.

Aankomende 2 jaar ben ik van plan om mijn profielwerkstuk te gaan doen met als onderwerp: Expeditie op het Corlaer College. Het lijkt me heel erg leuk om te onderzoeken hoe expeditie bijdraagt aan het worden wie je bent en in hoeverre de leerlingen daarbij zelf eigenaar zijn van hun leerproces. Een noodzakelijk voordeel voor mijn PWS is, is dat ik mee mag/moet op reis! Ik ga daarom ook het komend schooljaar zowel Marjelle en Elias ondersteunen als ‘hulpcoach’  en de leerlingen bij het ontwikkelen van zichzelf. Ook gewoon omdat ik een kleine verslaving heb opgebouwd voor dit type reizen. En ik ben blij dat ik mezelf trots lid mag noemen van Expeditie Azië!

5 oktober 2018: Dag van de leraar

Expeditie Thailand mocht dit jaar de traktatie voor alle personeelsleden van het Corlaer College regelen voor de dag van de leraar.
Alle expeditie leerlingen hebben verschillende taarten gebakken. Het personeel heeft zitten smullen.

19 oktober 2018: 1e kantineverkoop

We hebben onze eerste kantineverkoop gehad. Dit werd een groot succes met een mooie opbrengst.
We hebben broodjes frikandel en kroket verkocht.
We willen heel graag Ebo van den Bor Nijkerk B.V. bedanken voor de sponsoring van alle benodigdheden.
Dankzij jullie werd het een groot succes!

25 oktober 2018: Kaarsenactie 

Ook dit jaar kunt u weer kerstkaarsen bij ons kopen. We hebben ze weer bijna in alle kleuren. Mocht u kerstkaarsen willen kopen, dan kunt u uw bestelling sturen naar het volgende mailadres: expeditiethailand@gmail.com.

Ze zijn super leuk om te gebruiken in een kerstpakket, cadeau te geven en natuurlijk om ze zelf aan te steken bij u thuis. Tussen de foto’s kunt u de prijslijst vinden.

Het tekenen van de overeenkomsten –  12 december 2018

Met de ondertekening van de expeditie-projectplannen door onszelf, onze coaches, projectcoach Debby Gijsbertsen en Ronald Schaefer namens de schoolleiding, is de goedkeuring van onze plannen een feit!

verbergen
 

Opmerkingen
Reisprogramma
Nog geen gegevens bekend
Deelnemers
GeslachtNaamSchoolLocatieBevestigd
V Brenda Haarman Corlaer CollegeNijkerkja
MBas van 't HazeveldCorlaer CollegeNijkerkja
VLana KilianCorlaer CollegeNijkerkja
VJasmijn AdamCorlaer CollegeNijkerkja
MDaniel de LeeuwCorlaer CollegeNijkerkja
VRoos van de BorCorlaer CollegeNijkerkja
MDuncan OverduinCorlaer CollegeNijkerkja
VFloor ElverdingCorlaer CollegeNijkerkja
VSam GrobCorlaer CollegeNijkerkja
VNoa KoelewijnCorlaer CollegeNijkerkja
MMilan MatulessyCorlaer CollegeNijkerkja
VVonne van de WijngaardCorlaer CollegeNijkerkja
MDaniel PlenkCorlaer CollegeNijkerkja
MRoy NieuwveldCorlaer CollegeNijkerkja
Coaches
Marjelle BuitinkCorlaer College
Elias Bou AssiCorlaer College
Reisverslag
Nog geen reisverslag beschikbaar
Handige links


Galerij