Expeditie Corlaer 3

Informatie over de expedities uit het schooljaar 2012-2013
Expeditie Corlaer    Expeditie FM   Onderwijsprijs 2012
Expeditie Corlaer 3
Expeditie Corlaer bestaat uit 6 verschillende teams van 9 tot 15 leerlingen die zijn samengesteld op basis van vrijwilligheid. De leerlingen van het Corlaer College die deelnemen zijn dus echt gemotiveerd. Het is mooi om te zien dat zij iets willen betekenen voor de maatschappij. Ieder team staat onder begeleiding van twee teamcoaches. Aan hun de waardevolle taak om te zorgen dat er een hecht team ontstaat waarbinnen geleerd kan worden
Voor deze 3e expeditie hebben we de volgende teams: team Botenbouw, team Afrika, team Corlaer Cycling 4 STSN, team Corlaer4Oeganda, team Roemenie en team Suriname. Ieder team kiest een maatschappelijk project, bijvoorbeeld een school in Burkina Faso waar de leerlingen ’s avonds niet kunnen studeren omdat er geen licht is. Lampen op zonne-energie die zijn nodig. Daar is  team Burkina Faso (Expeditie Corlaer 2) anderhalf jaar mee aan de slag gegaan. De andere teams kiezen ook een project op dezelfde manier. Het realiseren van deze projecten kost ook geld. Subsidies, fondswerving en een bijdrage van de ouders zorgen ervoor dat tot uitvoering kan worden overgegaan. Vanuit deze projecten is het ook prima mogelijk koppelingen te maken naar de verschillende vakken op school. Een verslag voor Nederlands of Engels moest toch al gemaakt, waarom dan niet over het project waar je enthousiast over bent.
Inmiddels zijn alle teams compleet en zijn de overeenkomsten op 19-11-2012 getekend!
TopTeam Burkina Faso
TopTeam Roemenië
TopTeam Boten Bouw – Kikano
TopTeam Corlaer Cycling 4 STSN
TopTeam Suriname
Top
Jenny, Bob en Ronald krijgen het boekje “Anders Werken” aangeboden.
Top
De Nationale Onderwijsprijs 2012 – “De Oscar van het Nederlandse onderwijs”
De Nationale Onderwijsprijs richt al sinds 1993 de schijnwerper op originele en verrassende initiatieven van scholen. De Nationale Onderwijsprijs is in het leven geroepen om de positieve en creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. De provinciale voorronde voor de provincie Gelderland vond plaats op 29 november 2012 in Arnhem. Het Corlaer College met de “Corlaer Expedities” was één van de genomineerden dus reisde een expeditie-delegatie af naar Arnhem. Na een spannende dag kwam het verlossende woord: Expeditie Colaer is 3e geworden! Gefeliciteerd met deze plek in de top 3!
Op 28 maart 2013 is de landelijke finale in Breda. Daar wordt van alle pronvinciale winnaars de landelijke winnaar bekend gemaakt.
Top
Top

 


Inschrijven

NaamExpeditie Corlaer 3
Inschrijfformulier