Alle Expedities


Reis Omschrijving Bekijk
Expeditie Corlaer 1

‘Durven – Delen – Doen’
Informatie over de eerste Expedities Corlaer (schooljaar 2007-2011)

Toptalent willen vinden is op expeditie durven gaan!
In stand houden van kenniseconomie dwingt scholen nieuwe wegen in te slaan

Het onderwijs is nog niet voldoende toegerust om toptalenten af te kunnen leveren. Het pijnpunt ligt volgens de Onderwijsraad bij de Nederlandse studiecultuur die er niet op gericht is leerlingen te laten excelleren.
Tijdens de opening van het academisch jaar bij de verschillende universiteiten blijkt geen twijfel over de vraag welke richting het Nederlandse onderwijs op moet. Minister Plasterk, gaf het publiek duidelijk te verstaan dat Nederland toptalent nodig heeft om in de toekomst de internationale concurrentie te kunnen pareren. …

Bekijk
Expeditie Corlaer 10

Informatie over de Expedities van schooljaar 2019 – 2020

Hoera, voor de tiende keer gaat Expeditie Corlaer van start: zes teams van 12 tot 16 leerlingen krijgen de kans om deel te nemen aan deze bijzondere manier van onderwijs.

Aan het einde van het tweede leerjaar kan er gesolliciteerd worden, met een brief of een filmpje. Daarna volgen er sollicitatiegesprekken, soms één, soms meer. Dat is zeker geen gelopen race. Voor sommige expedities staan er wel tachtig leerlingen in de rij.

Expeditieonderwijs en formatief leren

Vorig schooljaar werkten we aan de pilot ‘Expeditie Corlaer Formatief’.  Expeditie onderwijs gaat nog steeds over het organiseren in allerlei opzichten en goede doelen helpen, …

Bekijk
Expeditie Corlaer 11

Informatie over de Expedities van schooljaar 2020 – 2021

Ook dit jaar wordt Expeditie Corlaer georganiseerd. De manier waarop verschilt enigszins, we vinden het echter heel belangrijk dat leerlingen van klas 3 de kans krijgen om mee te doen aan een van de vijf expedities. Na de herfstvakantie 2020 gaan, ondanks deze onzekere tijd, de expedities van start. Leerlingen kunnen zich vanaf september opgeven voor een van de vijf expedities.

Expeditie Corlaer is een manier van leren die anders is dan je gewend bent. Iedere week kom je met een team van mede leerlingen uit basis/kader/tl/havo/vwo bij elkaar om te werken aan een mooi maatschappelijk doel. Dit jaar zijn alle doelen dichter bij huis en over de weg te bereiken. …

Bekijk
Expeditie Corlaer 12

Informatie over de Expedities van schooljaar 2021 – 2022

Ook dit jaar wordt Expeditie Corlaer georganiseerd. Leerlingen van klas 3 krijgen de kans om mee te doen aan een van de vijf expedities. Vanaf september kunnen leerlingen zich opgeven voor Expeditie Corlaer 12.

Expeditie Corlaer is een manier van leren die anders is dan je gewend bent. Iedere week kom je met een team van medeleerlingen uit basis/kader/tl/havo/vwo bij elkaar om te werken aan een mooi maatschappelijk doel. In de rechter zijbalk vind je de vijf expedities van schooljaar ’21-’22.

Net als ieder jaar solliciteren leerlingen van het derde leerjaar voor een plek bij een van de expedities. Ze sturen een brief of filmpje aan de coaches en worden dan uitgenodigd voor een gesprek. …

Bekijk
Expeditie Corlaer 13

Informatie over de Expedities van schooljaar 2022 – 2023

Voor de dertiende keer al, wordt ook dit schooljaar Expeditie Corlaer georganiseerd. Leerlingen van klas 3 krijgen de kans om mee te doen aan een van de vijf expedities. In juni hebben leerlingen zich opgegeven voor Expeditie Corlaer 13.

Expeditie Corlaer is een manier van leren die anders is dan je gewend bent. Iedere week kom je met een team van medeleerlingen uit basis/kader/tl/havo/vwo bij elkaar om te werken aan een mooi maatschappelijk doel. In de rechter zijbalk vind je de vijf expedities van schooljaar ’22-’23.

Net als ieder jaar solliciteren leerlingen die naar het derde leerjaar gaan voor een plek bij een van de expedities. …

Bekijk
Expeditie Corlaer 14

Informatie over de Expedities van schooljaar 2023 – 2024

Voor de veertiende keer al, wordt ook dit schooljaar Expeditie Corlaer georganiseerd. Leerlingen van klas 3 van het Corlaer College krijgen de kans om mee te doen aan een van de vier expedities. In juni hebben leerlingen zich opgegeven voor Expeditie Corlaer 14.

Expeditie Corlaer is een manier van leren die anders is dan je gewend bent. Iedere week kom je met een team van medeleerlingen uit basis/kader/tl/havo/vwo bij elkaar om te werken aan een mooi maatschappelijk doel. In de rechter zijbalk vind je de vijf expedities van schooljaar ’23-’24.

Vijf? Dat klopt: Vier expeditieteams worden door het Corlaer College georganiseerd. En sinds vorig jaar is er een expeditieteam ‘T is for Tech’

Bekijk
Expeditie Corlaer 2

Expeditie Corlaer 2 – Informatie over de expedities uit het schooljaar 2011-2012

Samenwerken aan een betere wereld …

Expeditie Corlaer 2 is vorig schooljaar van start gegaan. Vijf teams van 9 tot 15 leerlingen zijn samengesteld op basis van vrijwilligheid. De leerlingen van het Corlaer College die deelnemen zijn dus echt gemotiveerd. Het is mooi om te zien dat zij iets willen betekenen voor de maatschappij. Ieder team staat onder begeleiding van twee teamcoaches. Aan hun de waardevolle taak om te zorgen dat er een hecht team ontstaat waarbinnen geleerd kan worden.

Ieder team kiest een maatschappelijk project. Bijvoorbeeld een school in Burkina Faso waar de leerlingen ’s avonds niet kunnen studeren omdat er geen licht is. Lampen op zonne-energie die zijn nodig.

Bekijk
Expeditie Corlaer 3

Informatie over de expedities uit het schooljaar 2012-2013

Expeditie Corlaer    Expeditie FM   Onderwijsprijs 2012

Expeditie Corlaer 3

Expeditie Corlaer bestaat uit 6 verschillende teams van 9 tot 15 leerlingen die zijn samengesteld op basis van vrijwilligheid. De leerlingen van het Corlaer College die deelnemen zijn dus echt gemotiveerd. Het is mooi om te zien dat zij iets willen betekenen voor de maatschappij. Ieder team staat onder begeleiding van twee teamcoaches. Aan hun de waardevolle taak om te zorgen dat er een hecht team ontstaat waarbinnen geleerd kan worden

Voor deze 3e expeditie hebben we de volgende teams: team Botenbouw …,

Bekijk
Expeditie Corlaer 4

Informatie over de expedities uit het schooljaar 2013-2014

Expeditie Corlaer bestaat uit 6 verschillende teams van 9 tot 15 leerlingen die zijn samengesteld op basis van vrijwilligheid. De leerlingen van het Corlaer College die deelnemen zijn dus echt gemotiveerd. Het is mooi om te zien dat zij iets willen betekenen voor de maatschappij. Ieder team staat onder begeleiding van twee teamcoaches. Aan hun de waardevolle taak om te zorgen dat er een hecht team ontstaat waarbinnen geleerd kan worden. …

Bekijk
Expeditie Corlaer 5

Informatie over de Expedities schooljaar 2014 – 2015 

Expeditie Corlaer 5 bestaat uit 7 verschillende teams van 9 tot 15 leerlingen die sectoroverstijgend (VMBO/HAVO/VWO) zijn samengesteld op basis van vrijwilligheid. De leerlingen van het Corlaer College die deelnemen zijn dus echt gemotiveerd en willen op basis van respect en wederkerigheid iets betekenen voor de maatschappij. Het is mooi om te zien dat zij iets willen betekenen voor de maatschappij. Ieder team staat onder begeleiding van twee teamcoaches. Aan hen de waardevolle taak om te zorgen dat er een hecht team ontstaat waarbinnen wereldwijs geleerd kan worden. Veilig op pad met je Expeditie en allemaal weer veilig thuis komen is een uitgangspunt van Expeditie Onderwijs; lees daarom de reiswijzer ‘Wijs op reis’

Bekijk
Expeditie Corlaer 6

Informatie over de Expedities schooljaar 2015 – 2016 

Expeditie Corlaer 6 bestaat uit 6 verschillende teams van 9 tot 15 leerlingen die sectoroverstijgend (VMBO/HAVO/VWO) zijn samengesteld op basis van vrijwilligheid. De leerlingen van het Corlaer College die deelnemen zijn dus echt gemotiveerd en willen op basis van respect en wederkerigheid iets betekenen voor de maatschappij.
Ieder team staat onder begeleiding van twee teamcoaches. Aan hen de waardevolle taak om te zorgen dat er een hecht team ontstaat waarbinnen wereldwijs geleerd kan worden.
Veilig op pad met je Expeditie en allemaal weer veilig thuis komen is een uitgangspunt van Expeditie Onderwijs; lees daarom de reiswijzer ‘Wijs op reis’ zorgvuldig.

Alle informatie over de Corlaer Expedities vindt u eenvoudig terug op www.expeditiecorlaer.nl. …

Bekijk
Expeditie Corlaer 7

Informatie over de Expedities schooljaar 2016 – 2017 

Lees hier het prachtige artikel van 28 juni 2017 in ‘Stad Nijkerk’:
“De expeditie heeft mij veranderd”.

Expeditie Corlaer 7 bestaat uit 6 verschillende teams van 9 tot 15 leerlingen die sectoroverstijgend (VMBO/HAVO/VWO) zijn samengesteld op basis van vrijwilligheid. De leerlingen van het Corlaer College die deelnemen zijn dus echt gemotiveerd en willen op basis van respect en wederkerigheid iets betekenen voor de maatschappij.
Ieder team staat onder begeleiding van twee teamcoaches. Aan hen de waardevolle taak om te zorgen dat er een hecht team ontstaat waarbinnen wereldwijs geleerd kan worden.
Veilig op pad met je Expeditie en allemaal weer veilig thuis komen is een uitgangspunt van Expeditie Onderwijs; …

Bekijk
Expeditie Corlaer 8

Informatie over de Expedities schooljaar 2017 – 2018 

Lees hier het prachtige artikel van 28 juni 2017 in ‘Stad Nijkerk’:
“De expeditie heeft mij veranderd”.

Expeditie Corlaer 8 bestaat uit 6 verschillende teams van 9 tot 15 leerlingen die sectoroverstijgend (VMBO/HAVO/VWO) zijn samengesteld op basis van vrijwilligheid. De leerlingen van het Corlaer College die deelnemen zijn dus echt gemotiveerd en willen op basis van respect en wederkerigheid iets betekenen voor de maatschappij.
Ieder team staat onder begeleiding van twee teamcoaches. Aan hen de waardevolle taak om te zorgen dat er een hecht team ontstaat waarbinnen wereldwijs geleerd kan worden.
Veilig op pad met je Expeditie en allemaal weer veilig thuis komen is een uitgangspunt van Expeditie Onderwijs; …

Bekijk
Expeditie Corlaer 9

Informatie over de Expedities van schooljaar 2018 – 2019

Voor de negende keer gaat Expeditie Corlaer van start: zes teams van 12 tot 15 leerlingen krijgen de kans om deel te nemen aan deze bijzondere manier van onderwijs.

Nijkerk Nieuws, 21 september 2018:
“Vol goede moed beleefden vrijdagmiddag tientallen derde klassers van het Corlaer College de aftrap van de negende expeditie Corlaer. Die aftrap duurde de hele middag en dan gaat het om kennismaken, spelen en ook lol maken”.

Lang niet alles staat al vast. Zo weet expeditie Azië al waar ze naar toe gaan: Thailand.  Corlaer Cycling weet waarvoor ze gaan fietsen: Duchenne Heroes. …

Bekijk