Expeditie Roemenie 2012-13

Inleiding
Wij gaan dit jaar als expeditie opreis naar Roemenië toe, We gaan daar een gedeelte van een bakkershuisje maken voor kinderen vanaf 16 jaar zodat ze daar zelf hun eten kunnen voorbereiden en broodbakken of bijeen kunnen komen. Onze groep bestaat uit 12 leerlingen en 3 begeleiders de leerlingen zijn: Jody Robbersten, Jaimy Scholten, Nilis Doppenberg, Iwan doppenberg, Wim Lanser, Luc Schreuder, Daniël Teunissen, Jesse Zoetelief, Maaike de Vries, Bonita van Pelt, Maud van Valkengoed, Romy Voorburg.
De begeleiders zijn C. van Bruggen, L. Stoffer, A.J. Ras.
Bepalen maatschappelijk doel en land 
Het land waar we naar toe gaan is Roemenië. Wat is ons maatschappelijk doel die wij daar willen uitvoeren? Wij hebben er voor gekozen in overleg met de teamcaoches om een bakkershuisje te maken voor een kindertehuis zodat kinderen die 16 zijn, en zelfstandig tegen over het kindertehuis wonen, daar zelf hun eten kunnen maken en bijeen kunnen komen. We werken samen met de stichting Nijkerk voor Gruisor (dhr. Erik van Wincoop bestuurslid)
Ligging op de kaart
Zoals je op de kaart kan zien ligt Roemenië een beetje in het zuidoosten van Europa aan de Zwarte zee.
Eerste bezoek aan Roemenië – zie ook het reisschema
Zoals het er nu voorstaat vertrekken wij zaterdag 7 december 2013 om  9.00 uur s’ morgens met de auto vanaf het Corlaer College.
We vliegen met Wizz air vanaf Dordmund om 12.55 uur met als vluchtnummer W63712 en landen in Tirgu Mures om 16.05 uur.
Daar huren wij 2 auto’s om op de plaats van bestemming te komen.
De terugreis is dinsdag 10 december om 06.00 uur met vluchtnummerW63711 en landen om 07.20 uur in Dordmund waarna de terugreis naar Nijkerk kan aanvangen en wij tussen 12.00 en 13.00 uur verwachten op het Corlaer College te zijn.
Producten voor Roemenië
We maken kastjes voor het Corlaer College die bij de digitale schoolborden komen te hangen. Daarnaast ook pennenbakjes als relatiegeschenk Nijkerk 600. En houten kerstbomen van steigerhout voor de verkoop en er is ook een begin gemaakt met het maken van kozijnen voor het bakkershuisje.
Top
Top
Druk bezig met de laatste voorbereidingen!
Top
De Presentatie
We hebben een PowerPoint gemaakt om alle ouders van de deelnemers van de expeditie een idee te geven en te laten zien wat wij van plan zijn. Hier de dia’s van de PowerPoint.
De Poster
Ook hebben wij een poster, voorbeeld van de kapel die wij gaan maken. Wij vinden het er zelf heel mooi uit zien er we kunnen er zeker wat van maken!
Top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.