Expeditie Team Afrika 2012-13

     
Gezocht: lege koffers!!
Vorderingen ter voorbereiding reis op de reis gaan gestaag. Eind januari hebben we onze reis moeten en kunnen omboeken naar Zuid Afrika. Dit verliep allemaal zonder problemen. Maar toen we een tijdje later opeens ontdekten dat we niet twee maar één koffer van 23 kilo mee mochten nemen, was dat wel weer even een teleurstelling. De mensen van het project vroegen ons namelijk voetbalspullen en medische spullen mee te nemen. We hadden al allerlei dingen geregeld hiervoor, en wilden met deze spullen onze tweede koffer vullen.
Zo hadden we weer een uitdaging te overwinnen! We hebben een verzoek ingediend bij de KLM om alsnog de 2e koffer mee te mogen nemen, maar helaas zonder resultaat. Gelukkig kwam het ATPI, de reisorganisatie die voor ons alle zaken rondom de vliegreis regelt, met een gulle gift: ze doneren ons 500 euro, zodat we in ieder geval 5 x 23 kg extra mee kunnen nemen!
Zo komen wel al een heel eind, en hopelijk wordt het nog meer. Want we zijn op zoek naar Frequent Flyers die op vlucht KL591 van 23 april om 10:25 van Amsterdam naar Johannesburg ook een extra koffer mee mogen nemen. We hebben er al één gevonden, namelijk onze 3e begeleider, Gerben Schoon!
Team Afrika: Let’s help our world
Wij zijn leerlingen van het Corlaer College in Nijkerk en willen een school in Burkina Faso financieel steunen en in Zuid-Afrika praktische hulp bieden bij een project daar. Omdat de actuele situatie rondom Burkina Faso onveilig is, zullen we niet, zoals gepland, afreizen naar Burkina Faso. Het geld zal nog wel steeds naar deze bestemming gaan. Onze reis zal nu naar Zuid-Afrika gaan, waar we onze praktische hulp willen gaan aanbieden.  We willen dus nog zoveel mogelijk geld inzamelen voor Burkina Faso en in april 2013 willen we gaan helpen bij een project in Zuid-Afrika. Daarbij hebben wij uw hulp nodig!
Burkina Faso
Het geld is bestemd voor een middelbare school in het zuiden van Burkina Faso. Wij willen deze school financieel steunen om schooluitbreidingen mogelijk te maken, onder andere de bouw van een bibliotheek waar ze de boeken die het vorige team heeft gebracht kunnen bewaren en gebruiken.
Zuid-Afrika
In Zuid-Afrika willen wij praktische hulp bieden bij een project in het oosten van Zuid-Afrika. Dit project houdt zich onder ander bezig met opvang van weeskinderen, een hospice voor aidspatiënten en een kleuterschool voor arme kinderen.
Wij willen u vragen of u of uw bedrijf ons wil sponsoren met een vrijwillige donatie. U kunt uw donatie overmaken naar het gironummer: 580 7717 ten name van Stichting Faso onder vermelding van Expeditie Afrika.
Voor meer informatie: www.faso.nl en www.expeditieburkinafaso.nl
Bekijk een uitgebreide introductie van het team op de deelnemerspagina!
Wijziging bestemming van Expeditie Corlear Team Afrika – South-Africa, here we come!
Mali is een buurland van Burkina Faso. In Mali is het de laatste tijd er onrustig. De rebellen vechten namelijk tegen de Fransen. Hierdoor heeft de schoolleiding besloten dat onze reis naar Burkina Faso (van 17 feb. – 1 mrt.2013) niet door kon gaan. Omdat het risico te hoog zou zijn, om met een groep van 16 mensen daar naartoe te gaan. Dit was voor het team en de mensen daar een grote teleurstelling. Aangezien iedereen zich er erg op had verheugd en al verschillende voorbereidingen aan het treffen waren.
Maar een paar dagen later kwam er een oplossing. We mochten na lang overleg een nieuwe bestemming met een nieuw project kiezen. Via meneer Schoon (een leraar op school) kwamen we bij Zuid-Afrika terecht. Hier zullen wij gaan helpen met een project. Zo gaan we waarschijnlijk helpen met het opbouwen van een voetbalveld, scholen bezoeken en spullen brengen. De precieze plannen en activiteiten van deze reis moeten we nog uitwerken. Wij zullen deze reis gaan maken van 23 april tot 2 mei.
De afgelopen maanden hebben wij natuurlijk geld ingezameld voor de middelbare school in Burkina Faso. Al het geld wat we hier voor hebben ingezameld zal dan ook daar naartoe gaan. We zullen in Zuid-Afrika alleen spullen brengen en helpen met het project.
Het team zal zich de komende tijd dan ook weer met goede moet en veel plezier in gaan zetten voor Burkina Faso en Zuid-Afrika.
Voorbereidingen voor de reis
Het team is druk bezig met allerlei dingen om de reis en de gestelde doelen straks daadwerkelijk te halen. Daarvoor is teamoverleg nodig maar ook diverse acties om geld op te halen. Zie hier onder de foto´s van het team.
Teamoverleg
Op deze foto zie je hoe een van onze acties (een kerstfair) wordt voorbereid.
Er was ook een actie waarbij we 24 uur vastten voor ons doel, dat heette Fast4Burkina. Hier zie je dat we er over brainstormen.
Zo zitten we elke maandagmiddag samen. We hebben dan een vergadering waarbij alle ideeën worden besproken met het hele team. Zo weet iedereen wat er van hem/haar verwacht wordt!
Dagopening aan het begin van de Burkinaweek
Een van onze acties was een week waarbij we de rest van onze school bewust wilde maken van onze expeditie. Dit heette de Burkina Week. Hier openen we de week met een dagopening waarbij heel leerjaar 1&2 kijken.
Top
Ook deden we een quiz over Burkina Faso, die werd erg leuk gevonden!
Stand tijdens de Burinaweek
De hele Burkina week kon er informatie worden verkregen bij de stand van het team. Er konden foto’s worden bekeken en bouwstenen voor een bibliotheek worden gekocht.
Avondprogramma Fast 4 Burkina
In de Burkina week werden er veel activiteiten gedaan waaronder 24 uur vasten voor ons doel. Als leerling kon je jezelf inschrijven en je laten sponsoren door je ouders, buren, opa en oma etc. we bleven op school slapen waar we veel leuke dingen deden.
We hebben in de gymzalen van de school veel gedaan zoals hockey, trefbal en basketbal.
Na veel gesport te hebben was iedereen erg moe en gingen we lekker slapen.
Top
Ontbijt na Fast 4 Burkina
Omdat we 24 uur hadden gevast was het ontbijt erg welkom!
Iedereen is lekker aan het eten na 24 uur vasten.
Top

 


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.