Expeditie Kikano

Team Kikano2-site

Wij zijn expeditie Kikano, van 12 t/m 21 april gaan wij met 10 enthousiaste leerlingen 185 kilometer varen. We varen voor KiKa en hopen door middel van sponsoring zoveel mogelijk geld op te halen daarvoor. Begin januari hebben 2 deelneemsters onze expeditie verlaten. Daarvoor hebben zij plaats gemaakt voor een nieuwe deelneemster die met ons het jaar verder door gaat.

We hebben het doel Kika gekozen omdat KiKa heeft als doel om de genezingskans voor kinderen met kanker in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk.
Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. …

lees meer

Team Kikano2-site

Wij zijn expeditie Kikano, van 12 t/m 21 april gaan wij met 10 enthousiaste leerlingen 185 kilometer varen. We varen voor KiKa en hopen door middel van sponsoring zoveel mogelijk geld op te halen daarvoor. Begin januari hebben 2 deelneemsters onze expeditie verlaten. Daarvoor hebben zij plaats gemaakt voor een nieuwe deelneemster die met ons het jaar verder door gaat.

We hebben het doel Kika gekozen omdat KiKa heeft als doel om de genezingskans voor kinderen met kanker in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk.
Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker.

Tekenen overeenkomsten op 16 december 2015

Exp_Kik_tek_overeenkomst1

Exp_Kik_tek_overeenkomst2

Het Team:

 

Team Kikano_site

 

Leerlingen:

Karlijn van den Berg A3C
Aron Daniëls H3B
Thijs Dirksen T3B
Yorik Doornbos KC3A
Verona van Duijn KC3A
Leon Guliker KT3A
Ilse Hop T3C
Dilara Karsch A3A
Jochem van de Veen T3C
Lotte van Vuure KZ3A
Roos van Zijl KC3A

Coaches:

Jonathan Mudde
Stephen Jones

Het expeditiedoel:

Welke maatschappelijke situatie kiezen jullie als expeditiedoel?

Kinderen met Kanker oftewel Kika. Wij hebben dit doel gekozen omdat er nog te veel kinderen sterven aan kanker. Wij vinden dit heel belangrijk omdat wij zelf ook nog steeds kind zijn en dit grijpt ons dus ook als we horen dat er weer een kind is gestorven aan kanker. Wij als team willen hierbij een steentje aan bijdragen op een gezonde en sportieve manier. Wij gaan daarom kanoën voor Kika met veel plezier maar ook hopen  veel geld op te kunnen halen.

Is er een (externe) organisatie betrokken bij jullie expeditiedoel?

Kika & de sponsors, ze zijn er nu nog niet maar we zijn druk bezig met ze te zoeken. Rudy Duinkerken gaat ons helpen met het organiseren met de roei-estafette.

Op welke wijze willen jullie een positieve, duurzame verandering tot stand brengen in de situatie die jullie  hebben uitgekozen?

De situatie die ons als deelnemers van expeditie Kikano aanspreekt is de heftige en onverklaarbare ziekte van kanker bij kinderen.

Voor deze kinderen willen we graag geld ophalen zodat er op de lange termijn herstel mogelijk is. Het geld wat we ophalen is bestemd voor onderzoek maar ook voor het Prinses Maxima Centrum. Het oprichten van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht is volgens meneer Schimmel van Kika een bijzondere plek waar onderzoek gedaan wordt. Aan het sponsoren van onderzoeken die hier gaan plaatsvinden werkt Kika mee.

Wat denken jullie zelf van de expeditie te leren?

 • Als expeditieteam:

Doordat we als team +/-8 dagen gaan varen in een drakenboot komen we onze grenzen tegen. 

Wat wij willen leren tijdens de vaarweek is onze grenzen te verleggen. Dus bijvoorbeeld als je iets een pijntje hebt niet meteen op geven. Ook willen wij leren om er alles aan te doen om ons voor anderen in te zetten.

Tijdens de vrijdagmiddagen zijn we vooral bezig met plannen, dit houdt in vooruitkijken, brainstormen en ideeën tot werkelijkheid brengen.

 • Als individuele leerling:

Roos:
Mijn doel is om tijdens het kanoën alles uit me zelf te gaan halen en niet om op te geven.
En om te laten zien wat ik kan. Ik wil leren mijn mening durven geven en mijn ideeën te delen.

Verona:
Mijn doel is om zoveel mogelijk initiatief tonen om geld op te halen voor kinderkanker en natuurlijk ook tijdens het kanoën alles er uit te halen om zo veel mogelijk te varen. Ik wil leren hoe je een team bij elkaar houd en motiveert.

Yorik:
Proberen veel geld op te halen en een goede groep wezen. Ik wil leren heel goed kunnen samenwerken en overleggen in het team.

Lotte:
Iets doen voor iemand anders die niet zelf iets kan doen & mijn eigen grenzen verleggen. Ik wil leren beter samenwerken en in team verband werken.

Thijs:
Ik wil de hele tocht varen en niet halverwege stoppen, dus als ik ziek ben gewoon proberen om door te gaan. Ik wil beter leren planning.

Ilse:
Het meeste geld van alle Expeditie´s op te halen. Ik wil leren hoe je bedrijven kan benaderen om ons te sposoren. Ik wil ook mijn conditie verhogen.

Aron:
Mijn doel is is dat ik mijn grenzen kan verleggen en beter kan samenwerken en goed kunnen overleggen. Ook wil ik mezelf graag inzetten voor Kika omdat een vriend van mij in zo’n ziekenhuis heeft gelegen.  

Dilara:
Ik wil het uiterste uit mezelf halen, maakt niet uit wat er gebeurt. Ik moet en zal doorzetten tot het einde. Ik wil beter leren plannen en een goede verhouding kunnen vinden tussen samenwerken en zelfstandig werken.

Leon:
Ik wil graag zo veel mogelijk geld ophalen voor Kika en ik wil ook graag dat we goed kunnen gaan werken en een heel leuk jaar hebben met zijn alle. Ik wil goed leren samenwerken en hoe je het beste sponsoren kunnen benaderen.

Karlijn:
Mijn doel is om geld op te halen voor Kika omdat er te veel kinderen zijn die kanker hebben en er echt veel meer tegen gedaan kan worden. Ook wil ik kijken of ik het kan halen om zoveel te halen, dit is een groot persoonlijk doel. Ik wil beter leren samenwerken, plannen en organiseren.

Jochem:
Mijn doel is om de vaarweek helemaal uit te varen met slag en stoot, een mooi bedrag binnen te halen voor kika en om al onze doelen werkelijkheid te laten worden. ik wil leren goed samenwerken in een team.

 

Werkwijze

Wat hebben we nodig om plannen te realiseren:

 • De kano in opgeknapte vorm.
 • Genoeg geld om in onze behoeften te voorzien.
 • 8/10 dagen voor de vaarweek.
 • Nog een half jaar om Alles te regelen.
 • De inzet van het hele team.
 • Busjes om er naar toe te rijden.
 • ouders die ons voorzien van eten.

 

We hebben ook 3 verschillende teams:

Team Acties, Team vaarweek en Team Sponsoring en PR.

Bij Team acties horen: Aron, Karlijn, Lotte, Ilse

Bij Team vaarweek horen: Jochem, Roos, Verona, Yorik

Bij Team Sponsoring en PR: Thijs, Leon, Dilara

Tijdplan:

maanden wat gaan we doen?
oktober -Opzetten projectplan .

-Sponsorpakket aanmaken.

-Kleding uitzoeken, bedrukken.

november -Projectplan presentatie.

-Vaarweekroute uitwerken en definitief maken.

– engels project presentatie AH

-Onderbouwfeest verkoop diversen.

-studentenmarkt.

-opening techlab.

december -Studentenmarkt

-Techlab

– Pietenactie

-roei-estafette- basisscholen mailen

januari -Corlaer Nieuws verslag inleveren 6 jan.

-voorbereiding kantine verkoop

-open huis 21 & 26 jan.

-ouderavond voor de vaarweek 12 jan.

-kantine verkoop 22 & 29 jan.

-roei-estafette- presentatie voor basisscholen maken

februari -kantine verkoop 5 feb.

-vervoer regelen.

-overnachtingen regelen.

-roei-estafette- presentaties geven op basisscholen

maart -vaarweek informatie boekje maken voor ouders

-2 weken voor vertrek ouderavond.

-Corlaer Nieuws verslag inleveren 23 maart

-roei-estafette- presentaties geven op basisscholen; prijzen en gebak regelen; rooster maken van bezetting teamleden tijdens de estafette

april -Vaarweek (eerste optie 13-22 april).
mei -na bespreken van de vaarweek.

– roeiestafette basisschool;

juni -ouderavond over de vaarweek?

-voorbereiding Expeditie plein

juli -Expeditie plein bijdrage leveren.

-Afsluiting expeditie jaar in Corlaer.

augustus -vakantie einde expeditie.
september -vakantie einde expeditie.

 

Delen

Bij  onze Expeditie Kikano zijn we dit expeditiejaar al vroeg begonnen met een activiteit buiten school. We stonden namelijk op de stand tijdens de Nijkerkse sleepbootdagen.
Na vijf jaar Expeditie Kikano zijn we al best bekend in en om de school. Dit jaar willen we vooral aan de leerlingen laten weten wat voor route we varen en wat Kika voor werk doet. Op de volgende manieren willen wij zo veel mogelijk mensen bereiken met ons doel:

Binnen de school

 • Kantineverkoop
 • Posters ophangen met doel van Kika erbij
 • Corlaernieuws
 • Mail verspreiden
 • Schoolfeest
 • Presentatie na de reis bij de weekopening

Buiten de school

  • Social Media
  • Events organiseren
   -Expeditieplein

-Drakenbootrace

-Sleepbootdagen

-Sparta Nijkerk tijdens wedstrijden

  • Sponsors benaderen en betrekken bij ons project
  • Interviews op oa radio Nijkerk.

 

Onze vaarroute:

We zijn van plan om vanaf Leeuwarden in Friesland terug naar Nijkerk te varen. We willen ongeveer 185 km varen in 9 dagen. We zijn van plan minder vaak de boot uit het water te halen dan de vorige vaarweek van Kikano.

Vaarroute_foto_site

Klik op ‘reisprogramma‘ hieronder voor een overzicht van onze etappes en vaarprogramma.

verbergen
 

Opmerkingen
Reisprogramma
DatumOpmerkingen
12-04-2016

Dinsdag 12 april:

aanreis dag naar Leeuwarden

13-04-2016

Woensdag 13 april:

Etappe 1: van Leeuwarden naar Sneek

14-04-2016

Donderdag 14 april:

Etappe 2: van Sneek naar Oosterzee

15-04-2016

Vrijdag 15 april:

Etappe 3: van Oosterzee naar Ossenzijl

16-04-2016

Zaterdag 16 april:

Etappe 4: van Ossenzijl naar Giethoorn

17-04-2016

Zondag 17 april:

Rustdag in Giethoorn

18-04-2016

Maandag 18 april:

Etappe 5: van Giethoorn naar Kampen

19-04-2016

Dinsdag 19 april:

Etappe 6: van Kampen naar Elburg

20-04-2016

Woensdag 20 april:

Etappe 7: van Elburg naar Harderwijk

21-04-2016

Donderdag 21 april:

Etappe 8: van Harderwijk naar Nijkerk

Deelnemers
GeslachtNaamSchoolLocatieBevestigd
VLotte van VuureCorlaer CollegeNijkerknee
VIlse HopCorlaer CollegeNijkerkja
VDilara KarschCorlaer CollegeNijkerknee
MThijs DirksenCorlaer CollegeNijkerknee
MJochem van de VeenCorlaer CollegeNijkerknee
VKarlijn van den BergCorlaer CollegeNijkerknee
MLeon GulikerCorlaer CollegeNijkerknee
VAron DaniëlsCorlaer CollegeNijkerkja
MYorik DoornbosCorlaer CollegeNijkerknee
VDenise MoesbergenCorlaer CollegeNijkerknee
Coaches
Jonathan MuddeCorlaer College
Stephen JonesCorlaer College
Reisverslag
Handige links


Galerij