Expeditie Burkina Faso 2011-12

 Team  Kick-off  Burkina AH actie  Burkina Faso in het nieuws
Team expeditie Burkina Faso
Expeditie Corlaer Burkina Faso is een expeditie waarbij we, met een team van 13 leerlingen uit de derde klas van Havo en VWO en 3 begeleiders, naar Burkina Faso afreizen om daar een middelbare school te helpen. De middelbare school die we gaan helpen staat in het dorpje Batié, ruim 450 km vanaf de hoofdstad Ouagadougou. Onze school is via de Stichting Faso al enkele jaren betrokken bij deze school en de bedoeling is dat dit ook in de toekomst nog doorgaat. Voor dit schooljaar vormen wij de Expeditiegroep.
De school in Batié heeft zelf laten weten dat ze graag extra zonnepanelen willen om de school te kunnen verlichten. Ze hebben er nu al twee, maar dat is niet voldoende. Ook willen we sportmaterialen, zoals voet- en volleyballen aan de middelbare school geven. Daarnaast willen we een generator en leer- en leesboeken aanschaffen.
Als wij in Burkina Faso zijn gaan we kennismaken en kennis opdoen. We maken kennis met de mensen uit het dorpje Batié en we maken contact met de scholieren van de middelbare- en de basisschool. Ook zijn we van plan om het land te bekijken, we gaan o.a. de hoofdstad bezoeken. En verder gaan we de handen uit de mouwen steken. Het terrein van de middelbare school is erg groot. Ons doel is dan ook om een sportveld aan te leggen. Hierbij willen we op  de zandgrond die er nu is, een betonnen bodem maken. Dan moet wel eerst het terrein vlak gemaakt worden en dat zal nog een hele klus zijn.
Om onze doelen te halen, moeten we natuurlijk geld inzamelen. Hiervoor hebben we al verschillende acties bedacht. Om er een paar te noemen: bij de Albert Heijn in Nijkerk kregen we al het ‘lege-flessen-geld’ van de maand november, op 16 december verzorgen wij een Burkinabees diner voor mensen voor €15,- p.p en we zijn bezig met het zoeken van sponsors. Ons streefbedrag is 17.000 euro, en wij gaan heel erg ons best doen om dit (grotendeels) te halen.
Groet,Het expeditie Burkina Faso team
www.expeditieburkinafaso.nl     www.faso.nl     www.twitter.com/stichtingfaso
17-06-2011 Kick-off Expeditie Burkina Faso
Top
Burkina AH actie
Om het benodigde bedrag voor de expeditie bij elkaar te krijgen zijn er diversie acties op gezet door de leerlingen, waar onder de “Burkina AH actie”.
Top

 


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.