Expeditie Egypte (7) Reisverslag – 11 juni 2009

Cairo South
Vandaag moesten we zo als gewoonlijk weer vroeg opstaan, zodat iedereen om 9:15 uur beneden klaar stond. Bijna iedereen was moe, hoewel we ons gisteren hadden voorgenomen om vroeg naar bed te gaan. Dat was dus niet gelukt.
Onze bus kwam ongeveer een kwartiertje later, dus om 9:45 uur. Het was weer eens een beroerde rit, maar daar zijn we nu al wel aan gewend. Ongeveer een half uur later kwamen we aan bij een park langs de Nijl. We werden heel leuk ontvangen door de mensen die we eerder ook al ontmoet hadden. Ze begonnen gelijk al weer te zingen en te dansen. Toen moesten we gaan zitten en kregen we soort uitleg over de mensenrechten en dan vooral de rechten van kinderen, waar ze in Cairo nu dus veel mee bezig zijn. Het was wel een beetje langdradig, want er ze stelde steeds weer iemand anders voor, die dan ook weer z’n zegje deed. Ze hebben ons iets van 6 keer welkom geheten. Toen kregen we een toneelstukje te zien. Er waren verschillende scènes, bijvoorbeeld over een jongen die een armband verkocht en van het geld drugs ging kopen. Dat is dan ook een groot probleem in Cairo.
We kregen een klein Egyptisch gerecht. Het was een soort courgette, gevuld met rijst. Dat had de moeder van een van de tolken gemaakt. Toen gingen we spelletjes doen, zoals knikkers op een lepel in je mond naar de overkant brengen, een soort koek happen, maar dan met komkommers en we hebben zelfs stoelendans gedaan. Heel gezellig dus. Toen gingen we naar het andere deel van het park, daar waren draaiattracties en botsauto’s. Die waren best wel anders dan in Nederland, de voorkant zag eruit als een open schoenzool en als je tegen iemand opknalde, leek het of hij elk moment uit elkaar kon vallen.

Ongeveer om 15:00 uur kwam de andere groep van Giza. We gingen met z’n allen op de boot, voor een vaart over de Nijl. We verwachtten een rustig boottochtje, maar dat zat er niet in. Er werd Egyptische muziek gedraaid en je werd door iedereen mee getrokken om te dansen. Heel gezellig dus, voor we het wisten waren we terug. We kregen lunch en om ongeveer 17:30 uur gingen we weer terug naar het hotel.

top
top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.