Expeditie Egypte (7) Reisverslag – 12 juni 2009

GizaVandaag weer een dag voorbij.Het gaat zo snel, we hebben het zelfs al over het afscheid gehad!We vertrokken s’ochtends weer vanaf het hotel naar de club.Op de weg was het vandaag heel rustig omdat het de rustdag is.

Toen we in de club aangekomen waren hebben we met elkaar gesproken wat ons doel was van sporten. Hier kwam uit dat we dit deden voor plezier, even alles vergeten en met elkaar leren omgaan! Daarna vertrokken we  naar een school met ook de kinderen van Egypte. Hier gingen we op het schoolplein voetballen. Dit was erg leuk! De teams werden ook door elkaar heen gehaald, je merkte echt dat iedereen erg aan elkaar gewend is en er echt een band is. Na ongeveer een uur voetballen vertrokken we weer naar de club. Hier moesten wij even een half uurtje wachten omdat de egyptische kinderen moesten bidden. Er bleven wel een paar bij ons. In deze tijd hebben we puzzels gemaakt. Toen iedereen weer terug was hebben we nog wat spelletjes gedaan en gingen we hun programma kijken. Isma hona heet dit. In dit programma komen vaak dingen in voor wat ze willen verbeteren aan dit land. Vandaag kwam er in voor hoe de kinderen op een geode manier geld kunnen verdienen en hier verder mee om moeten gaan, dit was erg leerzaam maar ook indrukwekkend omdat je kinderen van ongeveer 5 jaar ziet werken, terwijl wij denken dat hun ‘ normaal’ naar school gaan. Na dit programma gezien te hebben en erover gesproken te hebben gingen we dansen, dit doen we elke dag want dit is een grote traditie in Egypte, iedereen deed weer enthousiast mee maar het werd erg vermoeiend. Na een klein uurtje gedanst te hebben kregen we watermeloen en gingen we weer naar het hotel. Toen zijn we weer even het zwembad in gedoken, hebben we ons omgekleed en zijn we uit eten geweest bij de pizza hut. In het hotel is iedereen hard aan het werk gegaan op de voorbereiding voor de aankomende dagen waarin we een toneelstuk gaan doen met elkaar, en moeten vertellen over ons onderwijs.  Daarna hebben we weer even met de groep boven op het dak gezeten en zijn we gaan slapen.Cairo South

Vanochtend weer om kwart over 9 beneden zijn. Drie mensen die niet op tijd waren moesten opdrukken en daar zat ik dus ook bij! Nou daarna gingen we dus weer in de groepen uit 1, zoals elke dag. Wij van South-Cairo hadden een sportdag (de andere groep trouwens ook), eerst gingen we naar een gebouwtje (terwijl we naar een sportveld dachten te gaan), waar we het over de rechten van vrouwen moesten hebben. Er was een poppenkastvoorstelling over een meisje die moest trouwen van haar vader, maar dat niet wou. En ook werd er verteld wat daar tegen gedaan kon worden enzo. Nou daarna dachten we te gaan sporten, maar mooi weer mis. We moesten posters gaan maken over de rechten van sporten. Er kwamen posters met teksten als; different nationalities, but same goal enz. Daarna moesten we met de posters naar het sportveld lopen. En mochten we dus sporten. Eerst gingen we voetballen. De jongens gingen sporten en de meiden aanmoedigen. Voor nederland atwas het gewoon HUP Holland HUP. En qua Egyptische aanmoediging was het 4 keer klappen en dan mars. Is het natuurlijk heel leuk om als Nederlanders 4 keer klappen en dan snickers schreeuwen enz. Nou het Egyptische team had gewonnen. Daarna gingen we een wedstrijdje rennen. Daar deden alleen de meiden aan mee. We waren met 8 en eerst renden we 4 om 4. Toen hadden Mascha en ik gewonnen. En toen gingen Mascha en ik tegen elkaar en nu zit ik dus met een beker in me koffer. Het was heel grappig, want er kwam een jongen naar me toe en die zei geitenkaas. Ik dacht die heeft een hollands woordje geleerd. Maar het betekende zoiets als gefeliciteerd met het winnen van de beker. Betekend het bij ons ook bijna. Volgens mij gaat iedereen op de terugweg dik over het gewicht heen, want we krijgen hier heel veel om mee naar huis te nemen. Ook al de posters over sportrechten moeten mee naar huis.

Na het sporten gingen we ontbijten, het was 3 uur, maar voor de rest leuk bedoeld. Na het eten zou er een verrassing zijn. Er waren dingen geraden als; een bal, lokaal eten enz. Maar het was gewoon een bruiloftsfeestje. Het was een feest ten voorbereiding van de bruiloft die volgende week is. Er werden hele mooie karren gemaakt. En we moesten weer dansen.

Daarna gingen we naar huis en in de auto kregen we een weer mo’men eten. Yeahhh! Hadden we nog niet gehad van de week. Nou nu liggen er op de gang 15 zakjes onaangebroken mo’ men.

Inmiddels zijn we al naar het zwembad geweest, zijn we pizza wezen eten. Het duurde even om het te bestellen, de goede bestelling te krijgen en dat soort dingen, maar.. maar.. maar.. toen hadden we ook hele lekker pizza’s. De pizza’s die over bleven hebben we uitgedeeld aan arme mensen hier. En in de pizzaking hadden ze ook een man die echt een bord had waar een toren van 10 meter op zat. Dat kwam omdat hij maar 1x op mocht scheppen. Daarom had hij er heeeeeel veel op gedaan.

Nu zitten we op het dakterras met de 2 groepen door elkaar. We zijn de dagen van vandaag en morgen aan het voorbereiden. Maar wat we die dagen gaan doen, kan je lezen in de dagverslagen van morgen en overmorgen.

top
top
top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.