Expeditie Egypte (7) Reisverslag – 14 juni 2009

Na dat iedereen zo’n  beetje de koffers heeft ingepakt en iedereen aan het doen is waar hij of zij zin in heeft, wordt ondertussen voor de zoveelste en bijna laatste keer het dagverslag van Cairo South getypt op de ozo bekende Apple laptop.Vanochtend begon weer vroeg. We moesten om kwart voor negen beneden in de hal van het hotel klaarstaan om opgehaald te worden. Zelf zat ik om 8 uur ongeveer aan het ontbijt een half uur te wachten voordat mijn thee afgekoeld was. En ondertussen niet veel etend, door het kwalitatief teleurstellende (om het zo maar even te noemen) eten.Uiteindelijk kwamen de tolken toch pas om kwart over 9 aanhobbelen met het busje.Deze dag stond er aardig veel gepland. Het was vandaag namelijk Child Labour Day. Er werd gestreden voor de rechten van het kind en dat ze recht hebben om te spelen, in plaats van geld voor hun vader en/of moeder te verdienen.

We zouden vandaag naar een presentatie luisteren en Mike en Wouter zouden een presentatie geven. Ook zouden we gaan voetballen en spelletjes spelen.

Toen we bij de locatie aankwamen werden we weer hartelijk ontvangen door de Egyptische kinderen. We hebben naar de presentatie geluisterd, potjes geschilderd, 3 lange witte doeken beschilderd. Naar een aantal dansen gekeken, de jongens hebben gevoetbald en de meiden hebben het voetballen gesupport. Helaas hebben we verloren met 4-3. De jongens waren erg pissig op de scheidsrechter. Ook omdat er een doelpunt werd afgekeurd. Wel was Mike gekroond tot de beste voetbalspeler.

Na het voetballen gingen we eten en daarna gingen we nog even in een soort van speeltuin spelen en daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan. Eigenlijk was het alweer 6 uur bijna, maar dat maakt niet zo veel uit.

Helaas moesen we alweer afscheid nemen van 4 mensen en waarschijnlijk 5.

We moesten afscheid nemen van 3 meiden, 1 jongen en waarschijnlijk 1 van de 2 tolken, namelijk Russia. Voor mijzelf was dit wel even moeilijk, want Egyptenaren zijn zo vriendelijk dat je je best snel aan mensen hecht.

Het is eigenlijk best wel erg om 5 mensen uit te zwaaien die je hoogst waarschijnlijk nooi meer zal zien.

Morgen nog even een druk dagje en dan weer terug naar Nederland.

Liefs, Anne uit Egyte voor de mensen in Nederand, sprekend voor de unit van Cairo South.

top
top
top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.