Expeditie Egypte (7) Reisverslag – 7 juni 2009

Vandaag weer een ervaring rijker.
Om 10 uur zaten we allemaal aan het ontbijt.
Om 11 uur moesten we beneden verzamelen en vertrokken we met de bus naar stichting Plan. Hier werden we ontvangen in een zaal.
Eerst ging iedereen zich voorstellen. De Nederlanders moesten in het engels praten en de Egyptenaren werden vertaald. Er waren 2 vertalers aanwezig.
Toen werd er een spel uit gelegd en deden we hier allemaal aan mee.
We kregen allemaal een cijfer en een vrouw van stichting Plan zei per keer een aantal cijfers. Als het cijfer werd genoemd moest je in de goede volgorde gaan staan.
Daarna deden we een Nederlands spel, de stoelendans. Toen lieten ze ons een film zien, deze film ging over de rechten van een kind. Hierin kwam bijvoorbeeld in voor dat de kinderen op hun 12de jaar al kunnen trouwen en dus hier verandering in gebracht moet worden! Daarna kregen we de lunch, dit was net als gisteren patat met een broodje. Dit keer zat er op het broodje kip in plaats van garnalen. Toen hebben we nog een uitleg gekregen voor morgen en mochten we naar huis. Dit was rond 4 uur.
We vertrokken weer met de bus door het drukke verkeer.
Om kwart voor 5 waren we weer in het hotel aangekomen. Toen zijn er een paar het zwembad in gegaan en een paar op de hotelkamer gebleven.
Om half 7 vanavond gaan we bij elkaar zitten om te overleggen voor morgen, zoals wie naar welke stad wil met de uniets. Ook gaan we waarschijnlijk over de Nijl varen!
De planning is om vanavond op tijd de gaan slapen, maar gisteren liep het ook een beetje uit. Vanavond gaan we rond 7 uur eten in het hotel en waarschijnlijk weer een spelletje spelen met ze allen.
top
top
top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.