Expeditie Egypte (7) Reisverslag – 8 juni 2009

Gizah – Voorbereiding:
Vandaag zijn we eindelijk richting de kinderen gegaan. We verheugde ons er op om naar Gizah te gaan. Gister hebben we de groepje gehoord van wie naar Gizah gaat en wie naar Cairo-South. Vroeg in de morgen om 09,15 zijn we in een busje vertokken naar Gizah. Het busje was nog leeg maar naar het ophalen van een paar college’s van Plan zat de bus stamp vol.
Reis:
Tijdens de reis was het natuurlijk heel erg warm. Meneer van Gelder was niet lekker en de rest was dood op naar de avond daarvoor. ( Veelste laat naar bed gegaan en veelste vroeg er weer uit volgens iedereen)
De reis was ook zeer indrukwekkend volgens iedereen. De huizen waren niet afgebouwd, het zag er zeer rommelig uit en afval lag op straat. INDRUKWEKKEND!
Aangekomen:
Daar eindelijk aangekomen naar een reis met file werden we warm onthaald. Eerst waren de jongeren nog wat terughoudend maar naar wat praten en wat dansen kon iedereen zeer goed met elkaar opschieten. Eerst gingen we eerst met elkaar praten en de jongeren vertelde wat ze in hun project doen en wat hun taken zijn. Daarna gingen ze en echt Egyptische dans voordoen. Wat er heel leuk uitzag. Daarna werden met de tweede dans de vloer op getrokken om zelf mee te dansen wat nartuurlijk heel leuk was. Later gingen we met z’n allen zitten en werden behandeld alsof we een koninklijke familie waren. We kregen thee en lekkere cake+ broodjes. Naar wat grapjes gemaakt te hebben en naar een beetje gepraat gingen we spelletjes doen. In een bord met mail een muntje op zoeken zonder handen maar met je mond en joghurt voeren aan iemand terwijl je een blindoek op had. Zeer hilarisch en veel foto’s en filmpjes gemaakt. Natuurlijk moesten alle Egyptische jongeren met ons op de foto. We kregen daarna ook nog Egyptische Jurken+ Hoofddoeken om. Iedereen vond het heel leuk en er zijn heel veel foto’s gemaakt daarvan. Daarna hebben we nog een reflectie van de dag gedaan. Er waren geen slechte punten om op te merken alleen alle leuke dingen werder opgeschreven. Iedereen van Egypte vond het leuk dat we hier waren en vonden dat wij heel erg aardig en leuk waren wat ook wederzijds is.
Na weer een kopje thee tegen half 4 zijn we vertokken met de bus richting het hotel.
Natuurijk eerst iedereen een handje geven en de bij de jongens (soms) een kus op de wang. Natuurlijk iedereen zwaaien en zeggen: “ It was fun, See you tommorow” !
Nadat we afscheid hebben genomen zijn we de bus ingegaan. In de bus hebben we een broodje gekregen. Aangekomen in het hotel zijn we meteen het zwembad in gesprongen en genieten van de rust want de rest was er nog niet.
top
Dag in Cairo South.
Zo wat een dag, we gingen met ons deel van de groep naar Cairo South. We gaan de gehandicapten kinderen bezoeken. Voordat we daar heen gingen, gingen we een man ophalen bij plan Egypt. Daarna gingen we nog bij een gebouw de dag doornemen. Daar kregen we eten en drinken. Het lekkerste eten wat we tot nu toe hebben gehad. We kregen lekkere taart! 2 stukken per persoon. Daarna kon het werk beginnen. We kwamen binnen en we moesten het eerst allemaal even laten bezinken. We werden meegenomen in een ruimte en er werd nog wat verteld. Daarna konden we gaan praten met de ouders van de kinderen en met de kinderen zelf. Ook mochten we van alles maken met de kinderen, we hebben armbanden gemaakt en we hebben puzzels en nog veel meer gemaakt. Ook werden er veel foto’s gemaakt en we leken net “superstars”. Daarna moesten we weer het kantoor in en we moesten feedback geven. Ondertussen werden alle stoelen aan de kant geschoven en er werd een feest voorbereid. Toen we terug kwamen moesten we dansen. We gingen Arabisch dansen, en ook gingen wij hun de kabouter dans leren en ook de dans van het liedje: kom pak je lasso maar. Het was heel leuk, daarna gingen we het kantoor in en de kinderen gingen naar huis. We kregen te eten en daarna gingen wij naar het hotel. Toen we aan kwamen gingen wij lekker zwemmen. ’S Avonds gingen wij eten bij KFC en het was super, toch Tom, Mike en Wouter? Daarna nog even lekker een spelletje doen op het dak en dan lekker slapen. TOT MORGEN.
top
top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.