Expeditie Egypte (7) Reisverslag – 9 juni 2009

Vandaag gingen we weer naar Gizah, naar het opvanghuis.Onderweg was het heel erg warm, en we moesten veel mensen ophalen, dat duurde lekker lang. Iedereen had het erg warm, toen gingen we verder. Mevrouw Wever was nu ook met ons mee samen met Robert-Jan. Gelukkig hoefde hij vandaag niet over te geven! We reden de arme wijk weer in en gelijk had ik het er wel moeilijk mee,, het is zo raar om ze zo te zien. Soms voel ik me wel schuldig omdat ik dan alles heb en zij eigenlijk niks.. Gister, toen we daar voor het eerst waren, moesten Lisa en ik bijna huilen.. Het is zo anders hier! Maar wel mooi hoe die mensen ermee omgaan!Vandaag toen we daar aankwamen, werden we weer hartelijk ontvangen! Ze zijn zo aardig en vriendelijk tegen ons! Als eerste gingen ze ons leren hoe we moesten spelen met poppen in een poppenkast. Toen we dat hadden gedaan, gingen we naar boven toe. Daar waren allemaal kleine kindjes, zo ontzettend lief en schattig! We mochten ze schminken en ze kwamen helemaal naar ons toe om ons een handje te geven. 1 jongetje gaf zelfs een kusje! Toen begon de poppenkastshow. Marjolein, Robert-Jan, Tom en Lars deden mee, dat deden ze heel goed!De kindjes daar waren zo ontzettend lief! Ik wil niet meer weg hier! 😉

Toen we weer naar beneden gingen, gingen we met ze tekenen. Wij moesten hun wat leren, en dan gingen ze het natekenen. Zo schattig was dat! Toen we daarmee bezig waren, kwamen de moeders hun kinderen ophalen, en gingen we nog even met z’n alle dansen. Het is zo leuk om te zien hoe hun dansen. Ze leren ons ook hun danspasjes en bepaalde woorden hoe je dat schrijft en uitspreekt! Het is heel leuk om bij hun te zijn en dit allemaal te leren. Maar tegelijkertijd is het ook erg moeilijk om dit alles te zien. Zij maken zoveel lol met niks, ze hebben bijna niks en toch hebben ze zoveel bereikt. Daar heb ik heel veel respect voor! Het gebouw is wel mooi, maar er is zoveel wat verbeterd kan worden! Het liefst wil ik dat voor ze doen, maar dat kan niet, en dat is zo moeilijk . Maar nu weer even terug naar de dag zelf, nadat we hadden gedanst, gingen we met foto’s iets doen. Hij liet ons een foto zien, die ze zelf hadden gemaakt en daarna moesten wij zeggen wat het probleem was. Het waren hele mooie foto’s! ze hadden er ook veel fotowedstrijden mee gewonnen! Daarna gingen we spellen spelen, we gingen een soort van elastieken en springtouwen. Toen was het weer tijd om te gaan. Iedereen zwaaide ons weer uit en het was heel gezellig weer vandaag! Ik ken ze nu 2 dagen , en ik begin al een band te krijgen. Ik zie ze al als vrienden eigenlijk.

Toen we terug gingen, gingen we naar Mohamed. Hij was er vandaag niet bij, omdat hij zijn opa had verloren en een begrafenis had. Dat was erg verdrietig.

De terugweg, plakte iedereen aan de stoelen van de hitte, en kregen we ( alweer ) een lunch met patat en een sandwich. Eenmaal bij het hotel aangekomen, ging iedereen gelijk naar het zwembad toe om lekker af te koelen. Daar heb ik dit dagverslag geschreven.

Morgen horen jullie weer wat we dan hebben gedaan, door iemand anders

top
top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.