Expeditie Kikano 2011-12 – Reisverslag

Maandag 7 mei 2012
Dinsdag 8 mei 2012
Woensdag 9 mei 2012
Donderdag 10 mei 2012
Vrijdag 11 mei 2012
Aankomst Nijkerk
Maandag 7 mei 2012
Vandaag is het zover! Om 10 uur heeft Aleid Wolfsen, de burgemeester van Utrecht, bij het Wilhemina Kinderziekenhuis (WKZ) het startschot voor vertrek geven.
Het vetrek van team Kikano heeft ook de pers gehaald. Ze hebben een interview gegeven voor radio en TV  RTV Utrecht!
Inmiddels zit iedereen in de kano en team Kikano is vertrokken!
Lopend naar de Kromme Rijn
Top
Team KiKaNo op de foto met Burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen
Top
Top
Dinsdag 8 mei 2012
Door: Mathijs & Jesse
We werden heerlijk wakker door de wekker rond half 8 en het was nogal moeilijk om wakker te worden na een kort nachtje. We kregen gelijk toen we wakker werden een heerlijk ontbijt aangeboden door het hotel en hebben hier volop van genoten. Toen was het tijd om te gaan varen. We hebben om precies te zijn 31,6 km gepeddeld. We begonnen om 10 uur waar we gisterengeëindigd waren. Na ongeveer tien kilometer hebben we even wat gegeten in een molen omdat het regende. We hebben daar nog mensen ontmoet die het een heel mooi project vonden en 10 euro gaven! Na een tussenstop zijn we door gevaren naar Muiden. Dit was een hele zware tocht. Aangekomen in Muiden was het zoeken naar onze verblijfplaats, dit was tegenover het muideslot. Dit was de kleinere vorm hiervan, een soort mini kasteeltje ; westbatterij genoemd. Het is hier nogal eng en iedereen laat iedereen schrikken. :) het avond eten werd verzocht door een vrouw die vrijwillig lasagne voor ons heeft gemaakt. Dit was heel goed te doen. Morgen word ook een zware dag. Iedereen begint nu al last te krijgen van armen, schouders en handen. Het is ook niet niks wat we hebben gedaan vandaag!
De Kikano was zo lang even geparkeerd bij Lucie
Top
De teller stond op op 0. Maar al snel varen ze met gemiddeld 6km per uur richting muiden en de vaart zat er goed in. Aan het eind van de dag hebben ze er toch maar mooi 31,6 km op zitten! Well Done!
Top
Woensdag 9 mei 2012
De KiKaNo vaart vandaag van Muiden naar Huizen. Na een heerlijk overnachting op het Muiderslot zijn ze weer helemaal klaar voor vertrek! De route is uitdagend en echte topsport. Zeker wanneer ze onder bij Muiderberg onder de Hollandsebrug door peddelen. Na een lange tocht staat er heerlijke cake klaar gesponsord door Bakkerij Montfrans! Aanvallen!
Top
De eerste 5km zit erop!
Top
Top
Donderdag 10 mei 2012
Na een nachte op de Eemhof was er ’s ochtends al meteen een interview met de krant! Vanwege het slechte weer heeft team kikano niet gevaren vandaag. Ze hebben in tenten de buien afgewacht (dat is wel wat anders dan een overnachting in NH Hotel). Met lekkere pizza’s op het menu werd het toch weer een feest. En natuurlijk moesten ook de docenten eraan geloven: een stukje varen in de KiKaNo.
Top
Top
Vrijdag 11 mei 2012
Vandaag zal team KiKaNo aankomen in Nijkerk. Om 13:30 peddelen ze naar de haven van Nijkerk  onder begeleiding van leden van De Zuidwal. Om 15:30 is de aankomst in de haven van Nijkerk. Het team wordt hier feestelijk ontvangen en ze zullen de cheque aan KiKa overhandigen.
Team Kikano is aangekomen bij de Zuidwal. Even opwarmen en dan het laatste stuk! 6 boten vol met mooie vlaggetjes van de zuidwal begeleiden ons het laatste stukje!
Top
De laatste loodjes!
Top
Aankomst Nijkerk
text
Top
Text
Top
Het Kikano team wordt welkom geheten door de Burgemeester van Nijkerk
Top
Schaatser Jan Bos neemt names de stichting Kika een cheque van € 12.500 euro in ontvangst.
Top
Top
Team Kikano heeft in totaal 92,0km gevaren en met hun fantastische actie €12.500 opgehaald voor KiKa!

 


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.