Expeditie Kikano 2011-12

  Expeditie Kikano   Kick-off   Boten bouwen  Kikano in het nieuws  MindMap
Voorbereiding Expeditie 16 maart   Team Kikano presenteert plannen
Doop en tewaterlating van de kiKANO
Expeditie KiKaNo
Leerlingen van het Corlaer College uit leerjaar 3 VMBO & Havo varen voor KIKA. In één week tijd proberen zij zoveel mogelijk kilometers te roeien. Steun je ons?
Wat doen wij?
Wij zijn als team al enige tijd bezig met het bouwen van een grote kano, waar 10 personen plaats in kunnen nemen. Naast het bouwen van de kano wat op zich al een uitdaging is, staat ons nog een veel grotere uitdaging te wachten. Met de kano gaan wij namelijk zoveel mogelijk kilometers varen. om zo  € 25.000 op te halen.
Welk doel steunen wij?
Als team hebben wij gekozen om Stichting Kika te ondersteunen.Stichting Kika (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die de zeven kinderkankercentra in Nederland ten goede komen. Met dit geld kan versneld onderzoek gedaan worden naar therapieën die een betere behandeling en genezing van kinderkanker mogelijk maakt. Een betere behandeling betekent voor een kind met kanker minder pijn, strijd en meer kans op genezing en kwaliteit van leven.Ja … er wordt al heel veel onderzoek gedaan naar kanker, echter 95 % van de bestaande fondsen richten zich vooral op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd ook een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker.Schokkend is het om te horen dat 25% van alle kinderen met kanker aan deze ziekte overlijdt. Eén op de vier kinderen overlijdt dus. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaan defecties kunnen krijgen.

Versneld resultaat in de strijd tegen kinderkanker is dan ook nodig.

Dankzij de informatie uit nieuw genenonderzoek kunnen nieuwe behandelingsmogelijkheden ontwikkeld worden. Door deze nieuwe behandelingen valt kinderkanker vaker te genezen en met minder vervelende bijwerkingen. Elk kind dat kanker heeft of krijgt, kan dan tijdens én na de behandeling veel meer kwaliteit van leven gegeven worden.

Wat is er nodig om dat te laten gebeuren? Extra geld zet de vaart erin! En dat is precies de reden dat wij gaan varen voor het goede doel en u kunt ons hierin steunen.

Wanneer is ons project geslaagd?
– Als de boot blijft drijven en wij zoveel mogelijk kilometers voor het goede doel hebben gevaren.- Als wij minimaal €25.000 euro op hebben gehaald voor stichting Kika.- Als wij andere leerlingen op school ook enthousiast en actief hebben gemaakt voor het goede doel.
Hoe willen we dit gaan bereiken?
De boot wordt verdeeld in verschillende vakjes. Ondernemers in Nijkerk en omgeving krijgen de unieke kans om tegen betaling hun bedrijfsnaam op de boot te zetten.Vervolgens worden ondernemers & particulieren benaderd om het team per gevaren kilometer te sponsoren.Op school gaan het team: KIKANO een grote “indoor roeimarathon” organiseren om op deze manier andere leerlingen van het Corlaer College de gelegenheid te geven om zich ook voor het goede doel in te zetten.
Helpt u ons ook stichting Kika te steunen?
Geld kan rechtstreeks overgemaakt worden naar: KIKA: giro 8118 ondervermelding van: KIKANO of Mail ons!
Alvast bedankt, namens team KIKANO
Top
Doop en tewaterlating van de kiKANO
Op dinsdag 24 april 2012 heeft team KIKANO hun kano gedoopt en te water gelaten. Bekijk het filmpje!
Team Kikano presenteert plannen
Nijkerk 15-04-2012 – Nadine Terschegget en Lonneke Zegers, leerlingen van het Corlaer College, presenteerden vrijdag ‘koffienieuws’ tijdens Open Coffee Nijkerk in Kade 10. Zij vertelden over de plannen van Team KiKaNo. Zij bouwen samen met een paar andere leerlingen aan een grote kano, waar 10 mensen in kunnen. Uiteindelijk wil het team met de kano zoveel mogelijk kilometers varen om zo 25.000 euro op te halen voor de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). De bezoekers van Open Coffee genoten van het enthousiasme van de dames. Er zijn veel sponsorformulieren uitgedeeld en ook al een aantal bedragen toegezegd.
Bron: Omroep Nijkerk
Kikano bereid zich voor de op de expeditie
16-03-2012 -Team Kikano bouwt nog hard aan de boot. Maar niet alleen het bouwen van de boot is belangrijk, ook moet iedereen in topvorm zijn voor de reis!
Jesse en Raymon
Top
Jesse en Mr. Veenstra
Jim
Lonneke
Nadine en Lonneke
Na de workout even uitrusten en napraten.
Top
Kikano maakt MindMap
Om voor leerlingen inzichtelijk te maken wat de leerlingen nog allemaal nog moeten doen, hebben we een simpel mindmapje gemaakt. Dit is wat er in de komende tijd nog moet gaan gebeuren.
Voor het PDF-bestand klik hier.
Top
Boten bouwen
Top
Top
17-06-2011 Kick-off Expeditie Kikano
Top

 


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.