Expeditie Suriname 2011-12

Ondernemend leren: webwinkel
Binnen de sector Economie in het VMBO leren leerlingen uit een boek over het opzetten van een eigen bedrijf. Dat is saai en niet uitdagend. Drie MULO-scholen uit Suriname en 4 VMBO-scholen in Nederland slaan de handen ineen en starten hun eigen import/export bedrijf.De hele cyclus van marktanalyse, ondernemingsplan, bedrijf oprichten producten maken/inkopen, verpakken, verzenden en verkopen komt hierbij aan de orde. De huidige onderwijs methoden voor VMBO economie gaan voorbij aan het fenomeen webwinkels terwijl die niet meer weg te denken zijn en de impact van webwinkels enorm is.De Nederlandse en Surinaamse leerlingen bouwen samen hun eigen internationale webwinkel. De Nederlandse leerlingen zoeken hun Surinaamse collega’s op in Suriname. Daarna start de verkoop. Naast het formeel samenwerken in een wiki houden de leerlingen via sociale media, zoals twitter, contact.
Expeditieleiders Fred Schaftenaar en Henk Tuinman en leerlingen Sylvana Zuiderwijk, Lianne Geurts en Lukas Ezendam vertellen over de webwinklel.
Top
26-03-2012 Start verkoop Webshop
De eerste sieranden zijn verkocht!
Top
15-05-2012 Suconed 2012-2013
De eerste professionaliseringsslag is gedaan. Wij zijn begonnen met een boekhoudprogramma (boekhoudtrainer), waar de leerlingen ook mee kunnen werken. Dit programma sluit aan bij de lessen die de leerlingen van handel en administratie volgen. In dit programma gaan we alle verkoop- en inkoop-acties verwerken. Zo krijgen we een goed beeld van hoeveel geld er binnen komt en uit gaat. Tevens hebben we een up-to-date gegevensmap gemaakt.
Het traject voor dit jaar (tot juli 2012) en voor de expeditie Corlaer 2012-2013 zetten we uit in een mindmap.
Top
17-06-2011 Kickoff Team 2 – Expeditie Suriname
Top
Top
Top
Top
Top
Top
Bron foto’s: Fred Schaftenaar

 


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.