Expeditie Suriname 2012-2013 – Tegenbezoek

Bezoek uit Suriname
Van 6 tot en met 13 april 2013 waren drie Surinaamse collega’s en drie leerlingen van de Anton Resida uit Suriname bij ons te gast op het Corlaer College. Expeditie Corlaer Suriname heeft een fantastisch programma neergezet, waarbij onze gasten een week lang veel te doen hadden. Dat was wel even wennen, want Nederlanders hebben geen rust in kun kont.
De leerlingen verbleven in een home-stay en waren dus te gast bij leerlingen van expeditie Corlaer Suriname. Twee docenten verbleven in Pension Nooitgedacht in Barneveld, terwijl Hendrik (de directeur van de Anton Resida School) verbleef bij Gert van Dusschoten (1 van de coaches van de expeditie, die overigens veel werk heeft verzet om het tot een fantastische week te maken). Via deze mail willen we het personeel van het Corlaer College bedanken voor de gastvrijheid en de inzet om het onze gasten zo goed naar de zin te maken. Iets wat je aan het Corlaer College wel kan over laten. De Surinaamse gasten hebben de hele week met expeditie Corlaer Suriname opgetrokken en veel dingen gedaan. Zo hebben ze een rondje Nijkerk gefietst op tandams, een avondje lekker gegourmet bij een leerling thuis en hebben de gastgezinnen leuke dingen gedaan met de Surinaamse leerlingen. Op de woensdag zijn we met de hele club naar Vriezenveen geweest om een kijkje te nemen op het Noordik College. Het Noordik College neemt de webshop over. Deze is gebouwd tijdens expeditie Corlaer Suriname 1. Op de donderdag zijn we met de hele club naar het Orion College in Amsterdam geweest. Daar hebben we gezien hoe een school omgaat met leerlingen uit cluster 2,3 en 4. Een fantastische school met een mooi onderwijsconcept en fantastische leerlingen. Op de donderdag zijn we ook nog Amsterdam in gegaan. Ondanks het mindere weer hebben we wel genoten van een mooie rondleiding en heeft een docent van het Orion een paar mooie plekken in Amsterdam laten zien. De vrijdag was gereserveerd voor Accent Nijkerk. Ook daar kregen we een rondleiding en konden we zien hoe Accent in Nijkerk speciaal onderwijs aanbiedt.
Top
De zaterdag was tijd voor afscheid. Op schiphol werd emotioneel afscheid genomen van leerlingen en collega’s van de Anton Resida. We werken nu al twee jaar samen met deze school en de band is zeker hecht te noemen.
Top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.