Expeditie Tanzania 2011-12

Expeditie Tanzania   Kick-off   Tanzania in het nieuws
Team Expeditie Tanzania
Wij zijn een expeditiegroep ‘Corlaer4Selela’ van het Corlaer College uit Nijkerk. Wij bestaan uit 12 leerlingen en 3 coaches. Als groep willen wij in 1 jaar tijd een expeditie organiseren, regelen en uitvoeren. Deze expeditie moet voldoen aan eisen. Voorbeeld van deze eisen zijn: leerlingen bedenken, regelen en organiseren zoveel mogelijk zelf en ontwikkelen hierdoor verschillende kwaliteiten. Dit doen ze in samenwerking met hun coaches. Als einddoel willen we een goed doel steunen en ook daadwerkelijk op bezoek gaan naar dat land.
Welk doel willen we gaan steunen?
Vanaf het begin van onze expeditie willen wij leeftijdsgenoten steunen in Afrika. Met deze gedachten zijn wij in samenspraak met hulporganisatie Tanzania Support terecht gekomen in Tanzania in het dorpje Selela. Wij willen daar een middelbare school gaan steunen op verschillende gebieden.
Wat willen wij precies gaan betekenen voor het dorpje Selela?
Omdat er weinig tot geen elektriciteit is in het dorpje en bij de school willen wij door middel van zonnepanelen zorgen voor meer elektriciteit. Dit in combinatie met het leveren van laptops maakt de stap voor de middelbare school naar een beter leven groter. Ook willen wij, omdat de kinderen de hele week intern zitten, een buitenschools sportprogramma aanbieden. De kinderen hebben nu na schooltijd weinig tot niks te doen. Wij hopen hun schooltijd daar een extra impuls mee te geven.
Hoe willen we dit gaan bereiken?
Ons project wordt landelijk gesteund door de overheid. Zo hebben we een mooi bedrag gekregen welke we mogen gebruiken voor onze expeditie. Ook hebben we ons als groep gepresenteerd aan onderwijs pioniers (staan voor onderwijsvernieuwing) welke onze expeditie hebben uitgekozen tot winnaar. Hiervoor kregen we een mooi geld bedrag en extra hulp.
Maar…
We zijn er nog lang niet! Als we onze doelen willen bereiken hebben we meer steun nodig. Door middel van zelfbedachte acties willen we extra geld ophalen zodat we al onze doelen kunnen bereiken! Alle extra steun is welkom. Denk hierbij aan materialen zoals (gebruikte) laptops, sport- en spelmateriaal, nieuwe ideeën, etc.We zoeken dus nog sponsoren! Weet of bent u hier één van, vertel het verhaal door en wie weet krijgen wij weer een klein bedrag extra. Alle beetjes helpen voor een beter leven in het dorpje Selela!
Wilt u ons steunen?
Alvast bedankt namens de expeditie groep Corlaer4Selela!
Rekeningnummer Corlaer4Selela3478.69.009Stichting PCVOE te NijkerkOvv Expeditie Corlaer4Selela
17-06-2011 Kick-off team 3 – Expeditie Tanzania
Top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.