For Henry

Voor Henry Kap.
On Friday May 8th at 4 pm, we received a phone call from Corlaer School, with the very sad news that our teacher, colleague and friend Henry Kap died at the age of 36 in an Kite surfing accident.Words of unbelieve, tears, hugs, crying… more than 5000 km’s away we need a place to share our sadness, our tears and our dear memories to Henry. On this page, in Dutch, we will honor Henry and we want to share with his wife Cristien, his children and parents how we feel connected to you all.
Vrijdagmiddag 8 mei  4 uur.Om 4 uur kregen we het vreselijke bericht van het overlijden van Henry Kap via een telefoontje van rector Arend Smit; toen ik de klas inliep hadden 2 leerlingen het ook al via Hyves gehoord… wat een onsteltenis en verdriet. Gelukkig waren er 16 paar schouders; de tranen rolden en we deelden ons verdriet.
Nadat we om 5 uur op de universiteit terug waren, hebben we eerst bij elkaar gezeten. Mw. Nieuwerth vroed de leerlingen om naar hun kamer te gaan en rustig hun gedachten, herinneringen en emoties op te schrijven.Om 6 uur kwamen we bij elkaar in de zithoek, een fijn plek om elkaar op een verdrietig moment te ontmoeten en er voor elkaar te zijn. We delen hier wat we schreven.. voor wie dat wilde natuurlijk.
Voor Henry.Fa waka goede vriend… we deelden in Canada samen prachtige leerrrijke momenten.De dag na je overlijden zijn we met team 4 naar de Bay of Fundy geweest… een goede plek om je te gedenken. Ian Forgerty vertelde ons het verhaal van de inuits, de first nations als eerste bewoners van Artic Canada. Het klimaat was er bar, geen planten en bomen.. niets om een wegwijzer te maken.

Om elkaar toch te kunnen vinden en de weg te wijzen bouwden de inuit zgn  ‘Nuskshuks’. Dat zijn menselijke gestalten van gestapelde stenen. Voor mij was jij een meester Nukshuk… een fantastische raadgever en richtingaanwijzer voor jouw  teamleden van Expeditie 5.

Samen met jouw team gaan we het avontuur in Suriname afmaken. We houden het beeld van de Nukshuk vast….. Wijs je ons als het nodig is de goede richting van boven?

Voor de ouders van team 4: we willen jullie graag laten weten dat het ondanks alle verdriet goed gaat.Dit team vier is er voor elkaar… jullie mogen trots zijn op zulke kanjers die in moielijke onstandigheden als nu zo goed voor elkaar kunnen zorgen.
Voor Christien.. allemaal wensen we jou en jullie kinderen veel kracht en sterkte toe.We hebben gebeden,gepraat, gehuild en verhalen gedeeld over Henry.Omdat we zover eg zijn willen we dat graag delen en je kracht toe wensen.. er zal vast nog wel meer bij komen de komede dagen.
Voor Team 5.Wat mis ik jullie nu ontzettend….en wat zullen we meneer Kap missen, die nog maar pas geleden met jullie die fantastische Suriname avond organiseerde. Hier met team4green in Canada delen we ons verdriet en hebben we steun aan elkaar ik.. maar ik kan niet bij jullie zijn.. dus op afstand een hele lange arm om jullie allemaal heen; laten we met trots en repect aan onze coach Henry Kap denken. Ik weet zeker dat Meneer Kap zou willen dat jullie/wij onze klus als team afmaken, hij gaf nooit op.. in zijn kracht als coach kunnen wij nu steun vinden..Maandag op school zullen jullie ongetwijfeld bij elkaar komen, misschien kan mr Schaefer me bellen, zodat ik even met jullie kan praten? Meneer Kap gaf zich 100% voor jullie als team en de opdracht in Suriname, laten met tranen in onze ogen hem zo herdenken.
Zaterdagmorgen 6 uur.We hebben de planen gewijzigd en gaan niet om 6 uur op pad. We vertrekken om 8 uur naar de Bay of Fundy en gaan een lange strand wandeling maken…. we zoeken de mooiste stenen en schelpen en nemen die mee naar ‘huis”. We maken in de zithoek een plekje met een foto, een kaars en die mooie stenen….om aan Henry te denken als het moeilijk is. Die stenen nemen we mee en geven die als we terug zijn aan Christien.Zaterdag 23:00 uur.

Moe en voldaan thuisgkomene van onze dagtocht langs de Bay of Fundy.

De leerlingen van team 4 legden in mooie besalt stenen een herinnering aan Henry.

Maandag 15:00 uur.

Wat fijn om even met jullie, team 5, te kunnen bellen….. fijn dat ook  mijn naam op de krans van team 5 mag staan. Wil je het gele shirt schrijven:  Nukshuk, rust in vrede, Bob.

Als je het verhaal hierboven leest berijp je wel waarom. Tot gauw….

top
Van Wytse.Missen is iets wat vaak voorkomt in het leven.Vaak als je op vakantie gaat, dan mis je elkaar.

Maar dit gaat niet snel over…. meneer Kap, ik mis u!!

Van Willemijn.Ik, Willemijn heb nu bijna 2 jaar gym van meneer Kap. Ik vond hem vanaf het begin aardig en voelde me helemaal op m’n gemak. Meneer Kap was een van de aardigste en behulpzaamste leraren. Ook een echte levensgenieter die altijd lachte en voor iedereen klaar stond. Hij had een goed gevoel voor humor en was volgens mij een geweldige vader en man.Ik ben echt een ramp in gyn en vind het turnen doodeng. Maar meneer Kap maakte er altijd iets leuks van zodat ik het ging proberen en met zijn hulp lukte het dan meestal wel. Hij was aardig en liet weten dat ik het goed gedaan had. Als ik denk aan meneer Kap, denk ik aan vriendelijkheid en vind het erg dat we hem nu moeten missen. Maar ik denk dat meneer Kap liever zou willen dat we het een plekje geven en door gingen met leven en lachen. Meneer Kap zou dan zeggen: “Altijd blijven lachen.. want lachen is gezond”.
Van Annelieke.Het leven is gewoon zo oneerlijk, dat is het enige wat er nu door mijn kop gaat. Meneer Kap was de laatste op aarde die dit verdiende. Hij was altijd vrolijk, ALTIJD. Hij gaf je altijd het gevoel dat alles lukte, dat je zo speciaal bent. Alles wat je eng vond om te doen met gym lukte met door hem. Ik zal nooit vergeten hoe die lieve meneer Kap trots naar mij keek met acrogym als ik de spagaat deed, of hoe ike de handstand overslag steeds beter deed door de tips die hij mij gaf. Ik heb 2,5 jaar gym van hem gehad en zoveel geleerd. dat zal ik nooit vergeten. Ik ben een kletskous en als ik soms te veel praatte moest ik op de lijn gaan staan en pas als die ging bewegen., mocht ik weer praten, ha ha, nooit dus. Ik mis hem en zal dat altijd blijven doen.
top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.