Suriname – 22 januari 2009

Start door BobOm 08.30 wordt er teruggekeken op de trainingsdag van gisteren. Iedereen die aanwezig is, is nu ingelogd en wij zijn dus golden members.

Verder wordt benoemd dat niet iedereen al dezelfde vaardigheden bezit en dat niet erg is. Het is niet de bedoeling om je daar onzeker over te voelen of onhandig. Alle vaardigheden zijn op zich niet moeilijk om aan te leren maar oefenen helpt en af en toe een beetje geduld hebben ook.

Het was een succesvolle dag omdat er veel geoefend is.

Bob legt nog het een en ander uit over het gebruik van de wiki. Volgende week komt er een korte handleiding voor het gebruik. Let op! Er staat al een Engelstalige handleiding op de wiki over het gebruik.9.00

In de wiki-groepen gaan we bij elkaar zitten en gaan we brainstormen over de vraag die we als wiki-groep willen stellen.

Tijdens het overleg wordt er een woordspin gemaakt, informatie gezocht op internet, druk overleg gepleegd om allemaal tot een goede open vraag te komen waar in de breedte aan gewerkt kan worden.

top
10.00Alle deelnemers komen weer bij elkaar om de vragen die bedacht zijn door de verschillende groepen te bespreken. Er wordt aandacht besteed aan de vragen, of ze open genoeg zijn, of je  niet steeds dezelfde antwoorden krijgt, of de vraag niet te moeilijk geformuleerd is. De bedoeling is natuurlijk om een goed onderzoek op gang te krijgen waar de leerlingen op weg worden gestuurd. Wanneer de vraag goed gesteld is geeft dat ruimte en een ingang.  Wanneer je een korte simpele vraag hebt is het ook afhankelijk van de begeleiding hoe deze vraag wordt uitgediept.10.30

Vervolgens gaat iedereen na de pauze op zoek naar de antwoorden!

Elke vraag gaat elk wiki-groepje bij langs en dan wordt er antwoord gegeven op  de vraag. Er volgt een actief zoeken naar informatie. Soms wordt de wiki per ongeluk bezet gehouden maar dan komt Bob weer langs voor advies en is het vaak zo weer opgelost.

12.30-Pauze13.30Tijdens het ochtendprogramma is er door een groepje een nieuwe tekst gemaakt op het liedje “Kleine wasjes, grote wasjes” van Trafassi. Het nieuwe liedje heet “Wiki wiki”. Een aantal deelnemers van Suriname hebben het liedje met de nieuwe tekst voorgezongen voor de anderen onder begeleiding van “Ritme-pop” Solly uit Curaçao. Zij gaf het ritme aan op de zitting van de stoel. De 3 verschillende learning circles hebben nu de opdracht gekregen om dit lied in te studeren en aan het eind van de middag een swingend optreden te verzorgen!!!  We zijn benieuwd, en het is gefilmd.

top

Tweelingbanaan13.45

PO1- PO2 – VMBO-de learning circles  gaan met elkaar zitten om afspraken te maken en het thema te bespreken voor het project wat straks gaat starten.

De schoolleiders gaan bij elkaar zitten om een aantal onderwerpen te bespreken die belangrijk zijn om dit project voor te zetten. Bijvoorbeeld continuering en voorwaarden scheppen.

16.00

Learning Circle 1 PO-SO- vrije tijd

Learning Circle 2 PO-SO- culturele vorming – hoe ervaren wij….?

Learning Circle VMBO-Mulo- jongerencultuur

Dit wordt kort toegelicht door iemand uit de groep voor alle andere deelnemers.

Vervolgens gaan de groepen bespreken hoe we het bezoek gaan organiseren in Nederland.

Wat zijn de voorkeuren? Zijn er deelnemers die nog op familie bezoek willen op zaterdag/zondag? Wel of niet in een gastgezin? Wat is belangrijk voor de leerlingen die mee gaan? Na enig overleg werden de gele briefjes ingevuld en meegenomen voor de coördinatoren.

17.00Afsluiting van de 2 trainingsdagen!

Bob bedankt de coördinatoren Nila, Mirjam en Betty.

Ze krijgen alledrie een delftblauwe ketting uit Nederland.Betty bedankt iedereen voor de inzet en het enthousiasme en spreekt uit dat iedereen vooral enthousiast blijft. Bob wordt ook bedankt voor zijn enorme geduld en uithoudingsvermogen met dit projekt.

Vervolgens worden de scholen bedankt die een digitale camera hebben geschonken.

top
Learning Circle VMBO-Mulo- jongerencultuur
Learning Circle 1 PO-SO- vrije tijd
top
Learning Circle 2 PO-SO- culturele vorming – hoe ervaren wij….?
top
 Na afloop is er heerlijk creools eten. MMMMMm
Als iedereen genoten heeft van het eten wordt het Wiki wiki lied gezongen door alle deelnemers!!En gaan we ook nog even swingen met de heupen.Het waren twee intensieve, goede dagen waar veel is gebeurd en veel geleerd.

Floor, Patricia en Pauline

top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.