Suriname – Werkbezoek Learning Circles – juni 2012

Voorbereidend werkbezoek voor de studiereis van januari 2013.

Hieronder het verslag van dinsdag 19 juni t/m zaterdag 23 juni 2012.

Woensdag 20 juni 2012
Hoewel 20 juni het midden in het grote regenseizoen is…… begon de dag met een prachtige zonsopgang boven de Surinamerivier, iets na zes uur.
Een nieuw zwembad bij Eco-esort is natuurlijk geweldig… maar.. eh.. zou het als we in januari 2013 weer komen echt werkelijk klaar zijn??
Top
Het eerste bezoek van vandaag was aan de Mgr. Wulfingh school. Deze school neemt al jaren deel aan de Learning Circles van het Global Teenager Project.
Schoolhoofd Mw. Shurley Sweetford, GTP-landencoördinator Mw. Betty Burgos, leerkrachten Mw. Marjorie Darson en Mw. Ruth Kramp en GTP-coördinator Bob Hofman bespreken de nieuwe kansen in de 2012 – 2013 Learning Circles, waaronder de mogelijke samenwerking met het Montessori College in Arnhem.
Top
De klompen zijn gemaakt door de leerlingen van het Corlaer College uit Nijkerk, in het kader van Ondernemend Leren in de #ExpeditieSuriname, samen met de Anton Resida Mulo (Leiding).
Top
Na een inspirerend bezoek aan de Mgr. Wulfingh school, samen met GTP-SO Suriname coordinator mw. Miriam Wekers op weg naar de VSO Stizona aan de Joeriweg. Onderweg veel huizen in verval, er is nog heel wat te doen.
Prachtige muurschilderingen verwelkomen ons bij VSO Stizona, een school die voor ongeveer 50 leerlingen van 15-18 jaar ZML onderwijs verzorgt.
Leerkrachten Mw. Joyce Wooters en Dhr. Rohan Debi verzorgen de Learning Circles op de VSO Stizona. Samen op de foto met coördinator Bob Hofman en Mw. Miriam Weekers.Aan het einde van het overleg waren de leerlingen helaas al naar huis, maar we spraken af dat we op vrijdagmorgen 22 juni om 07:30 uur terugkomen. Dan gaan we kijken naar alle prachtige spullen die deze ZML kanjers maken. Als die spullen nu weer in de webshop van Suconed verkocht zouden kunnen worden…. da’s pas ondernemendleren ten top!
Toeval…. nee hoor, het bruist gewoon in de learning circles scholen! Leerlingen van de Werkenrodeschool uit Groesbeek hadden vandaag via Skype contact met een LC partnerschool Anton Resida MULO… een feestelijk afsluiting van een prachtige circle!
Top
Donderdag 21 juni 2012
Nou, dat was wat je noemt een heftige avond/nacht… een zware strom trof Suriname.Ontwortelde bomen, daken van de huizen, stroomuitval en veel schade… al met al een onrustige nacht.
Om 05:00 uur klaar voor de bus om samen met Mw. Betty en Mw. Nila af te reizen naar Wageningen, voor een bezoek aan MULO Wageningen.
Top
Tegen 07:00 uur de eerste stop bij het “Garnizoenspad” aan de brug in district “Saramacca”, even de benen strekken.
Top
Tegen 09:00 uur aankomst bij MULO Wageningen. De school was zich aan het klaar maken voor de YES-student en oud-leerling van de MULO Wageningen, Sumantha Bansi, die na 10 maanden studie in Florida (Youth Exchange and Study) net weer een weekje thuis was in Wageningen.
Top
Onder het toeziend oog van het, duidelijk trotse, schoolhoofd Mw. Fernand, werden er gedichten ter welkom voorgedragen. En natuurlijk ontbraken ook de bloemen niet :-)
Top
En ook Learning Circle leerkracht Mw. Maureen Groenefelt had een welkomstboeket voor Sumanta.
En toen was het tijd voor het Learning Circle overleg. Samen met collega leerkracht Mw. Eunice Crichlow nam Mw. Maureen Groenefelt deel met een 2e klas van de MULO Wageningen in de LC “Huisvesting en vervoer”.Hier kunt u de introductie van MULO Wageningen in de wiki lezen.Goed om te horen dat ze enthousiast zijn en ook MULO Wageningen graag door wil in de 2013 LC’s.Maar ook de nieuwe Circle over “Ondernemend Leren” mag op hun belangstelling rekenen.We spraken met leerkrachten Mw. Ramnath en Mw. Ganpat… de klompen uit Nijkerk (Expeditie Corlaer) brachten enthousiasme en al snel werden de nieuwe kansen verkend. Mooi om te horen dat ze echt hoopten dat ook “Meneer Gerrit” samen met het #Noordik uit Vriezenveen zou deelnemen in het “Ondernemend Leren” project.
Uitleg over de wiki en de Learning Circles aan leerkrachten Mw. Ramnath en Mw Ganpat en het schoolhoofd Mw. Fernand.
Top
De hele dag scheen de zon… en bij aankomst op ECO wachtte de volgende storm al.Wederom met donder en bliksem ontvangen in Paramaribo.
Top
Vrijdag 22 juni 2012
Kijk, dat is nog eens een mooie en zonnige start van een mooie dag!
Zoals woensdag al geschreven begon de dag met een 2e bezoek aan VSO ZML Stizona.Het is een bijzondere school met hele bijzondere en getalenteerde leerlingen! Kijk maar eens wat een prachtige dingen er gemaakt worden. Die zullen een aanwinst zijn de de #ExpeditieCorlaer webshop!
Top
Tja. die klompjes doen het goed, leerkracht Mw. Joyce Wooters laat ze met plezier zien.
Top
De VSO Stizona heeft ook een prachtige groentetuin die door de leerlingen wordt onderhouden. De pittige, zeg maar hete pepers worden met trots getoond.
Top
Dan door naar de Anton Resida MULO. Zoals altijd een warme ontvangst door en enthousiate groep leerlingen en leerkrachten. Ook dit team besloot na een zorgvuldige evaluatie ook in 2012-2013 door te gaan met de Learning Circles en Ondernemend Leren!
Top
Heerlijke Surinaamse hapjes; Somoza, Loempia en Bara :-)
Top
Samen met het Hoofd van de School Dhr. Hendrik Karsodikromo worden de introductie videoclips van de leerlingen van de derde Expeditie Suriname uit Nijkerk bekeken.
En weer door naar de laatste school van dit voorbereidende werkbezoek, de George Asin MULO. Deze school is al jaren een betrouwbare partner in de GTP samenwerkings projecten.Dit jaar namen ze deel in de LC Huisvesting en vervoer en de Engelse LC Arts and Culture.
En goed nieuws want ook de George Asin MULO gaat deelnemen aan het Ondernemend Leren Project. Van links naar rechts Mw. Burgos, Mw. Murray, Mw. Klein, Mw. Belfor-Rudge en Mw. Martodikromo – Djiman.
Top

 


Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.