Suriname – zondag 17 januari 2010 – reisverslag


’s Nachts zijn we wakker geworden van de regen, het kwam met bakken uit de lucht! Het heeft de hele dag veel geregend, de hele dag bewolkt, af en toe bliksem en nog steeds erg benauwd, 26 graden. Om 10 uur zijn we vertrokken voor een rondrit door Paramaribo onder leiding van onze welbevlogen docent leraarsopleiding Mevr. Mildred H. Caprino. Ze heeft ons veel verteld over de geschiedenis van Suriname, een land van contrasten. We doen geen poging om haar woorden om te zetten in tekst, maar verwijzen op haar advies naar een drietal boeken:
1. The difficult flowering of Surinam, van Adew.
2. Codjo mentor en procent, geschreven door M. Caprino, onze reisgids van vanochtend.
3. Van stam tot staat, een boek over de geschiedenis van Suriname wat voor HBO studenten, kweekschool en lerarenopleiding gebruikt wordt. Boeken zijn verkrijgbaar bij VAKO, de grootste boekhandel in Paramaribo.Op weg naar de gezinnen hebben we gezien wat de regen voor inpakt heeft gehad op de wegen.’s Middags zijn Ellen, Wies en Lisette de leerlingen gaan bezoeken die in juni 2009 samen met hun Surinaamse leerkrachten in Nederland zijn geweest in het kader van de Learning Circle.
Ook daar hebben we mogen ervaren dat Suriname een land is van grote contrasten, maar wat ze allen gemeenschappelijk hebben, is de enorme gastvrijheid. We zijn overgoten met drank en hapjes en mochten overal foto’s maken. De indrukken van onze bezoeken geven we in deze foto’s weer.De andere leerkrachten van de studiegroep had de middag vrij en hebben deze middag op eigen manier kunnen invullen. Er zijn mensen gaan fietsen. Anderen hebben de rondleiding nog te voet afgelegd of hebben gerelaxt in het zwembad van het naastgelegen hotel.Na een heerlijke maaltijd bij de Chinees ( Gerrit heeft RIJST gegeten!!!) (FOTO) en nog een afzakkertje op het terras van het Eco Resort, is iedereen voldaan naar bed gegaan!Verslag gemaakt door Wies en Lisette
t

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.