ICP Masterclasses

ICP-Masterclasses

ICT&E / Bob Hofman faciliteert voor het zesde jaar op verzoek van de vereniging I&I de ICP-masterclasses.Het thema van de 4 bijeenkomsten in 2009-2010 is Digitale Leermiddelen.
Tijdens de eerste bijeenkomst, dinsdag 29 september, op De Heemgaard in Apeldoorn  werkten we aan de hardware en infrastructuur component.

  • Hoe breng je als ICT-Coördinator digitale content in je school?
  • Welke noodzakelijke techniek en infrastructuur is er voor nodig?
  • Zitten de leerlingen de hele dag naar een beeldscherm te turen, of geven we ze nog een ouderwets boek?
  • Hoe staat het met de digitale werplekken in school en hoe zijn de voorzieningen in de vaklokalen?
  • Met welke hardware moet een leerling (kunnen) werken?
  • Als ICT-Coördinator moet je adviseren over de aanschaf van de hardware, maar welke hardware is er nodig en hoe weet je wat wel kan en wat niet?

Allemaal vragen die in voorgaande bijeenkomsten soms al uitvoerig aan de orde zijn geweest.

Als inspirerende gastspreker was Dhr. Paul Jonkman uitgenodigd.
Paul is ict-manager van ruim 25 samenwerkende PO en VO scholen in Apeldoorn en hij heeft het laatste jaar erg veel meegemaakt op het gebied van integratie, migratie en implementatie en wil zijn ervaringen graag met ons delen.
Na dat iedereen in de gelegenheid was gesteld verdiepende vragen af te vuren gingen we zelf hands-on met het maken van digitale content aan de slag.
je kan er natuurlijk heel veel over praten… maar door te doen leer je nog het meeste.

Speciaal voor het ICP 2009-2010 traject zijn 5 Flip Mino HD’s ter beschikking!
Voor een heel schooljaar!!!

In deze bijeenkomst werden korte opnames gemaakt van items die uit de presentatie van Paul Jonkman naar voren kwamen. Die korte clips werden direct via de USB poort van de Flip op het I&I You-tube kanaal geupload en embed in de ICP-wiki. Aan het einde van de bijeenkomst werden de Flip cameraatjes aan 5 deelnemers meegegeven. Die mogen de Flip uitproberen en maken korte clips in hun eigen school over het thema van de 2e bijeenkomst van donderdag 26 november.

Tijdens de 2e bijeenkomst gebruiken we de clips als leereenheid, en aan het einde van de 2e bijeenkomst krijgen vijf andere deelnemers de Flips mee om digitale content te maken voor de 3e bijeenkomst… en zo voorts!