OBS De Voorsprong

OBS De Voorsprong

voorsprong_07_17-04

 

De school

Uit de schoolgids: ‘OBS De Voorsprong is een Openbare Basisschool voor alle kinderen van 4 tot 13 jaar. De school is gelegen in de Schilderswijk, verspreid over twee gebouwen. De bevolking van de wijk wordt gevormd door mensen uit verschillende landen van herkomst. Onze leerlingen zijn afkomstig uit de omgeving van de school. Aan de school zijn drie peuterspeelzaalgroepen verbonden. Kinderen kunnen daar worden geplaatst vanaf de leeftijd van 2½ jaar. Daarnaast bieden wij ouders en hun kinderen de gelegenheid speellessen te volgen vanaf het moment dat het kind 18 maanden is.

De Voorsprong is een Openbare School, een ontmoetingsschool waar elk kind welkom is, ongeacht godsdienst, culturele achtergrond, nationaliteit of maatschappelijke positie. Elk kind staat bij ons centraal. Ieder kind heeft zijn eigen talenten. Wij helpen om die talenten te ontdekken én te ontwikkelen. Of het nu om lezen, rekenen, sport of muziek gaat. Wij weten uit ervaring dat een kind dat heeft ontdekt waar het goed in is, zijn zelfvertrouwen ontwikkelt’

 

Schoolbezoek

De Voorsprong neemt vanaf 2015 deel aan de Learning Circles Kinderrechten. Met vier collega’s zijn ze dit leeravontuur gestart met de studiereis in januari 2015 naar Suriname.

voorsprong_team_sur_25-01-15

Groep 5 van juf Suzy Ardjopawiro en meester Erhan is de jongste groep binnen de Circles. Door hen en door coördinatoren Soeshiel Sharma en Fabian Engelen worden ze bevlogen en deskundig begeleid. Voeg hierbij nog de bezielende ondersteuning van hun directeur Bianca Heijsteeg:…zo laat je als team samen zien hoe je leerlingen een echte voorsprong geeft!

voorsprong_06_17-04

Op vrijdag 17 april 2015 ging Manon van Herwijnen er namens het Learning Circle team op bezoek om van de leerlingen zelf te horen hoe hun ervaringen in de Learning Circle Kinderrechten zijn. De leerlingen, Lio-stagiair Erhan en directeur Bianca vertelden enthousiast over de toegevoegde waarde van het werken in de Learning Circles.
Zie het filmpje onderaan de pagina.

 

De leerlingen

voorsprong_01_17-04

Samen denken en samen werken over het recht van ieder kind op veiligheid.

voorsprong_02_17-04

Welke vragen gaan we stellen aan een Surinaamse school als we met ze skypen? We bedenken vragen over politie en veiligheid.

voorsprong_03_17-04

voorsprong_05_17-04
Wij willen best even een zonnige foto!

De docenten

Ook meester Erhan is erg enthousiast over het samen werken in de Learning Circles. In dit filmpje wordt duidelijk hoe trots hij is op zijn leerlingen. Enkele leerlingen vertellen over hun ervaringen in de Circle en hoe ze over kinderrechten denken.