Expeditie Ghana 2015-16 – Reisverslag

Dagverslag 04-04-2016

reis_Ghana_04-04site

reis_ghana_04-04.2

Helemaal klaar voor de lange vlucht!

Dagverslag 05-04-2016

Vanochtend heel vroeg een sms-berichtje van Friso:
“Goede vlucht gehad! Nu in de bus naar het weeshuis.”

En later nog een van Debby: “We zijn inmiddels aangekomen in het weeshuis. Nu lekker slapen!”

(In Ghana is het twee uur vroeger dan bij ons)

Vanmiddag bericht uit Ghana van Friso: “Geen internet”.
Dat betekent dat we nog even moeten wachten tot we foto’s en een verslag te zien krijgen..!

(Maar later dan toch:)

Uiteindelijk om 3.15 in ons bed. De vlucht was goed en daarna nog 3,5 uur in de bus naar het weeshuis.
Vanochtend rustig opgestart, aantal uitgeslapen en andere die al vroeg de omgeving van het weeshuis gingen bekijken.

IMG-20160405-WA0003_site

Na een beetje volleyballen en helpen bij het bakken van het brood hebben we een bezoek gebracht aan de school in het dorp. Wat een belevenis!

IMG-20160405-WA0004-site

IMG-20160405-WA0006-site

IMG-20160405-WA0007-site

IMG-20160405-WA0008-site

IMG-20160405-WA0009 copy

Nu is het tijd om te lunchen!

IMG-20160405-WA0005-site

 

Dagverslag 06-04-2016

Gisterenavond gingen een aantal van ons vroeg naar bed toe. De rest heeft nog een tijdje samen het kaartspel Weerwolven gespeeld. Uiteindelijk lag iedereen er niet al te laat in want iedereen was nog moe van de reis. Vanochtend hebben we vroeg met zijn allen ontbeten en zijn we vertrokken naar het huis van de Bisschop. Daar werden we met open armen ontvangen. We waren hem erg dankbaar voor de uitnodiging van hem wat hielp bij het krijgen van de visa. Hij was ook erg blij dat wij er waren en voor alles wat wij voor het weeshuis gedaan hebben en gaan doen.

DSCN8020_site

Hierna gingen we geld wisselen en heerlijke kokosnoten kopen. Nadat we ze leeggedronken en opgegeten hadden gingen we lopend naar de markt toe. Daar rook het niet al te lekker vanwege onder anderen het open riool dat door heel de stad liep. Overal waren mensen druk bezig met het verkopen van hun spullen. We zagen kippen en slakken en we zijn door een grote slagerij heengelopen waar het ook al zo bijzonder rook.

DSCN8038 site

Toen we verder liepen besloten we ergens wat te gaan drinken. We gingen terug naar de bus waarna Thea ons trakteerde op een heerlijke lunch in een chinees restaurant. Daarna gingen we verder met de bus naar een generator kijken die we met het door ons ingezamelde geld voor het weeshuis wilden kopen. Ook kochten we toen verschillende kleuren verf voor het weeshuis, dat we morgen willen gaan verven.

DSCN8065 site

DSCN8072 site

DSCN8071 site

Na het kopen van de verf gingen we souvenirs kopen bij een aantal kleine hutjes. Door de dames duurde dat erg lang. Na goed onderhandeld te hebben met de prijzen reden we met zijn allen weer terug naar het weeshuis. Inmiddels is het 18:30 en zijn er een aantal de tafel aan het dekken en aan het voetballen met de weeskinderen ondanks de dreiging van de stortbui. Voor vanavond staat Weerwolven weer op het programma (dit keer met de hele groep) en het sorteren van de spullen die we weg gaan geven, bijvoorbeeld voor de school die we morgen weer gaan bezoeken.

DSCN8097 site

Groetjes uit Ghana & morgen weer een nieuw verslag,
Frederique & Derek

PS: We hebben pas sinds vandaag een goede internetverbinding en daardoor hebben we nu een wat uitgebreider verslag.

Dagverslag 07-04-2016

Gisteravond tijdens het typen van het vorige reisverslag, werd de lucht heel donker en begon het keihard te regenen. Zo hard dat zelfs de goten overstroomden en de elektriciteit uitviel. Ondanks dat het hard regende, konden we het binnen erg gezellig maken en hebben we de avond leuk afgesloten met weerwolven.

DSCN8102 site

DSCN8113 site

Op het programma van vandaag stond als eerste het schilderen van de voorkant van het weeshuis en een aantal van ons zijn aan de slag gegaan met het uitzoeken van de tweede koffers.

DSCN8109 copy

We zijn begonnen met het schilderen van de pilaren en zaterdag staat de rest op de planning. Toen het schilderen gedaan was en alles was uitgezocht, was het tijd om een bezoek te brengen aan de basis- en middelbare school.

DSCN8141 site

DSCN8155 site

Aan de kinderen hebben we verteld wie we waren, wat we hier komen doen, verteld over hoe het in Nederland is en vragen beantwoordt van de kinderen. Een vraag van een kind was of we het Wilhelmus wilden zingen. Nadat we het uit volle borst hadden meegezongen was het de beurt aan hun om het nationale volkslied van Ghana te zingen.

DSCN8183 site

Terwijl het grootste gedeelte van de groep op de school was, zijn er een paar op pad gegaan op zoek naar een generator voor het weeshuis. Uiteindelijk hebben we er een gevonden en deze aangeschaft van ons opgehaalde geld. Toen iedereen weer in het weeshuis was, hebben we de generator officieel overhandigt.

DSCN8233 site

Hierna hebben we elk kind van het weeshuis blij gemaakt met bijvoorbeeld schoenen, shirt of pet.

DSCN8206 site

DSCN8251 site

Morgen gaan we de hele dag op pad om toeristische bezienswaardigheden te bezoeken, hierdoor staat het verslag waarschijnlijk later op de site.

DSCN8253 site

We sluiten ons verhaal af want het eten (spaghetti) staat al klaar.

Groetjes, Liza en Hanna

Dagverslag 08-04-2016

Gisterenavond hebben we na het eten nog weerwolven gespeeld. Dit is een kaartspel waarbij men moet raden wie de weerwolven zijn. Weten jullie ook wat we ‘s avonds hier uitspoken.

DSCN8288 site

Vandaag moesten we vroeg opstaan want we moesten op tijd vertrekken omdat we toeristische plekken gingen bezoeken wat wel een stukje rijden was, zeker met al die gaten in de weg. Aangekomen bij Kakum Nationaal Park klaagden Eljan en Debby die voorin zaten, over de hitte en hun bezwete shirts. Wat bleek dat de auto was oververhit en dat er rook onder de motor vandaan kwam. Dit is allemaal gerepareerd en is goed gekomen.

DSCN8313 site

DSCN8315 site

Bij het nationaal park hebben ze touwbruggen gemaakt die 40 meter boven de grond hangen. In totaal waren er 7 bruggen maar je kon met hoogtevrees ook 3 bruggen nemen. Jammer genoeg geen dieren gespot, maar wel mooi uitzicht over de jungle.

DSCN8357 site

Tussen de middag hebben we geluncht bij een restaurant waar ook krokodillen in de vijver zwommen.

DSCN8398 site

Hierna zijn we door gereden naar Fort Elmina waar we een rondleiding kregen. Het was een indrukwekkend verhaal over de slavenhandel. Je kon met eigen ogen zien hoe de slaven sliepen etc.

DSCN8431 site

Toen we het fort uit liepen kwamen er veel mensen op ons afrennen om spullen te verkopen.

DSCN8391 site

DSCN8420 site

Uiteindelijk de bus bereikt en naar Takoradi gereden.
Hier hebben een restaurant opgezocht waar we voor het eerst wifi hadden en contact met thuis intensief konden hebben.

DSCN8449 site

Nu is het hier half 11 en gaan we zo snel mogelijk naar bed. We kijken terug op weer een bijzondere en mooie dag.
Morgen is het alweer zaterdag! Op programma staan verven en sport en spel middag, met als afsluiting een voetbalwedstrijd Ghana-Nederland.

Groetjes uit Ghana! Douwe en Talitha

Dagverslag 09-04-2016

Vanochtend stonden we rond half acht op, na een korte nacht zaten er een flink aantal met kleine oogjes aan de ontbijttafel.

DSCN8473 site

DSCN8480 site

De ochtend stond in teken van het schilderen, dit keer gingen wij met licht blauw aan de slag. Enkele muren moesten van te voren eerst even afgeschraapt worden, gelukkig hadden we daar tijd voor, want de terpentine moest nog gehaald worden en dat duurt hier wel even.

DSCN8487 site

Uiteindelijk zijn we trots op het resultaat, dit kwam mede door de hulp van de kinderen uit het weeshuis.

Na de lunch gingen we aan de slag met een sport en spel middag. Deze middag bestond uit oer Hollandse spelletjes, gecombineerd met sporten zoals voetbal en volleybal. Ieder van ons kreeg een groepje mee om alle onderdelen af te gaan, vooral was stoelendans en spijkerpoepen een succes.

DSCN8516 site

DSCN8542 site

Na afloop hebben we alle spullen die we deze middag hebben gebruikt aan de kinderen van het weeshuis overhandigd.

DSCN8498 site

Tot slot stond de interland Nederland – Ghana nog op het programma, de weg richting het voetbalveld was al een hele beleving, we moesten door het dorp Egyam heen.

DSCN8574 site

Het veld was voor Ghana een top veld maar voor Nederland was het geen optimaal voetbal veldje. Voor de wedstrijd zongen we met ons hand op het hart het Wilhelmus.

DSCN8581 site

DSCN8592 site

DSCN8596 site

De eerste helft kwamen we snel op een voorsprong, maar in de tweede helft speelde het veld en de hitte niet mee, de uiteindelijke stand was 5-2 voor Ghana.

DSCN8618 site

DSCN8646 site

DSCN8674 site

Bezweet en uitgeput liepen we met veel aanhang richting het weeshuis.

DSCN8683 site

Vandaag hebben we ook weer gemerkt dat we in Afrika waren, want sommige mensen hadden niet kunnen douchen. Vanavond zullen er veel mensen vroeg naar bed gaan en hopelijk zitten we morgen weer fris en fruitig in de kerk. Morgenavond zal het verslag uit Axim beach komen.

Warme groetjes, Kyara en Eljan

Dagverslag 10-04-2016

Vandaag zijn we op tijd opgestaan om een kerkdienst mee te maken. 

DSCN8686 - site

De dienst begon om 09:30. Het eerste uur werd er veel gepreekt, maar niet in het Engels, dus konden wij er weinig tot niks van de preek volgen.

DSCN8693 - site

Het tweede uur werd het steeds drukker in de kerk, het is hier heel normaal dat de mensen halverwege de kerkdienst nog binnen komen. Het tweede uur was ook leuker voor ons, er werd veel gezongen en er was muziek.

DSCN8702 - site

DSCN8704 site

DSCN8705 - site

DSCN8708 - site

DSCN8711 site

We zouden eerst nog met de groep een lied zingen in de kerk, maar omdat het zolang duurde hebben we dat niet meer gedaan en zijn we terug gegaan naar het weeshuis.

DSCN8716 site

Hier hebben we wat gegeten en gedronken en ons klaar gemaakt voor de busrit naar het resort. Na een rit van een uur kwamen we aan bij het resort.

DSCN8754 site

Iedereen heeft zich snel omgekleed en toen zijn we met z’n allen de zee in gegaan. Daarna nog gezellig gevolleybald en het zwembad opgezocht.

DSCN8756 site

DSCN8763 site

Het is nu tijd om te gaan eten. Dit gaan we buiten bij het zwembad doen.

Groeten uit, Ghana!  Jidde Koelewijn

Dagverslag 11-04-2016

Na de update van gisteravond hadden we een mooie plek aan het zwembad om te eten. Daarna hebben we een evaluatieronde gehouden over hoe iedereen de eerste week heeft ervaren met hun meest indrukwekkende momenten. Van bijvoorbeeld de kinderen op de school, het geven van de generator en de blijdschap van de kinderen in de dorpen. Daarna hebben we de avond gezellig afgesloten met een potje weerwolven.

DSCN8799 site

Voor degenen die het is opgevallen ontbrak gister op de groepsfoto in het zwembad Alessia. Zij was gistermiddag tijdens een duik in de zee gebeten/gestoken door een zee-egel. Door de goede begeleiding van de mensen van het hotel en Debby kon ze in de avond gelukkig wel bij de gezellige avond zijn en gaat het nu al weer stukken beter.

Vanochtend gingen er al een paar vroeg hun bed uit om nog een laatste duik te nemen in de zee. Om 6 uur lagen de eersten al in het water.

DSCN8841 site

Hierna werd er gezamenlijk ontbeten en hebben we ons klaar gemaakt voor vertrek.

DSCN8851 site

Na ongeveer 1,5 uur rijden kwamen we aan in het dorp waar vanuit we Nzulezu konden bereiken.

DSCN8853 site

Toen werden we in 3 verschillende kano’s verdeeld. In het begin van de tocht hoefden we niets te doen, maar later moesten we ook helpen om het dorp te bereiken.

DSCN8898 site

DSCN8899 site

Nzulezu is een dorpje op palen en het ligt in een afgelegen gebied dat alleen te bereiken is per kano. Na een drankje, rondleiding en wat uitleg over de geschiedenis van het dorp zijn we weer terug gaan varen naar het vaste land.

DSCN8930 site

DSCN8935 site

DSCN8936 site

Een aantal mensen zijn door deze boottocht erg ‘’verkleurd’’. Na de lunch moesten we nog even terug naar het hotel, want de moneybelt van Derek lag nog keurig onder zijn kussen. De lunch was pas rond een uur of 4. Het plan was iets gewijzigd, dus zijn we langs de supermarkt gereden en heeft iedereen iets lekkers gekocht.

DSCN8946 site

DSCN8948 site

DSCN8949 site

DSCN8950 site

DSCN8951 site

DSCN8952 site

DSCN8953 site

DSCN8964 site

DSCN9005 site

DSCN9024 site

Nu zijn we weer aangekomen in het weeshuis en hier gaan we morgen weer mensen blij maken!

Liefs, Iris en Alessia

Dagverslag 12-04-2016

Nadat er gisteravond een paar leerlingen niet konden stoppen met weerwolven werden we om 8:00 weer aan het ontbijt verwacht. Om 10:00 zouden we via het dorp naar de kliniek lopen om de medische spullen te overhandigen. Dit werd in Ghanese tijd 11:30.

DSCN9031 site

Mede doordat er nog een schoolbezoek tussen kwam. Toen we om 11:30 vertrokken hebben we onderweg naar de kliniek in het dorp al ballonnen, pennen en kleding uitgedeeld.

DSCN9037 site

DSCN9043 site

DSCN9060 site

DSCN9065 site

DSCN9076 site

Bij de kliniek werden we warm ontvangen. De zusters trokken de meegebracht uniformen enthousiast aan! Na een kleine en korte rondleiding door het kliniekje zijn we op de groepsfoto gegaan met de medewerkers.

DSCN9119 site

DSCN9110 site

Tijdens de rondleiding zagen wij de 17-jarige trotse moeder die 2 uur geleden bevallen was van een dochter. Dit was voor de meesten erg indrukwekkend omdat de moeder pas 17 jaar oud was en er was niemand anders bij.

DSCN9128 site

DSCN9153 site

DSCN9171 site

Op de terugweg naar het weeshuis hebben we in het dorp en op de basisschool nog meer spullen uitgedeeld. Eenmaal terug in het weeshuis hebben we een lekkere salade gegeten.

Na de lunch zijn we in het busje gestapt op weg naar de andere dichtsbijzijnde kliniek. Deze mensen waren erg verrast dat er bezoek was van zo’n grote groep blanke mensen. Toen eenmaal duidelijk werd dat we spullen kwamen brengen waren ze erg blij en verrast.

DSCN9205 site

DSCN9257 site

Daarna zijn we naar Takoradi gereden om een nieuwe printer te kopen voor het weeshuis.

DSCN9278 site

We waren nog steeds op zoek naar officiële voetbalshirts van het nationale team van Ghana. De juiste prijzen zijn helaas niet gevonden… We hopen wel te slagen in Accra. We zijn daarna naar de supermarkt geweest en hebben een ijsje of frisdrank gehaald. Hier hebben we een tijdje gewacht tot Daniel ons weer op kwam halen om naar het restaurant te gaan.

DSCN9285 site

In het restaurant hadden we na 4 dagen weer een keer wifi. De meeste hebben hier ook duidelijk veel gebruik van gemaakt. Na het lekkere eten hebben we met z’n allen was er de opdracht om na te denken over de dingen die je gaat meenemen naar huis vanuit deze reis/expeditie, en we moesten over onze buurman/vrouw vertellen hoe je diegene dit jaar hebt ervaren. Hierbij zijn wat tranen gevallen maar ook zeker hele mooie woorden gesproken.

DSCN9307 site

DSCN9314 site

Hierna zijn we op de terugweg nog een aantal waka-waka’s gaan uitdelen, dit zijn lampen op zonne-energie die de verkopers ‘s avonds goed kunnen gebruiken omdat ze nu nog met kaarsverlichting werken.

Morgen is onze laatste volledige dag in Ghana en vanaf de middag nemen we met een gezamenlijke maaltijd afscheid van de lieve kinderen in het weeshuis. Maar eerst mogen we morgenochtend nog even genieten van het Ghanese strand.

Lieve groetjes, Dymar en Joyce

Dagverslag 13-04-2016

Vandaag is helaas alweer onze laatste volledige dag in Ghana. Toch hebben we er een super leuke dag van gemaakt.

DSCN9330 site

DSCN9336 site

DSCN9345 site

We begonnen de dag met iets ontspannends, namelijk lekker naar Busua beach. Naast het zwemmen,volleyballen en luieren zijn een aantal van ons wezen golfsurfen. Deze heerlijke ochtend hebben we afgesloten met een lunch op het strand en daarna was het weer tijd om naar het weeshuis te vertrekken.

DSCN9432 site

Onderweg naar het weeshuis zijn we een aantal keer gestopt voor het weggeven van waka waka’ s.

DSCN9464 site

Nadat iedereen zich had opgefrist gingen we de spullen klaarzetten voor de afscheidsavond met de kinderen van het weeshuis. Er werden vele mooie woorden gesproken en liederen gezongen als dank voor onze komst.

DSCN9474 site

 

DSCN9517 site

DSCN9527 site

Daarnaast kregen we voor de school een oorkonde en kreeg elke leerling een speciale herinnering. Deze werd per persoon overhandigt door Thea. Daarna hebben we gezamenlijk gegeten met de kinderen, kip met rijst.

DSCN9599 site

DSCN9478 site

Na het eten werd er speciaal gebeden voor ons door elk kind persoonlijk. De ceremonie sloten we af met het afsteken van sterretjes.

DSCN9608 site

DSCN9620 site

Morgen staat in het teken van de terugreis en we vertrekken om 10 uur richting Accra. Daar hopen we nog wat souvenirs te vinden. Hierna vertrekken we naar het vliegveld.

Dit betekent dat dit ons laatste officiële verslag is. Daarom willen we nu al terugblikken op onze geweldige reis.

Wat een expeditie ! In de voorbereidingen al zo veel acties, gezelligheid en veel geld mogen ophalen voor het weeshuis hier in Egyam. En dan nu zo’n indrukwekkende reis.

Wat we allemaal hebben meegemaakt en gezien is erg moeilijk te beschrijven. Van blijdschap van de kinderen alleen al als ze je zien tot aan het verdriet van de weeskinderen als we weer vertrekken. We hebben genoten van de groep, het land, het landschap en de mensen, maar nu komt er een einde aan.

We hopen dat jullie hebben genoten van onze verslagen en foto’s en dat jullie lezers alle mooie verhalen zullen horen van jullie kinderen / kleinkinderen / schoolgenoten / vrienden / kennissen / buren / familie of leerlingen.

Misschien tot vrijdag op Schiphol en anders tot een ander moment in Nederland.

Groetjes, Hanna en Liza

Dagverslag 14-04-2016

Vanavond een bericht van Friso:

“Net onze laatste souvenirs gekocht en nu onderweg naar het vliegveld”.

terug_14-04 site

 

Dagverslag 15-04-2016

Vrijdag 15 april:

Vanochtend weer terug uit Ghana! Wat een belevenis!

terug2 site

Galerij

Reacties

Bob Hofman

Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen…. de eerste beelden zien er prachtig uit, geniet van elke dag! Veel plezier en succes met jullie expeditie, Bob

Geplaatst op: 6 april 2016 om 11:11
Manon Huijssoon

Mooi om te zien! Heb een goede tijd met elkaar!

Geplaatst op: 6 april 2016 om 20:45
Henk Bokkers

Wat een mooie foto’s, wat een belevenis. Blijf genieten van de mensen en de cultuur!
Hartelijke groet.

Geplaatst op: 6 april 2016 om 21:27
Henno Koelewijn

Hallo bikkels,

Fijn om te horen dat het goed met jullie gaat. En wat een indrukken doen jullie al op de eerste dagen. Ook voor de kinderen daar een onvergetelijke ervaring. Mooi om op deze manier iets voor een ander te kunnen doen. Geniet vooral van elke dag daar!

Groeten Henno (de vader van Jidde)

Geplaatst op: 6 april 2016 om 22:17
Miranda

Wat leuk om (onze neef) Derek te volgen en de groep waarmee hij deze reis maakt. Mooie ervaring, geniet van alle indrukken…!

Geplaatst op: 7 april 2016 om 00:05
Carolien

Wat een prachtige foto’s! Zo leuk om jullie te kunnen volgen! Geniet van deze geweldige ervaring!

Groet vanuit Hooglanderveen!
Ouders van Joyce!

Geplaatst op: 7 april 2016 om 10:16
Jade Epskamp

super leuk om alles te lezen en dat blijf ik ook zeker doen!

Heel veel plezier allemaal!

Kusjes Jade
(van vorig jaar expeditie Nepal)

Geplaatst op: 7 april 2016 om 10:47
Irene van der Weerd

Omgggggggggg super leuk.
Wel jaloers hoor.
Khoop dat jullie het super naar jullie zin hebben.
Hier in Nederland is het echt zeikweer, dus geniet er nog maar van.
Even lekker niet zoveel leren, zoals wij hier 24/7 doen.
Hoop dat er nogg heeeeel veel leuke foto’s komen, want ik volg jullie hihi.

Greetz from Holland,
Irene

Geplaatst op: 7 april 2016 om 11:25
Dilara Karsch

Superleuke foto’s allemaal! Wel een klein beetje jaloers hoor, hier is het echt heel koud haha. Geniet nog van jullie reis, hoop dat jullie nog veel leuke dingen gaan doen!

Geplaatst op: 7 april 2016 om 11:25
Jerry & Ingrid

Superleuk om te zien hoe jullie genieten van deze waanzinnige ervaring! Trots op jullie allemaal. Voorbeeld van velen. Veel plezier gewenst en geniet ervan. Groetjes Jerry & Ingrid (ouders Kyara).

…dikke kus voor jou Kaatje 🙂

Geplaatst op: 7 april 2016 om 22:03
Truus en Gert

Leuk om jullie verhalen te lezen.
Het zal een bijzondere ervaring zijn voor jullie om deze reis te maken.

We blijven jullie volgen!
Groet, Truus en Gert Doornhof

Geplaatst op: 8 april 2016 om 13:37
Martin en Carla

Lieve kanjers,

Wat prachtig om te zien wat jullie allemaal doen. Dat jullie genieten en de kinderen stralen, spettert van de foto’s af. ✨ Dit is een ervaring voor het leven, die pakt niemand jullie meer af! Heel veel plezier, succes en gezelligheid met z’n allen! Jullie zijn kanjers en we zijn supertrots dat jullie dit avontuur zijn aangegaan! Enjoy💃💃💃!!!

Groetjes uit een nat en koud Nijkerk, brrrrrrr….❄️☔️

Martin en Carla ( ouders van Hanna)
Hanna, dikke kus💋

Geplaatst op: 8 april 2016 om 18:35
Loïs

Echt super leuk!
Hoop dat jullie daar veel voor de mensen kunnen betekenen en nog veel plezier en succes tijdens jullie reis

Groetjes loïs
(Dikke kus voor jou aless 💋)

Geplaatst op: 8 april 2016 om 21:25
Truus en Gert

Wat een mooie verhalen, een hele belevenis voor jullie!
Wij blijven jullie volgen.

Geplaatst op: 9 april 2016 om 05:27
Sanny

Hoi allemaal,

Wat een prachtige prestatie zetten jullie daar neer! Jullie families zullen wel enorm trots op jullie zijn!
Toppers zijn jullie.

Groet uit Holkerveen

Geplaatst op: 9 april 2016 om 10:51
Dimphy

Hallo Toppers.

Wat super leuk om jullie belevenissen te volgen. En wat fijn om al die vrolijke gezichten op de foto’s te zien. Wat zijn jullie goed bezig. We wensen jullie allemaal heel veel plezier en geniet van deze ervaring..

Groetjes van trotse ouders.
Herbert en Dimphy ( ouders van Dymar)

Geplaatst op: 9 april 2016 om 12:52
Annemieke van Hout

Wat was het leuk om gisteren eindelijk via de app contact te hebben ! Uiteraard volgen wij vanaf thuis bijna elke stap die jullie zetten en genieten wij van alle leuke foto’s en de reisverslagen . Ontzettend fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben met z’n allen, hier hebben jullie het tenslotte allemaal voor gedaan . Geniet nog van deze laatste week en alle mooie dingen die op jullie pad komen. Wij zien elkaar vrijdag weer op het vliegveld !

Groetjes,Annemieke

Geplaatst op: 9 april 2016 om 14:00
Tomeij

Met belangstelling volgen wij jullie reis. Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben. Geniet van deze educatieve reis.
Groetjes van de opa en oma van Kyara

Geplaatst op: 9 april 2016 om 15:36
Wim en Truus van Valkengoed ( Opa en Oma van Joyce)

Hallo Allemaal,
Wat ontzettend leuk dat we jullie kunnen volgen via internet.
Wat ziet alles er mooi en indrukwekkend uit. Heel veel plezier nog allemaal en geniet ervan!
Lieve groetjes voor Joyce van Opa en Oma .

Geplaatst op: 9 april 2016 om 19:40
Geert en Ellis

Hallo allemaal,
Erg leuk om jullie te volgen, en jullie zien te genieten. Wat zal het een ervaring voor jullie zijn. Heel veel plezier en succes nog de rest van de week.
Dikke knuffel voor Eljan.
Groetjes van de oom en tante van Eljan.
Geert en Ellis.

Geplaatst op: 9 april 2016 om 23:37
Erik

Hey Allemaal, wat super wat jullie daar doen en,al hebben gedaan voor het weeshuis!!
Petje af !!!! met het klussen en sporten daar in die intense hitte( spreek uit ervaring)
Heel plezier en succes nog,en ik volg elke stap vanuit London.

Groetjes Erik ( jongste zoon van Thea)

P.s. Doe mams ook de groeten…..

Geplaatst op: 10 april 2016 om 02:22
Hans en Esthrr

Hallo allemaal, wat leuk om al die kleurrijke foto’s voorbij te zien komen! Wat maken jullie allemaal wel niet mee! We zijn enorm trots op wat jullie doen. Geniet nog van de laatste dagen en indrukken. Tot vrijdag!
Groetjes Hans en Esther
( ouders van Derek )

Geplaatst op: 10 april 2016 om 08:42
Henk Bokkers

Wat een mooie verhalen en mooie foto’s! Het is aan alles te merken dat jullie plezier hebben en een hechte groep zijn. Blijf genieten van deze onvergetelijke reis.

Geplaatst op: 10 april 2016 om 10:12
Giso en Geralda

Ha allemaal, erg leuk om zo via de site al jullie belevenissen te lezen! Heel veel plezier met elkaar en geniet van alles!
Groeten van Giso en Geralda Blom

Geplaatst op: 10 april 2016 om 16:43
Jordy en Judith

Joh wat een mooie belevenis voor jullie allemaal. We genieten enorm van de dagverslagen en de mooie foto’s. Hoe meer hoe beter!
Heel leuk om jullie zo te volgen.
We wensen jullie heel veel plezier vandaag op het strand. Daarna even lekker bijtanken in het resort en genieten van een goede douche.
Veel plezier nog aankomende week met de mooie dingen die jullie gaan doen. We zijn heel trots op jullie allemaal, jullie doen zoveel goeds voor deze lieve kinderen.

Liefs van Jordy en Judith (ouders van Iris)

Geplaatst op: 10 april 2016 om 17:23
Lia Veldhuizen Bos

Met belangstelling volg ik jullie reis,wat fijn dat jullie het zo naar de zin hebben, ik wens jullie nog fijne dagen!!! Oma van Iris

Geplaatst op: 11 april 2016 om 00:20
Aalt - janneke Muis

Wat een mooie foto’s, wat leuk om jullie dagverslagen te lezen.
Nog veel plezier en geniet ervan.
Alvast een goede terug reis.
Gr. Aalt, Janneke, Anniko, Altwin en Sem Muis

Geplaatst op: 12 april 2016 om 10:25
Ineke Maatjes

Expeditie Ghana.
Wat een mooie verhalen en bijzondere gebeurtenissen hebben jullie al meegemaakt. Nu het einde in zicht is, is het extra belangrijk om goed te genieten van elkaar en van de plek waar je bent.
Ons expeditie team is ook klaar voor vertrek, nog een paar uurtjes en dan zitten wij ook in het vliegtuig.

Groet Ineke Maatjes

Geplaatst op: 12 april 2016 om 11:53
Bertus en Carlien

Hoi expeditie Ghana!
Wat een belevenis! Geweldig!
Geniet van alles!
Dikke kus voor Eljan!
Groet van Bertus en Carlien van Soeren ( ouders van Eljan )

Geplaatst op: 12 april 2016 om 13:38
Bas van de Pol

Prachtig om jullie verhalen te lezen en leuk al die foto’s. Geniet nog even en alvast een goede terugreis gewenst! Groeten Bas van de Pol

Geplaatst op: 12 april 2016 om 15:42
henno en marianne

lieve allemaal,
Wat ziet het er allemaal mooi en leuk uit. Zo leuk om jullie belevenissen te volgen via jullie verhalen en foto’s. De kinderen in mijn klas waren erg onder de indruk van de krokodil en de touwbruggen!! Heerlijke dagen in het resort gehad zo te zien. Nu nog 2 dagen in het weeshuis en dan weer naar huis. Geniet nog van de laatste dagen daar en van alle mooie indrukken!! lieve groetjes van Henno en Marianne (ouders van Jidde)

Geplaatst op: 12 april 2016 om 20:20
Opa en oma Tomeij

Wij volgen nog altijd jullie missie met veel plezier en belangstelling.
Het is bijna zover, nog een aantal dagen en dan zien wij jullie weer terug. Geniet nog maar van de resterende tijd en het mooie verblijf daar, zodat jullie allemaal kunnen terug kijken naar een geslaagde reis.
Kusjes Kyara.
Groetjes opa en oma

Geplaatst op: 12 april 2016 om 20:49
Bas van de Pol

Prachtige verhalen en mooie foto’s! Een bijzondere ervaring voor iedereen. Geniet nog even en alvast een goede terugreis gewenst! Groeten Bas van de Pol

Geplaatst op: 12 april 2016 om 20:54
Opa en oma

Hallo experdltie ghana wat leuk allemaal geniet van dit alles lk volg jullie Elke dab en nog even geode terugreis Dikke kus van one opa en Oma van liza

Geplaatst op: 13 april 2016 om 15:30
Lynsey

Super om jullie avontuur te volgen. Een belevenis en een mooie ervaring om nooit te vergeten. Geniet er nog even van! Alvast een goede terugreis.

Gr Lynsey (tante van Kyara)
Kus voor Kaatje

Geplaatst op: 13 april 2016 om 20:34
Jerry en Danielle

Wat hebben jullie een geweldige tijd gehad samen. Een ontzettend leuke groep ! We hebben genoten van jullie verslag en fotos 💕. Jammer dst t weer op t einde loopt maar jullie kunnen terug kijken op een fantastische tijd ! Wensen jullie een goede terug reis!
Groetjes Jerry en Danielle ( ouders Talitha)
Dikke hug voor Tally!

Geplaatst op: 14 april 2016 om 07:38
Marjelle

Jullie vliegen inmiddels richting ´’home sweet home´ maar weet zeker dat jullie
met heel veel ´bagage´ meer in het vliegtuig zitten. Het was weer een feest om jullie belevenissen te lezen en te bekijken.

Geplaatst op: 14 april 2016 om 23:40
Expeditie Afrika

Hallo allemaal,

Even een berichtje vanaf Zambia. We zien jullie laatste reisverslagen en zien dat jullie heel erg hebben genoten en veel herinnering hebben kunnen maken. Hopelijk hebben jullie een fijne reis terug gehad.

Groetjes Expeditie Afrika

Geplaatst op: 15 april 2016 om 15:14

Reageer


Naam Email