Expeditie Kikano 18-19 – Reisverslag

Dagverslag 02-06-2019

Zondag 2 juni:

Om 15.00 uur vertrekken we vanaf school en rijden we naar onze eerste overnachtingsplek in Leeuwarden.

Roeivereniging Wetterwille
Avondsterweg 13, 8938 AK Leeuwarden

Verslag:

Vandaag gingen we om 14.30 uur verzamelen op school. Eerst laadden we alle spullen in de busjes, daarna maakten we nog wat foto’s en rond 14.45 was het tijd om afscheid te nemen van de ouders/broers/zussen.

Na ongeveer 2 uur gereden te hebben, kwamen we aan bij de Wetterwille. Dit is een roeivereniging waar we gratis een nacht mogen slapen. Eerst hebben we de boot en de spullen uitgeladen, en daarna zijn een aantal mensen bezig geweest met de boot in elkaar zetten (en stickers plakken) en een aantal mensen met het avondeten voorbereiden.

Na het heerlijke avond eten (waar Maarten voor gezorgd had, net zoals de 10 kilo nootjes) moest er worden afgewassen en de bedden moesten worden opgemaakt. De meiden slapen in het gebouw van de Wetterwille en de jongens slapen buiten in een tentje. Zometeen gaan we nog bij elkaar zitten en de week doornemen/bespreken. Er is hier geen WiFi, dat is voor sommigen wel een beetje wennen😜.
Morgen moeten we vroeg op (7 uur), dan begint onze tocht en varen we richting Sneek/IJlst. Daarna vertrekken we naar camping Mounewetter in Witmarsum om ons basecamp te installeren voor de komende 4 nachten.

Willemijn en Julia

Dagverslag 03-06-2019

Maandag 3 juni:

startplek: Leeuwarden

Aankomst: tussen IJlst en Sloten

Verslag vaardag 1:

Vandaag zijn we begonnen aan de elfstedentocht. Eerst kreeg meneer Veenstra de volgboot niet aan waardoor we iets vertraging hadden, maar meneer Veenstra heeft dit met zijn improvisatie opgelost. We zijn door gevaren en zijn uiteindelijk langs Sneek gekomen en zijn de dag geëindigd in Ijlst. Vervolgens zijn we naar de camping gegaan en kwam Piet Paulusma langs met zijn crew. Hier hebben ze opnames gemaakt en wij zijn hier ook in te zien op SBS6 op maandagavond om 23.25. Toen hebben we heerlijke spaghetti gegeten en ging iedereen zich klaar maken voor de avond. Morgen vertrekken we weer vroeg vanuit Ijst richting Sloten en Stavoren.

Groeten Mandy en Noor

 

Dagverslag 04-06-2019

Dinsdag 4 juni:

Start: Tussen IJlst en Sloten.
Aankomst: Tussen Stavoren en Hindelopen

Verslag vaardag 2:

Vandaag gingen we iets voor 7 uit bed, om daarna te ontbijten en onze lunchpakketjes te maken.

Daarna hebben we de afwas overgeslagen en zijn we naar IJlst gegaan. Bij de scheepswerf hebben we de boot weer opgehaald, en zijn we verder gevaren. Vrijwel niemand had spierpijn maar al snel voelde iedereen weer waar al zijn/haar spieren zitten. Gelukkig hadden we muziek, dus we hebben onder het varen meegezongen met de meeste liedjes.

Ook kwamen er in Sloten een aantal ouders, die ( heel toevallig ) overal waren waar wij waren ook waren. Zo stonden zo op bruggetjes en voeren ze in een andere boot langs. Zo kwamen we in Sloten en in Stavoren.

Meerdere keren werden we herkend van de televisie, (we zijn nog meerdere keren gebeld door Piet).

Even later lukte het ook om in Hindeloopen te komen, waar we van plan waren om te stoppen. Maar het ritme van het roeien (en de muziek) zat er zo goed in dat we besloten elke meter die we verder konden, verder te roeien. We voeren richting Workum en het begon zwaarder te worden. Tot overmaat van de ramp begaf de motor van de volgboot het toen ook nog. De volgboot werd met motor achter onze boot gehangen. Toen begon o.a de spierpijn er wel in te slaan. Toch bleven we positief. Meezingend met de muziek probeerde we harder te roeien.

Een paar bochten later kwam het eind in zicht. Het was in de tussentijd ook begonnen met regenen en het werd koud.

Toen hebben we de boot uit het water gehaald, de spullen in de busjes gelegd en zijn we weggereden, tussen Hindeloopen en Workum.

Groeten Julia en Femke

Dagverslag 05-06-2019

Woensdag 5 juni:

Start: Tussen Stavoren en Hindelopen
Aankomst: Tussen Bolsward en Harlingen

Verslag vaardag 3:

Vandaag zijn we met moeite begonnen aan de 3de dag van de vaarweek. De weersvoorspellingen waren niet erg goed, maar het weer viel uiteindelijk heel erg mee. We hebben een paar spetters gehad maar ook veel zon. We zijn begonnen net voorbij Harlingen om 09.00 en zijn door gevaren tot en met Franeker hier waren we 18.00. We lopen netjes op schema en hierdoor bestaat er een grote kans dat we de hele elfstedentocht halen!!! We zijn vandaag over de helft gekomen en zitten ongeveer op 130 km.

We hebben in de boot veel muziek geluisterd en er was een erg gezellige sfeer zoals de afgelopen dagen. Ook werden we vandaag heel vaak herkend door mensen die ons op tv hebben gezien.

Toen we terug kwamen werden we blij verrast toen een aantal ouders bij onze campingplek waren. Ze hebben heerlijk voor ons gekookt en lekkere dingen meegenomen.

In de avond nog even een potje gebasketbald, potje kaarten gespeeld en vroeg ons bed in! Morgen doorknallen naar Dokkum.

Groeten Lynn en Maarten

Dagverslag 06-06-2019

Donderdag 6 juni:

Start: Tussen Bolsward en Harlingen
Aankomst:  Tussen Franeker/ Bartlehiem

Verslag vaardag 4:

Vandaag heeft team Kikano vanaf Franeker naar Dokkum gevaren. Nog schor van de avond hiervoor, door het zingen ‘s avonds, zijn ze toch met een goed humeur door de dag heen geknald.

Op de brug bij Bartlehiem

Met de stimulerende muziek zoals bijvoorbeeld de nummers Flitsmeister, Boer Harms en 500 miles hebben wij een gemeten topsneldheid van maar liefst 12,0 km/h.

Ouders kwamen pizza brengen onderweg. Heerlijk!!

Iedereen kwam bekaf terug van onze tocht helemaal naar Dokkum, waardoor een paar heren (wiens namen wij niet zullen noemen) in slaap gevallen tijdens de busreis terug.
Eenmaal aangekomen hebben wij knakworsten gegeten en hebben de aardige mensen van camping Mounewetter ons patat gegeven.
Het was weer een top dag!

Oant moarn!!!

Dagverslag 07-06-2019

Vrijdag 7 juni:

Start: Tussen Franeker/ Bartlehiem
Aankomst: uitvaren via Dokkum naar Leeuwarden (zie startplek)

Verslag vaardag 5:

Vandaag was de laatste etappe van de Elfstedentocht.

We begonnen rond half 10 in Dokkum en vaarden we naar Leeuwarden. Het was erg zwaar en vermoeiend omdat er veel wind stond maar gelukkig hoefden we maar 25 km en was de sfeer erg goed!

Toen we eenmaal dicht bij de finish waren werden we erg fanatiek en begonnen we heel hard te roeien. Toen we over de finish kwamen begonnen we heel hard te juichen en was iedereen heel blij! We hebben alle spullen in de busjes gedaan en begonnen te rijden naar Bunschoten en verblijven we bij de scouting Eempad. Vanavond wordt een leuke avond we hebben eten gekregen van Van de Pol catering en dit smaakte heel goed.

Verder hebben we vanavond bonte avond en hebben we lekker gevoetbald er gingen veel mensen onderuit maar we bleven lachen!
Het was erg zwaar en zijn ook blij dat het er bijna op zit maar we vinden het ook heel jammer dat het al voorbij is!

Dagverslag 08-06-2019

Zaterdag 8 juni:

Start: Bunschoten
Aankomst: feestelijke aankomst Zuidwal Nijkerk om 12.00 uur!

Verslag vaardag 6:

We hebben het gehaald en wat zijn wij fantastisch binnengehaald. Een top week met een top team!
En tenslotte nog een mooie boodschap van onze Piet! (zie onze Facebook pagina) Bedankt!

Uitgebreider verslag:

We hebben het gehaald en zij super trots! We zouden rond 10 uur vertrekken, maar het was nog de vraag of we überhaupt wel konden roeien met de storm.
Om 10 uur gingen we het toch proberen. De wind was hard en we werden kletsnat, bij het stoomgemaal moesten we even pauze houden, omdat we anders veel te vroeg waren.
Toen we bij het stoomgemaal waren kwamen er al een paar ouders ons aanmoedigen! Toen we onze weg vervolgden en het einde in zicht kwam en we nog maar 20 meter van de wal vandaan waren kwamen we stil te liggen. We probeerden ons los te krijgen, maar uiteindelijk moesten we toch allemaal uitstappen en zijn we aangekomen op het strandje. Gelukkig werden we door allemaal mensen onthaald en werd het een groot feest! Het was heel gezellig en er stond allemaal lekker eten klaar en we werden vaak gevraagd of we op de foto konden.
Uiteindelijk werd ons bedrag bekend gemaakt en kregen we allemaal een super mooie tekening van Ninthe en een medaille, als dat nog niet mooi genoeg was kregen we tenslotte ook nog een erg mooie boodschap van onze Piet! Het was een topdag en een week om nooit meer te vergeten!!!

Galerij

Reacties

loes tempelman

Weten jullie al vanaf welke plaats gestart word??

Geplaatst op: 19 mei 2019 om 14:05
Sanne

Beste Loes,

Wij starten op maandag 3 juni om 9.00 uur vanaf het volgende adres

Roeivereniging Wetterwille
Avondsterweg 13, 8938 AK Leeuwarden

Komen jullie ons aanmoedigen? Leuk!

Geplaatst op: 23 mei 2019 om 10:42

Reageer


Naam Email