Expeditie Roemenië – Reis 2 mei/ juni 2015

Dagverslag 28-05-2015

Vandaag zijn we voor de tweede keer naar Roemenië vertrokken vanaf Dortmund met de vliegmaatschappij Wizzair. Eerst hebben wij ons om 9:00 verzameld op school in de lerarenkamer. Het was nog even spannend want Claudia was haar ID vergeten maar het is allemaal goed gekomen. Daarna zijn we met de auto naar Dortmund vertrokken toen we om 12:30 aan kwamen in Dortmond vertrok ons vliegtuig om 13:30. Na 2 uur vliegen kwamen wij aan op het vliegveld in Targu Mures, vanaf hier vertrokken wij weer met ons oude vertrouwde busje en een nieuwe auto erbij.

Eerst gingen wij langs bij Ilona om ons eventjes te laten zien, daar stond de vrachtwagen ook al. Hierna zijn we naar ons pension vertrokken om onze tas uit te pakken, heerlijk gegeten en vroeg slapen om ons voor te bereiden op morgen.

Exp_Roe_28-05-2015_001

Exp_Roe_28-05-2015_002

Dagverslag 29-05-2015

Vandaag zijn we om zeven uur opgestaan, daarna ontbeten en toen kon onze echte eerste werkdag beginnen. toen we  aankwamen bij het opbaarhuisje hebben wij eerst de vrachtwagen uit geladen en daarna hebben de jongens de steiger opgebouwd en zijn de meiden begonnen met het schilderen van de muren. Na het opbouwen van de steiger zijn de jongens begonnen met de wanden en hebben ze ze op maat gezaagd. de meiden hebben alle muren grijs geschilderd en een begin gemaakt aan de banken. S’middags aten we in het cultuurhuis en dat werd geregeld door de mensen uit het plaatsje. We hebben veel werk vericht en we hebben ons met de volle 100% in gezet. Uiteindelijk zijn we doorgegaan tot 7 uur. Daarna hebben de meest nog wat gezwommen en daarna gingen we eten. Na het eten zijn we naar de supermarkt geweest en toen terug naar ons pension. Toen was onze dag alweer voorbij.

Exp_Roe_29-05-2015_001

Exp_Roe_29-05-2015_002

Dagverslag 30-05-2015

We zijn om kwart voor 7 op gestaan en we hebben lekker om half 8 gegeten, na het eten was het de laatste voorbereidingen doen voor een mooie lange dag  werken, eenmaal aangekomen op de bouwplaats is iedereen rustig op gang gekomen , vorige dag was er veel gedaan, de kozijnen zijn in de wanden geplaatst en de houten planke er aan gemaakt voor een groot deel, de meiden hebben hard gewerkt aan het schilderen. om half 1 hebben we weer een volle buik gekregen in het cultuurhuis.

na het eten zijn we weer hard aan het werk gegaan , we zijn weer verder met de banken gegaan, hard aan het werk geweest met zagen, lijmen, schroeven er in draaien, en bouten en moeren er in vast zetten, toen zijn we begonnen met  de reling maken, eerst alles goed aftekenen en daarna de gaten boren, alles ging als gesmeerd, en de reling zit er al in. later die middag zijn we gaan zwemmen in het heerlijke zwembad, en in de hottub gezeten… wat een luxe hebben wij hier.

toen zijn we rond 7 uur gaan eten, en hebben we even alles rustig aan gedaan. toen rond 8 uur gingen we voetballen met Roemenen en het was fanatiek als de brandweer, helaas hebben we verloren, maar alles was wel sportief gegaan, iedereen had de blauwe kaart kunnen krijgen daarna hebben we een groepsfoto gemaakt, daarna zijn we rond 9 uur terug gegaan, en lekker met ze alle gezeten.

Exp_Roe_31-05-2015_001

Exp_Roe_31-05-2015_002

Exp_Roe_31-05-2015_003

Exp_Roe_31-05-2015_004

Dagverslag 31-05-2015

Vandaag zijn wij iets later opgestaan dan normaal, wij stonden op om half 9. Om 9 uur gingen we ontbijten en hierna zijn de docenten naar de kerk gegaan en hebben wij rustig gelegen bij het zwembad. Bij de kerk heeft meneer van Wincoop viool gespeeld en heeft meneer Stoffer op het orgel gespeeld. Om 1 uur zijn wij naar het opbaarhuisje gegaan, hier hebben wij even gekeken en wat dingen gedaan en om half 2 gingen we eten. Nadat wij hebben gegeten zijn wij weer terug gegaan naar het opbaarhuisje, aangezien het werk van de meiden erop zat keerde zij terug naar het pension om de verslagen te maken. De mannen daar in tegen hebben nog hard gewerkt tot half 6. In ruil voor de vrije dag voor de dames hebben wij afgesproken dat de dames alle verslagen van de week maken. Toen iedereen terug was bij het pension hebben wij nog even met zijn alle gezwommen. Om 8 uur gingen wij eten, tijdens het eten hebben wij afgesproken om na het eten naar ons lievelings- café te gaan in Targa Mures. Om half 12 zijn wij weer terug gekeerd naar het pension en zijn wij gelijk naar bed gegaan.

Exp_Roe_01-06-2015_001

Exp_Roe_01-06-2015_002

Exp_Roe_01-06-2015_003

 

 

 

Dagverslag 01-06-2015

Vandaag zijn we weer om 07:00 opgestaan en hebben we om 07:30 ontbeten.

daarna zijn we naar het opbaarhuisje gegaan. De jongens zijn bezig geweest met de binnenkant betimmeren en de gaten dicht te plamuren en de punten van het dak te schuren/schilderen. De meisjes zijn naar de zigeuners geweest om de kleren, schoenen, knuffels, etc af te leveren zodat ze het aan de mensen in het dorp kunnen uitdelen. Het was deze dag kinderdag in Roemenië dus dat was extra leuk. We hebben ook nog gezongen met de kinderen en met ze gespeeld. Nadat we weer terug waren hebben de meiden de buitenkant voor de tweede keer geverfd.

We hebben daarna weer lekker gegeten en zijn weer verder gegaan met werken. Rond drie uur zijn de jongens naar Grusoir gegaan en zijn ze deuren en ramen gaan plaatsen in het andere opbaarhuisje, De meiden zijn terug gegaan en bezig geweest met de verslagen. Om zeven uur hebben we avondgegeten en een rustig avondje gehad.

Exp_Roe_01-06-2015_004

Exp_Roe_01-06-2015_005

Exp_Roe_01-06-2015_006

Dagverslag 02-06-2015

Vandaag stonden wij een halfuurtje later op dan normaal namelijk om half 8. Toen hebben wij rustig ontbeten en zijn daarna naar het opbaarhuisje gegaan. Bij het opbaarhuis hebben we een paar wanden geschuurd, gelakt en is het plafond geschilderd. Een deel van de jongens is na een tijdje naar gruisor gegaan en zijn hier aan het werk gegaan met het opbaarhuisje daar. Om half 1 zijn wij gaan eten en daarna zijn we met bijna iedereen naar gruisor gegaan en hebben hier nog hard gewerkt. Na gruisor zijn wij naar ons pension gegaan en hebben onze tas ingepakt omdat die vanavond weer mee de vrachtwagen in is gegaan. Om 6 uur gingen we eten. Daarna moesten we onze tassen inladen in de vrachtwagen. Wij willen Erik en Arend heel erg bedanken voor het rijden en wensen hun een fijne reis toe! Een deel van de jongens is na het eten loten gaan verkopen, dit is voor een loterij en hiermee kunnen de mensen hier een fiets winnen. Voor de rest is het een rustig avondje geweest met veel gezelligheid.

Exp_Roe_03-06-2015_002

Exp_Roe_03-06-2015_003

Dagverslag 03-06-2015

Vandaag begon de dag weer met een ontbijtje om half 8, daarna gingen we naar Gruisor om te werken aan het opbaarhuisje en kapelletje daar. Hier hebben wij hard gewekt tot ongeveer half 1 en toen zijn we zoals altijd s’middags gaan eten bij het culturenhuis. Na het eten waren we vrij en zijn we na ongeveer een uurtje zwemmen naar een heel groot winkelcentrum gegaan in Tirga Mures. Daarna zijn we voor het avondeten naar een pizza tent gegaan om daar lekker te eten, We zijn daar op ons eerste bezoek toevallig ook al geweest dus dat was leuk. Toen zijn we weer terug naar het pension gegaan voor een chille avond.

Exp_Roe_03-06-2015_001

Exp_Roe_02-06-2015_002

Exp_Roe_02-06-2015_001

Dagverslag 04-06-2015

Vandaag zijn we weer om 07:00 opgestaan en hebben we om 07:30 ontbeten, daarna zijn wij naar Gruisor gegaan om veder te werken aan het kapelletje. De wanden zijn geschilderd en de deuren en het kozijn van de deur is ook afgeschilderd. Veder zijn ook nog twee jongens naar Targu Mures geweest om de kozijnen en deuren af te schilderen. Daarna zijn we gaan middag eten in het culturenhuis. Na weer heerlijk gegeten te hebben zijn we met zn allen nog even een klein ritje wezen maken in de kar dat door paarden getrokken werd en daar hebben we ook een leuke foto mee gemaakt. We zijn na het eten terug gegaan naar het pension en hebben ons klaar gemaakt om een lekker dagje te zwemmen in het waterpark in Trga Mures, maar helaas van korte duur want er was storm op komst. We hebben nog even wat lekkers ingeslagen bij de supermarkt en zijn nog even wat wezen drinken bij een leuk restaurantje. We zijn toen terug gegaan naar het pension en hebben daar weer lekker gegeten. Een aantal jongens zijn in de avond nog wezen werken. Nu zijn we met zijn allen in het pension aan het genieten van de avond.

Exp_Roe_04-06-2015_001

Exp_Roe_04-06-2015_002

Exp_Roe_04-06-2015_003

Exp_Roe_04-06-2015_004

Dagverslag 05-06-2015

Vandaag zijn begonnen met een lekker ontbijt, iedereen zat al aan tafel behalven Jordy en Sam die hadden zich verslapen. Na het ontbijt hadden we nog even tijd om ons op te frissen en zijn daarna weer hard aan de slag gegaan. Wij hebben de laatste dingen nog mooi gemaakt en we hebben alles opgeruimd. Om half 1 gingen wij middageten in het cultuurhuis en daarna zijn wij weer naar het pension gegaan om hier onze spullen te pakken, een aantal jongens zijn nog wel even bezig geweest met opruimen van de bouwplek. Toen iedereen terug was zijn wij nog even naar de supermarkt gegaan om de laatste spullen te halen. Nadat wij bij de supermarkt zijn geweest zijn wij naar het opbaarhuisje gegaan om hier de loting te houden van de loterij en om het project af te sluiten. Het was een mooi moment en we kregen mooie bloemen. Na een mooie afsluiting zijn wij weer terug gegaan naar het pension en zijn wij getrakteerd op een drankje door Jesse. We hebben lekker gegeten vanavond en gaan er nog een mooie laatste avond van maken. Wij zijn blij met wat wij bereikt hebben en zijn trots op onze groep! Ook willen wij de inwoners bedanken voor wat zij voor ons gedaan hebben en hopen dat wij hun hebben kunnen helpen.

Galerij

Reacties

Bob Hofman

Goed bezig daar in Roemenië #Kanjers!! Wat gaat dat er prachtig uit zien!!

Geplaatst op: 3 juni 2015 om 22:30
Dennis

Wauw Dames en Heren,
Er is daar door jullie bijzonder veel werk verzet. Schitterend resultaat waar wij als ouders ook trots op zijn. Een welverdiende vermelding van jullie allen op de plaquette! Goede reis terug en tot zaterdag

Geplaatst op: 5 juni 2015 om 22:25

Reageer


Naam Email