Expeditie Oeganda 2016 -17 – Reisverslag

Dagverslag 02-04-2017

Zondag 2 april:

Kenya Airways – KQ0117 : Van AMSTERDAM  20:45 naar NAIROBI   06:05

WE GAAN !!!!

Alvast een handig overzicht dat het expeditieteam maakte:

Datum

Planning

Waar slapen we

Zondag (2 april)

20.45 vliegen vanaf Schiphol

Vliegtuig

Maandag (3 april)

Aankomst in Entebbe. Vanuit daar rijden we direct door naar Nkokonjeru. Onderweg gaan we langs een markt om te gaan eten.

Klooster in Nkokonjeru

Dinsdag (4 april)

We zijn de hele dag in Nkokonjeru.

Ochtend: klussen in en om de bakkerij.

Middag: Activiteiten met de kinderen.

Avond: Met zijn allen koken en eten bij compound.

Nile Jinja kamp, Jinja

Woensdag (5 april)

Ochtend: Naar de kerk en bodaboda trip naar waterval.

Middag: Vertrek naar Jinja en bij aankomst zwemmen.

Nile Jinja kamp, Jinja

Donderdag (6 april)

We vertrekken naar Tororo voor het tweede Bfl-project.

Le rock Royale, Tororo

Vrijdag (7 april)

We zijn de hele dag in Tororo.

Ochtend: Klussen in en om de bakkerij.

Middag: Voetbalwedstrijd: Oeganda – Nederland

Nile Jinja kamp, Jinja

Zaterdag (8 april)

We vertrekken naar Soroti voor het derde Bfl-project.

Enaku village of Soroti Hotel, Soroti

Zondag (9 april)

We zijn de hele dag in Soroti

ochtend: Klussen in en om de bakkerij.

Middag: *Afhankelijk wie er zijn op dat moment.

Enaku village of Soroti Hotel, Soroti

Maandag (10 april)

Ochtend: Naar de blindenschool.

Daarna hebben we een trip naar de Murchison Falls.

Red Chilli, Murchison Falls

Dinsdag (11 april)

Safaritocht door het safaripark.

Red Chilli, Murchison Falls

Woensdag (12 april)

We reizen terug naar Entebbe. Hier zullen we eind van de middag arriveren en kunnen we nog even zwemmen in het Lake Victoria Hotel zwembad. Om 23.35 vliegen we terug naar Amsterdam.

Donderdag (13 april)

Thuiskomst

Thuis

Dagverslag 03-04-2017

Maandag 3 april:

Kenya Airways – KQ0410 :  Van NAIROBI    06:55   naar ENTEBBE  – 08:15

Om 06:44 uur (NL tijd) bericht: Zijn nu op het vliegveld in Nairobi.
Onze aansluitende vlucht gemist, nu 3 uur wachten met ontbijt namens de maatschappij.

Om 12.37 uur (NL tijd) het bericht: “Zijn geland in Oeganda”.

En ’s avonds volgde het verslag van de reis:

Gisteren zijn we vanaf sporthal Corlaer vertrokken naar Schiphol om ongeveer 17.45. Op Schiphol moesten we wachten tot 22uur s’avonds totdat het vliegtuig opsteeg opweg naar Kenia. de reis duurde rond 6 uur, maar doordat we vertraging opliepen misde we de 1e vlucht naar Oeganda. Dus we moesten wachten tot ongeveer 11 uur voordat we weer konden vliegen naar het prachtige land Oeganda. in de tussentijd kregen we een lekker ontbijtje en vermaakte we ons met spelletjes. In Oeganda aangekomen moesten we onze koffers pakken om vervolgens met Barbara (de groepsleider in Oeganda) in de bus te stappen op weg naar ons verblijf.
We stoppen een paar keer om wat te eten. Tijdens de weg naar ons verblijf zien we ook heel veel kleine kinderen die naar ons zwaaien. De laatste stop is een stop bij een markt.

Hier kopen we wat groenten en we vermaken ons met de kinderen die daar rondlopen. Daarna rijden we door naar ons verblijf waar we ons omkleden, wat eten, schoonmaken en vervolgens lekker gaan slapen.

Dagverslag 04-04-2017

Dinsdag 4 april:

We zijn voor het eerst wakker geworden in Oeganda. Vele hebben goed geslapen en dus een goede nacht gemaakt. We hadden een erg lekker ontbijt wel anders dan in Nederland, we hadden ei met fruit erbij en bolletjes.
We slapen nu Nkokonjeru in een huis bij de nonnen, het is eenvoudig, bijvoorbeeld: douchen is niet helemaal mogelijk, je moet dit doen door een bak koud water te vullen en dat over je heen gooien en de toilet moet je soms handmatig doorspoelen.

Na het ontbijt hebben we de tweede koffers uitgezocht we hebben hierbij de medische spullen en schoolmateriaal apart gezet.

Toen hebben we gewandeld naar de compound van de bakkerij bake for life. Hierbij zijn wij ontvangen door de zusters die daar werken en hebben we een rondleiding gemaakt en hebben we kennis gemaakt met gehandicapte bewoners/medewerkers. Vanuit de bakkerij zijn we naar een school gegaan en hebben we schriften en pennen uitgedeeld.

Op het schoolplein waren alle leerlingen verzameld en hebben we liederen voor elkaar gezongen en hebben wij ons voorgesteld. Tegenover de school zit een ziekenhuis daar kregen wij een rondleiding, en hebben wij de medische spullen uitgedeeld. Zowel de kinderen als de mensen die in het ziekenhuis werken waren erg dankbaar voor wat wij aan hun gegeven hebben. Wij vonden dit erg mooi om te zien, omdat we met dit hun al helemaal blij konden maken en we hebben ook gezien dat dit nodig was. Het ziekenhuis is wat je misschien al een beetje verwacht heel anders dan in Nederland. Het is allemaal erg eenvoudig, en de mensen hebben niet veel daar.

Lunch bestond uit: Gebakken aardappels, vis, ananas, avocado en brood. Debby was jarig gisteren, toen hebben wij gezongen en een cadeautje gegeven namens de groep. Daarom hebben wij als afsluiting van de lunch taart gegeten en nog een keer gezongen voor Debby. Wij hadden klamboes (muskietennet) voor de kinderen gekocht op de markt.

We werden in groepjes verdeeld en de wedstrijd was wie het voor de goedkoopste prijs kon krijgen had gewonnen. Dat was het groepje dat bestond uit: Jolie, Jasper, Emmelien, Friso en Isa! Toen hebben we wat met de groep gedronken en je kon kiezen uit Cola of Fanta.

Terug naar de compound gingen we spelletjes doen met de gehandicapten kinderen en hebben we veel lol gehad en ze een leuke middag bezorgd. Ondertussen hebben we gekookt voor de kinderen en ons zelf.

Het eten is klaar en we hebben dit samen gegeten met de kinderen. Ook hebben we voor het eten kleding uitgedeeld aan de bewoners van de compound.

Het is 20:16 en we gaan gezellig met onze groep weerwolven spelen. Morgen hopelijk internet en nog meer foto’s en verhalen.

Groetjes Isa

Dagverslag 05-04-2017

Woensdag 5 april:

Onze tweede echte nacht in Oeganda was weer in Nkokonjeru. We moesten al om 06:30 buiten staan omdat we naar de kerk gingen, dus dat was vroeg opstaan.

We hebben een kerkdienst bij mogen wonen en dat was heel bijzonder! Het ging er heel anders aan toe dan in Nederland en er werd veel gezongen.

Wij moesten zelf ook even naar voren komen waar we ons voor moeten stellen en ook een liedje mochten zingen. Na de kerkdienst gingen we ontbijten en moesten we onze koffers weer inpakken.

Om 09:00 kwamen de boda boda’s en sprongen we allemaal achterop een motortje, zo gingen we naar de waterval. Onderweg zagen we weer veel van Oeganda. We kwamen ook veel mensen tegen die ons heel enthousiast toezwaaide. Dit maakte deze rit weer heel bijzonder!

Toen we bij de waterval aankwamen, zagen we er allemaal niet uit!

We waren helemaal bedekt met het rode stof. In het water van de waterval konden we ons eventjes een beetje schoonmaken en daarna liepen we naar boven, waar we de waterval echt konden zien. De waterval is ook een plek voor mensen die in de natuur geloven en die komen daar om te offeren.

Nadat we alles bij de waterval hadden gezien, stapten we weer in de bus en moesten we 2 uur rijden naar Jinja.

De stemming zat er goed in en in Jinja aangekomen hebben we heerlijk geluncht (hier hadden we ook eventjes wifi).

Eenmaal in het kamp aangekomen, sprongen we allemaal onder een echte, warme douche om het vuil van ons af te wassen. Daarna sprongen we gelijk het zwembad in! We hebben de hele middag lekker met zijn allen bij het zwembad gezeten. Het was een super gezellige middag!!

Als klap op de vuurpijl, gingen we ’s avonds ook nog eens barbecuen! Het eten was heerlijk en we hebben ook nog wat leuke foto’s gemaakt bij de zonsondergang en het mooie uitzicht.

Na het eten hebben we ons allemaal gedoucht en verzameld bij het barretje op het kamp. Nu gaan we gezellig weerwolven spelen.

Het was een super leuke dag! En we kijken al weer uit naar morgen!
Dikke knuffel van Jolie en Emmelien

Dagverslag 06-04-2017

Donderdag 6 april:

Vanochtend moesten we om 8 uur aan het ontbijt zitten, maar velen gingen voor die tijd zwemmen of douchen. Met ons ontbijt kregen we een schaaltje met fruit en toast met jam. Dit vonden wij allemaal heel lekker! Daarna hadden we nog tot 11 uur de tijd om lekker apen te spotten of zwemmen en de koffer in te pakken. Daarna gingen we in de bus om in het centrum van Jinja souveniers te kopen. We hebben allemaal leuke spulletjes voor thuis mee genomen.

Ook gingen we in groepjes naar de supermarkt om lekkere lunch te halen. We mochten in groepjes van 4 allemaal wat uitzoeken voor 20 duizend schilling. De meeste hadden lekkere koekjes uitgezocht met wat drinken. Toen we klaar waren begon de lange reis naar Tororo van ongeveer 3 uur. Eenmaal onderweg gingen we onze veelste hete chips eten die we hadden gekocht opeten. Het was een hele gezellige reis maar iedereen was wel erg moe aangezien het die nacht ervoor veel aan het onweren was. De meeste probeerde te slapen maar door de hobbels op de weg lukte dat niet echt. Halverwege de rit kwamen we in een soort bos waar we heel veel apen zagen. Ze zagen er best eng uit, en waren redelijk groot.

Verder verliep de reis goed. We kwamen aan bij de bakkerij waar ook de bakkersschool is gevestigd. (hier gaat een groot deel van ons opgehaalde geld heen)

We werden welkom geheten door de zusters met wat drinken en cakejes (deze waren heel erg lekker en vers gebakken).

Na een rondleiding door de bakkerij gingen we ons klaarmaken voor de voetbalwedstrijd tegen Oeganda. Er kwamen veel toeschouwers kijken die vanuit de school ons aanmoedigen. Na het volkslied van Oeganda en Nederland begon de wedstrijd.

In de hitte waren er veel kansen voor beide partijen, in de tweede helft kregen we een penalty en deze werd gescoord door Martijn. Na de penalty waren er nog kansen van Jolie en Nick, maar het bleef bij 1-0. Na de wedstrijd gingen we nog op de foto met het elftal van Oeganda.

Op weg naar ons verblijf kwamen we nog groot feestende mensen tegen die van een voetbal wedstrijd kwamen.

Toen we aankwamen begon het hard te regenen. We hebben onze kamers uitgezocht en slapen met z’n tweeën op één kamer. We wouden nog gaan douchen van de wedstrijd, maar we hadden koud water (we beginnen er al aan te wennen;) Na het douchen en klaar maken gingen we eten. We aten een groot bord spaghetti wat eigenlijk best veel was. Nu zijn de meeste even in hun boekje aan het schrijven alleen de stroom is uitgevallen dus we moeten het doen met kaarsen. Ook hebben we geen wifi hier. Zometeen gaan we nog weerwolven en dan lekker naar bed, want morgen hebben we weer een lange leuke dag voor de boeg.

liefs Indy & Rian ( en een knuffel aan onze ouders:)

Dagverslag 07-04-2017

Vrijdag 7 april:

Vanmorgen gingen we weer ontbijten om 8 uur. We hebben allemaal een heerlijke nacht gehad; de kamers zijn erg luxe en de bedden liggen lekker. Ook het ontbijt was heel lekker: Geroosterd brood en pannenkoekjes.  Na het ontbijt hadden we nog even vrije tijd om bijvoorbeeld te douchen of om te kleden.

We gingen rond 9:45 weg richting de school en bakkerij. Het was ongeveer een kwartiertje rijden. Toen we aankwamen werden we ontvangen met thee, koffie en een lekkere koek. Daarna kregen we een rondleiding door de school en waar de mensen verblijven.

We kregen te zien waar de leerlingen les hadden en ook waar de praktijk uitgevoerd wordt.

Na de rondleiding gingen we samen met de studenten “Queen cakejes” en koekjes maken.
Dat was erg gezellig en de cakejes en koekjes smaakten goed. Daarna gingen we lunchen. We kregen  aardappels, groente, fruit en soep.

Toen we klaar waren met lunchen hadden we tassen met spullen die we uit gingen delen. We hadden hockeysticks, ballen, een springtouw, en nog meer. De mensen waren er allemaal erg blij mee en begonnen gelijk met spelen.
Om te gaan koken voor de mensen moesten we ook nog boodschappen doen.

We gingen rijst, uien, tomaten en paprika kopen op de markt in Tororo. De markt was een heel bijzonder. Er waren heel erg veel “kraampjes” en de paden waren erg vies. Ook liepen er veel kinderen achter ons aan.
Ook gingen we in een winkeltje verf voor morgen in Soroti. Maar jammer genoeg duurde dit allemaal wat langer dan verwacht. Tijdens het wachten werd er gezongen met de kinderen die ons gevolgd hadden.
Terug op de compound begonnen we met het snijden van de groente en het uitzoeken van de rijst.

Iedereen was druk bezig. Toen het eten aan het koken was, werden van veel meiden hun haar gevlochten.

We hebben samen met de leerlingen van de bakkersschool en het voetbalteam gegeten. Als afsluiting werd er gedanst.

Morgen vertrekken we vroeg weer naar Soroti.
groetjes Eva en Marit
Love you bye x
Dagverslag 08-04-2017

Zaterdag 8 april:

Ons verslag van de dag staat onder deze leuke foto’s:

Hoi allemaal,

Vandaag moesten we om 8 uur aan het ontbijt zitten. Dit was best gezellig want we aten met de apen.

We gingen rond 9 uur de bus in op weg naar Soroti. Na ongeveer een uur maakten we een stop in Mbale hier gingen we wat drinken en even wifien. Hierna gingen Kiki, Friso en Barbara geld wisselen. Het was nog 2 uur rijden naar Soroti. Soroti ziet er weer een stuk armer uit. Ook is het warmer nu.

Toen we daar aankwamen ontmoeten we de zusters. We werden zingend door de kinderen en de zusters ontvangen! Dit was een super leuke ervaring.

Toen kregen we iets te drinken en te eten. We kregen rolex, dit is geen horloge maar een opgerolde pannekoek met ei erin.

Na de lucht kregen we een rondleiding door de bakkerij en kregen we te zien waar we mochten gaan schilderen.

Een paar van onze groep gingen met Friso mee om nog wat schilder spullen te halen. Daarna konden we beginnen met het schilderen van de muur van de bakkerij waar eerder op hout werd gestookt maar nu een elektrische oven is geplaatst.

Hierna gingen we met de kinderen liedjes zingen en hebben we wat spullen uitgedeeld en daarmee gespeeld. De kinderen waren super enthousiast en waren hebberig voor de ballonnen en knikkers.

Na het spelen gingen we avond eten. Als avondeten kregen we gebakken aardappeltjes en vis! Dit was erg lekker!

Vanmiddag hebben we al veel kunnen doen voor de mensen in Soroti. Ze waren erg dankbaar.

Na het eten gingen we naar het hotel toe. We zitten nu in het mooiste onderkomen tot nu toe! Maar de douches zijn nog lauw/ koud.

Morgenochtend gaan we naar de kerk. Daarna gaan we naar de blindenschool en in de middag zullen we op de compound spelletjes spelen en koken!

Het was een leuke lange dag!

liefs Rian en Jolie⁠⁠⁠⁠

Dagverslag 09-04-2017

Zondag 9 april:

Vanochtend wakker geworden in Soroti, na ontbijt gingen we naar de basisschool voor blinden en slechtzienden.

Hier zijn we ontvangen door de kinderen en hebben ze voor ons gezongen en gedanst, daarna hebben we ons voorgesteld en moesten in het Engels vertellen hoe we eruit zagen.

Daarna kregen we een rondleiding en hebben we brillen uitgedeeld.

Daarna zijn we naar een Afrikaanse kerk geweest en gingen Friso en Jolie voorin de kerk vertellen wie wij zijn. Daar werd gezongen en heel enthousiast verteld.

Daarna zijn we naar de compound gegaan. Hier hebben we onze handen geverfd en op de muur gezet, met onze namen erbij.

Daarna zijn Friso, Jasper, Rian, Emmelien en Martijn naar het centrum gegaan om banden te kopen voor de auto die gebruikt wordt door de bakkerij om de broden te vervoeren.

Ook hebben zij avondeten gehaald, zoals rijst, pasta, groenten en levende kippen. Ondertussen deelde de rest de spullen uit en gingen met de kinderen spelen.

Rond een uur of zeven reden we terug naar het hotel en daar gaan we zo eten.

Daarna gaan we zoals elke avond een spel doen en gaat iedereen lekker slapen. Morgen vertrekken wij naar Murchison Falls. We hebben vandaag weer erg genoten.

Groetjes Martijn & Twan.

Dagverslag 10-04-2017

Maandag 10 april:

We werden vanochtend wakker in Soroti. Om half 8 zaten we aan het ontbijt. We kregen toast, watermeloen, worstjes en gekookte eieren.
Na het ontbijt kregen we nog even de tijd om onze spullen bij elkaar te zoeken en in te pakken. Om half 9 stapten we de bus in en vertrokken we. Voordat we naar Murchison Falls zouden gaan reden we nog langs de blindenschool om een aantal schoenen en slippers weg te geven.

Hierna begon de rit naar Murchison Falls. Het was een hele lange tocht. We waren ruim 9 uur onderweg. Een aantal keer stopten we voor een plaspauze.
Rond 5 uur reden we het natuurpark in. Hier moesten we nog even wachten. Onze paspoorten werden nagekeken en Barbara regelde nog andere dingen met de mensen die daar werkten.
Na 45 minuten mochten we eindelijk doorrijden. Vanaf de ingang was het nog een lange, maar een hele mooie tocht.

We hebben veel dieren gezien: olifanten, antilopen, zwijnen, buffels, apen en verschillende soorten vogels. We moesten met een boot een rivier oversteken en een eind verderop zagen we zelfs nijlpaarden in het water liggen. We moesten nog even wachten voor de boot. Op de plek waar we wachtten waren een aantal apen en zwijnen.

Toen de boot aankwam reed de bus de boot op. Wij mochten de bus niet in en moesten dus gewoon op de boot staan. De boot deed er maar ongeveer 5 minuten over om de overkant te bereiken.
Vanaf de overkant moesten we nog ongeveer 1,5 uur met de bus naar ons verblijf rijden. Onderweg kwamen we nog wat dieren tegen en we hebben genoten van de natuur.

Rond kwart voor 7 reden we het terrein op waar we zouden verblijfen: Sambiya river lodge. We werden ontvangen met een fruitsapje en hebben toen nog even gewacht. Kiki heeft gevraagd wat we konden eten en de keus bleek uit kip, en rijst met groente te bestaan.
We kregen nog wat uitleg van een Oegandese vrouw. Ze legde uit dat we niet in ons eentje naar buiten mogen omdat er dieren rond kunnen lopen. Buffels zouden bijvoorbeeld gevaarlijk zijn.

We kregen nog tot 20 uur de tijd om even te douchen en ons op te frissen. En nu zijn we aan het wachten op ons eten.

We gaan allemaal op tijd slapen want morgen hebben we ook weer een leuk programma.

Groetjes, Maureen.

Dagverslag 11-04-2017

Dinsdag 11 april:

Lieve allemaal, vandaag hadden we weer een goeie maar niet al te drukke dag. 5 uur ging voor iedereen de wekker en om half 6 zaten we aan het ontbijt. Je kon kiezen tussen pannekoekjes, toast en toast met ei. Na het ontbijt moesten we gelijk de bus in om zoveel mogelijk dieren te spotten.

Eerst 3 kwartier naar het pondje rijden en aangekomen op t pondje kon je weer nijlpaarden bekijken. Na het pondje begon onze safari al gelijk!

We hadden van 8 tot 11 uur rondgereden en we hebben vet veel dieren gezien, zoals olifanten, giraffen:

…en apen, pumba’s, verschillende soorten antilopen, buffels, nijlpaarden, allemaal soorten vogels, hyena’s, jakhalzen en als klap op de vuurpijl hebben we nog een echte leeuw vanaf zo’n 2 meter afstand gezien!!!

Toen zat de safari er al weer op en moesten we weer over het pondje terug naar ons verblijf. Daar kregen we een heerlijke lunch. We konden kiezen uit: soep met toast, beefburger met patat, toast met spaanse omelet of alleen patat.

Iedereen ging daarna lekker zwemmen om even op te frissen, want om 13:40 werden we verwacht in de bus, om verder te reizen naar de enige echte Murchison Falls waterval, en wauw, wat was dat mooi!

Nu was het tijd om het safaripark te verlaten en verder te reizen naar Masindi, waar we straks lekker ons avondeten gaan opsmullen. En dan zoals elke avond weer lekker als afsluiter ‘Weerwolven!!’

We hebben weer eens genoten van deze dag en kijken alweer uit naar morgen, ons laatste dagje.

Wij zien jullie donderdag weer! Dikke kus van Esmée en Emmelien!

Dagverslag 12-04-2017

Woensdag 12 april: Vertrek uit Entebbe

Met vlucht KL0535  van ENTEBBE  23:35 naar AMSTERDAM  06:55 (13-04)

Vandaag onze laatste dag in Oeganda. Wat is de tijd snel gegaan en wat hebben we veel gedaan en gezien. 3 bakkerijen van Bake for Life bezocht en daar heel veel indrukken opgedaan en kunnen zien wat er met ons opgehaalde geld gebeurt.

Om 15:37 uur een WhatsApp bericht van Friso: Nu zijn we bijna klaar om naar huis te gaan. Super dat alles goed is gegaan en dat we trots kunnen zijn op onze groep!

Dagverslag 13-04-2017

Donderdag 13 april: Aankomst op Schiphol 06:55 uur!

Galerij

Reacties

Nelleke Nugteren

Het was geweldig om vandaag bij jullie op school mijn verhaal te mogen doen !!!!
En dan wordt ook nog “mijn” project uitgekozen.
Super !!!
Groetjes,
Nelleke

Geplaatst op: 14 oktober 2016 om 20:47
Marcel

Het ziet er in ieder geval gezellig al uit op het vliegveld. Veel suc6 allemaal en geniet
Love you bye all

Geplaatst op: 3 april 2017 om 12:37
Sandor en Jeannet

Hé Maureen, hoi allemaal,
Fijn dat jullie na een lange reis veilig in Oeganda zijn aangekomen. Nu kunnen jullie met eigen ogen zien waarvoor jullie je afgelopen jaar zo hebben ingezet! Heel veel plezier!
Groetjes Sandor en Jeannet

Geplaatst op: 3 april 2017 om 18:20
De liefste tante van nederland

Ahhh wat fijn! Alles gelukt!!( ondanks wat vertraging maar dat hoort er toch ook wel beetje bij!! ?) die foto op de markt! Zo mooi en zo echt!! Geniet er van allemaal, maar speciaal mijn liefste kleine nichtje !!!😘 Ik volg jullie op de voet!😜

Geplaatst op: 4 april 2017 om 07:57
Astrid

Wat een leuke foto’s! Volgens mij hebben jullie al mooie eerste en onvergetelijke herinneringen gemaakt. We kijken uit naar het verslag en alles wat nog komen gaat. Super leuk om zo een klein beetje mee te genieten van jullie belevenissen 🙂

Geplaatst op: 4 april 2017 om 18:29
Erik, Marion en Jordy van der Linden

Even een berichtje van opa. Operatie is goed gegaan! Hopelijk gauw weer thuis.
Juf Steffie wil de groeten overbrengen aan Kiki en Martijn.
We genieten erg van de foto’s en de verhalen. We kijken er iedere keer weer naar uit.
Veel plezier!!!

Geplaatst op: 4 april 2017 om 19:56
Marco

Lieve allemaal,
Wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken. En wat een mooie foto’s. Leuk om te zien. Geniet van jullie reis. Heel veel succes en plezier met elkaar!

Geplaatst op: 4 april 2017 om 21:48
Marjan

Zo lieve mensen,
Wat ziet dat er allemaal gezellig uit! Dank je wel voor het uitgebreide verslag Isa.
Dat meisje dat met een grote smile naar die camera staat te kijken en de lol die jullie hebben met bellenblaas en ballonnen…helemaal leuk! Met de tekst erbij komen de foto’snog meer tot leven. Absorberen maar al die mooie momenten, dit is een herinnering voor het leven!
Dikke knuffel voor jullie allemaal😘

Geplaatst op: 5 april 2017 om 06:58
Marjan

Zo lieve mensen,
Wat ziet dat er allemaal gezellig uit! Dank je wel voor het uitgebreide verslag Isa.
Dat meisje dat met een grote smile naar die camera staat te kijken en de lol die jullie hebben met bellenblaas en ballonnen…helemaal leuk! Met de tekst erbij komen de foto’snog meer tot leven. Absorberen maar al die mooie momenten, dit is een herinnering voor het leven!
Dikke knuffel voor jullie allemaal😘

Geplaatst op: 5 april 2017 om 07:05
Fiona

Lieve allemaal,

Wat hebben jullie al veel meegemaakt! Heel erg leuk om het uitgebreide verslag te lezen en de foto’s te zien. Zo mooi, de stralende gezichten van de kinderen en van jullie allemaal. Heel veel plezier nog de komende dagen. Geniet van alles, mooie herinneringen maken!

Liefs 😘

Geplaatst op: 5 april 2017 om 08:38
Fiona

Lieve allemaal,

Wat hebben jullie al veel meegemaakt! Heel leuk om het uitgebreide verslag te lezen en de foto’s te zien. Zo mooi, de stralende gezichten van de kinderen en van jullie allemaal. Heel veel plezier de komende dagen. Geniet van alles, mooie herinneringen maken!

Liefs 😘

Geplaatst op: 5 april 2017 om 08:43
Trees

Dag stoere, lieve allemaal,

Heel bijzonder om op afstand jullie belevenissen te kunnen volgen.
Wat een ervaringen voor jullie.
En Jolie: een dikke knuffel van oma

Geplaatst op: 5 april 2017 om 10:32
Marjan

Nou nou dat klinkt weer als een TOPdag! Best veel luxe vandaag met douches en dat lekkere eten., dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.
Jullie zijn niet de enige die zich verheugen op morgen, want ik verheug me weer op het verslag!😘

Geplaatst op: 5 april 2017 om 20:22
Karin

WoW wat een leuke dingen doen jullie, leuk om zo direct met de mensen en het land in contact te zijn!! (Letterlijk ;als ik die “stoffige” foto’s zie…😜)Geniet van wat de dag jullie weer brengen zal! Er wordt vol verwachting naar de volgende foto’s uitgekeken!!!groetjes Karin

Geplaatst op: 6 april 2017 om 06:37
Judith

Wat een leuke dingen doen jullie allemaal en wat is het fijn om jullie foto’s en het reisverslag te zien. Ik kijk er elke avond weer naar uit om jullie nieuwe avonturen te lezen. Geniet verder van al het moois wat jullie zien en beleven! Lieve groetjes, Judith

Geplaatst op: 6 april 2017 om 20:07
Anita ,Adriaan ,Lorainne en Damon

Lieve Esmée , teamgenoten,Friso en Debby!!
Iedere dag lezen we met veel enthousiasme jullie belevenissen en zijn stiekem een beetje jaloers!!
Met de geldige foto’s erbij krijgen we een beetje een beeld van jullie fantastische reis door Oeganda.Wat een prachtig land is dat.
Blijf genieten van deze mooi levenservaring en geef veel liefde aan de mensen daar.
XXX

Geplaatst op: 6 april 2017 om 20:32
Netty

Lieve allenaal,
Wat een mooie en leuke verhalen hebbend jullie al en wat een mooie foto’s. Jullie hebben ook al warm kunnen douchen . Toch een beetje luxe hoor. We kijken weer uit naar een nieuwe dag met mooie verhalen. Hier is het vandaag koud ..
Geniet van elk moment .

Liefs Richard en Netty en Lynn en Megan . En ook
Nog leuke souvenirs kunnen kopen?

Geplaatst op: 6 april 2017 om 20:49
Erik, Marion en Jordy van der Linden

Topprestatie! We zijn trots op je Martijn.
En natuurlijk op jullie allemaal.

Geplaatst op: 6 april 2017 om 20:50
Fride

Wat een ontzettend mooie reis maken jullie! Ben toch een heel klein beetje jaloers 🤢. Elke avond weer leuk om jullie verslag en foto’s te lezen en te zien. Heel veel plezier nog met elkaar!!

Geplaatst op: 6 april 2017 om 20:57
Jan, Carolien en Aron

Hoi hoi allemaal!!
Wat is het toch leuk om elke avond weer jullie belevenissen van de dag te lezen! Jullie schrijven allemaal zo leuk en zo krijgen wij ook een beetje een idee van alles. Tom tipte ons dat we een berichtje konden achterlaten dus ik denk dat jullie berichtenbox vanavond ontploft Haha! Wees lief voor elkaar en geniet!! Liefs…

Geplaatst op: 6 april 2017 om 21:02
Arienne

Fijn dat jullie het allemaal leuk hebben met elkaar en dat we alle belevenissen kunnen volgen per dag..hoop dat jullie nog een hoop gaan beleven en mooie dingen gaan zien..grtjs aan allemaal daar en heel veel plezier nog..
Grtjs
Arienne en Marcel.
Speciaal voor Eva..LJB💋

Geplaatst op: 6 april 2017 om 21:52
Sandor en Jeannet

Hoi allemaal,
Het is zo leuk om elke dag jullie belevissen te lezen! Iedere avond kijken wij er naar uit. De foto’s zijn ook zo bijzonder!
Geniet van deze bijzondere reis!
Groetjes, Sandor en Jeannet

Geplaatst op: 6 april 2017 om 22:06
Herma en arnold

Wat klinkt het allemaal geweldig..zo te zien genieten jullie volop..wij kijken uit naar jullie berichten en genieten ervan. Veel plezier en geniet…dikke kus voor jasper…arnold en herma

Geplaatst op: 6 april 2017 om 22:13
Pascal

Hooi allemaal!
Super tof dat jullie dit doen!
Ik ben zelf naar nepal geweest met friso en debby en weet hoe mooi en soms ook moeilijk kan zijn. Heel veel plezier. En tot donderdag!
Groetjes Pascal

Geplaatst op: 6 april 2017 om 22:28
Oma Hannie en Opa Henkie

Hallo allemaal,
Met veel plezier bekijken we de leuke foto’s ,wat hebben jullie al veel gezien en beleefd.
Geniet maar van deze mooie reis en van elkaar. Jullie zullen wel veel plezier hebben.
Kusje van oma en opa Geluk.

Geplaatst op: 6 april 2017 om 22:37
John, Mérie en Marjet

Hey toppers,
Wat fijn dat jullie als Nederlands elftal gewonnen hebben😉
We lezen met veel plezier jullie verhalen elke dag en genieten daar enorm van!
Veel plezier met elkaar en geniet ervan!
Dikke knuffel van ons😘

Geplaatst op: 6 april 2017 om 22:42
Janny evers

Even een compliment voor jullie allemaal ,wat een gezellige groep.
Opa en oma lezen met veel plezier jullie mooie reisverslagen .Nog fijne dagen ..
Geniet nog maar lekker Isa.

Geplaatst op: 6 april 2017 om 23:08
Megan

Hey allemaal,
Wat mooi ziet het eruit.
Ik ben benieuwd wat jullie vandaag gaan doen.

Indy bedankt voor je berichtje. Ik heb een leuke verjaardag gehad en zaterdag het feestje .

Kus Megan

Geplaatst op: 7 april 2017 om 08:14
Opa Rien. Oma Tineke

Hoi Rian het is voor ons een feestje om al jullie verslagen te lezen en te zien wat jullie meemaken. Veel plezier en we blijven je volgen .😍😘😎

Geplaatst op: 7 april 2017 om 09:14
Opa Rien Oma Tineke

Hoi Rian even zeggen dat we de verslagen leuk vindenom je te volgen geniet ervan en we blijven je bekijken dikke kus😍😘😎

Geplaatst op: 7 april 2017 om 09:33
Oma Borg

Hallo allemaal, in het bijzonder Jolie!
Wat fijn om elke dag jullie foto’s te zien en het verslag te lezen. Een geweldige ervaring voor jullie allemaal. Nog veel plezier met elkaar en de geweldige mensen daar. Groetjes van oma Borg🦁🐒🌴

Geplaatst op: 7 april 2017 om 11:46
Arienne

Hallo vrolijke klas wat een leuke reis maken jullie. wat een verrassing om zoveel leuke foto´s van
jullie te zien . Geniet maar volop van elkaar en van de mensen die jullie ontmoeten.

Geplaatst op: 7 april 2017 om 16:32
Arienne

Nick en al je klasgenoten heel veel plezier ik vergat onze naam er bij te zetten.
liefs van Oma Alie en Opa Bert.

Geplaatst op: 7 april 2017 om 16:35
Netty

Hi allemaal,

Aan eten geen gebrek 😅.
Maar zo te lezen weer een mooie dag gehad. Geniet ervan .

Liefs Richard ,Netty , Lynn en Megan

Geplaatst op: 7 april 2017 om 19:25
Jade,demi,Lent,anneloe

Hoiii iedereen💋

Super leuk om de foto’s te zien !!
Nog heel veel plezier daar💋

Doe maar de groetjes en jo💛
Lent en ik missen je wel heel erg 💋
Heel veel kusjes 💋 En tot over 5 daagjes !! 🇺🇬🌼

Geplaatst op: 7 april 2017 om 19:56
Helma

Dag isa en alle andere reizigers, wat een verhalen en prachtige foto’s! Ook ik ben een klein beetje jaloers op jullie;) Heel veel plezier en ik boop nog meer verhalen en foto’s van jullie te zien!! Liefs Helma

Geplaatst op: 7 april 2017 om 20:04
Marjan

Nou Lien dat is een beste pan rijst waar je in ataat te roeren!!!
Wat leuk dat jullie steeds aan het zingen zijn. Zijn dat dan Engelse liedjes??
Mooi om te zien hoe jullie allemaal zo lekker ontspannen je ding doen en mengen met de Oegandeese mensen.
Jullie zitten op de helft en al zoveel gedaan en gezien! Houd je ogen en oren open, want voor je het weet zitten jullie weer in het vliegtuig naar huis, of nog ergers in de schoolbanken!! Dus GENIETEN maar!
X voor Lienie

Geplaatst op: 7 april 2017 om 21:03
Pim en Astrid

Hallo allemaal,

Wat is het leuk om jullie verslagen te lezen en wat zijn we trots op jullie dat jullie dit allemaal doen. Hopelijk maken jullie veel mooie foto’s om de herinnering na afloop levend te houden. Aan Twan zal het niet liggen waarschijnlijk 😉
Heel veel plezier nog!

Geplaatst op: 7 april 2017 om 22:18
Mar&Co.

Lieve allemaal,
Wat schrijven jullie toch ontzettend leuk en enthousiast. En prachtige foto’s. Krijg er zelf gewoon zin in om bij jullie te zijn. Wat een fantastische belevenissen. Een feestje om jullie verslagen te lezen. We kijken uit naar jullie volgende verslag en foto’s. Zet er maar lekker veel op 😉. Een goed weekend allemaal! Dikke knuffel voor Nick 👊🏼.

Geplaatst op: 7 april 2017 om 23:18
Marco

Wat eem prachtige reis en wat een mooie ervaring voor jullie. Een reis die jullie nooit zullen vergeten. Wat fijn om al die blije en gelukkige gezichten te zien! Ga door met genieten en de mensen daar happy te maken.
Liefs , Oma Yvonne.

Geplaatst op: 8 april 2017 om 09:15
Manon Huijssoon

Hoi allemaal, wat een prachtige foto’s en belevenissen. Heel veel succes nog de komende dagen. Ik mis jullie wel op school hoor! Liefs Manon Huijssoon

Geplaatst op: 8 april 2017 om 11:15
Oma en opa d

Hallo Isa en andere .Wat leuk om de verslagen en de foto s jullie genieten en wij ook .Heel veel plezier en tot horens opa en oma daniels

Geplaatst op: 8 april 2017 om 14:57
Opa en Oma Frankes

Hallo Maureen,
Leuke verslagen die we lezen. Jullie hebben het goed naar je zin hè?
Ook mooie foto’s.
Geeft een goed beeld van wat jullie allemaal aan het doen zijn.
We hopen nog meer te horen en te zien..
Veel plezier verder.
Groetjes Opa en Oma

Geplaatst op: 8 april 2017 om 21:31
Ivonne

Lieve Maureen,
Wat een geweldige en bijzondere reis maken jullie! Leuk om de verslagen te lezen en de foto’s te bekijken. Nog een hele mooie reis gewenst met elkaar!
Groetjes tante Ivonne

Geplaatst op: 8 april 2017 om 21:56
Joyce

Hallo allemaal!
Wat gaaf om al die foto’s te zien en te lezen wat jullie allemaal doen! Heel veel plezier en geniet ervan!
Lieve groetjes, Joyce

Geplaatst op: 8 april 2017 om 23:38
Marjan

Mooi verslag weer, dank je wel meiden!
Vandaag dus de blinden en slechtziende school. Ben heel benieuwd wat jullie daar te zien en doen krijgen. In ieder geval je koffer met brillen uitpakken Lien, hoop dat ze nog heel zijn na die lange reis😎
Zo te lezen zijn jullie veel aan het zingen dansen en spelen met de kinderen, maar ik kan me ook zo voorstellen dat jullie helpen schoonmaken, vegen, water halen en dat soort dingen, klopt dat? Nu lijkt het soms namelijk meer een leuke vakantie waarin jullie verwend worden terwijl jullie daar zijn om hun te helpen…..
Maar misschien zijn ze al zo blij met alle financiele hulp en cadeautjes en zo gastvrij dat jullie helemaal niet de kans krijgen om te werken💪🏼
Vandaag dus weer een mooie dag voor de boeg! Wij trouwens ook want het weer is fantastisch hier!
Dikke knuffel voor jullie allemaal😘

Geplaatst op: 9 april 2017 om 08:10
Marcel

@eva ga je voor ons ook een rolex maken??? Dan ga ik Luuk ook uitnodigen hij is zo gek op merkjes….
Groetjes en nog heel plezier daar en tot donderdag x

Marcel

Ps live you bye all

Geplaatst op: 9 april 2017 om 17:12
Hauke, Fiona, Jade en Lenthe

Lieve allemaal,

Inmiddels zijn jullie al een week weg en is deze site onze favoriete site geworden. Wij vinden het zo leuk om alles wat jullie doen te volgen. Wij hebben echt bewondering voor alles wat jullie doen. Het zal ook af en toe een beetje lastig zijn als je aan thuis denkt of je niet zo lekker voelt. Jullie zijn erg actief en doen zoveel goeds. Wij vinden jullie toppers!

Liefs van ons

(Berichtje van Lenthe voor Jolie:
Lieve Jolie, nog veel plezier in Oeganda en ik ben blij dat je weer bijna thuis komt.
Kusje van Lenthe)

Geplaatst op: 9 april 2017 om 17:47
Richard en Netty

Hi lieve allemaal ,
Wat hebben jullie al veel gezien en gedaan. En wat een mooie foto’s .
Hier is het vandaag ook super lekker weer. 20 graden dus heerlijk.
Indy het feestje gisteren was leuk. Ik heb ze de foto’s laten zien .

Nog een oaar mooie dagen jullie.
Het gaat nu opschieten .
Liefs Richard en Netty en Megan en Lynn

Geplaatst op: 9 april 2017 om 19:20
Herma en arnold

Wat een leuk verslag en foto’s weer…leuk dat aandenken met de handen. Volgens ons is de sfeer nog steeds prima en vermaken jullie je prima. Goed werk gedaan, geniet de laatste dagen en veel plezier nog..gr.arnold en herma

Geplaatst op: 9 april 2017 om 21:03
ome Bart

Hoihoi Maureen,
Alles goed daar je hebt het goed naar je zin hoorde ik harstikke mooi!
Neem je even wat recepten mee?
Ben wel benieuwd wat ze daar zoal allemaal eten.
Nou geniet er nog van en tot gauw!!!!!

Gr van ome Bart, Tygro en Brent

Geplaatst op: 9 april 2017 om 22:48
marjan

Fijne dag vandaag bij de watervallen! En morgen… OP SAFARI!!!
Geniet ervan!

Geplaatst op: 10 april 2017 om 06:42
Jonathan Mudde

Leerlingen en Collega’s van Expeditie Oeganda,

Wat een gave foto’s en zo te zien een prachtige reis.
Veel plezier en veel leerzame ervaringen de komende dagen.

Groet, namens Expeditie Malawi.

Geplaatst op: 10 april 2017 om 09:56
Oma Yvonne.

Geniet van jullie prachtige foto ’s en verslagen. Wat een mooie reis en wat een mooie ervaringen. Om nooit te vergeten! Veel genieten en de mensen daar blij maken met jullie enthousiasme. Veel plezier.

Geplaatst op: 10 april 2017 om 13:24
Netty

VEELPLEZIER MORGEN!!

Richard,Netty , Lynn en Megan

Geplaatst op: 10 april 2017 om 19:19
Opa en Oma boonstra

Hallo Maureen wat een belevenis hebben jullie daar geweldig hoor dat jullie nog een hoop plezier daar hebben groetjes Opa en Oma Boonstra

Geplaatst op: 10 april 2017 om 19:44
Gert-Tom

Hoi Maureen,

Wat een geweldige belevenissen! Mooi verhalen en fotos.
Veel plezier met z’n allen en geniet ervan.

Groetjes,
Gert-Tom & Louise

Geplaatst op: 10 april 2017 om 21:51
Astrid

Wat gaaf dat jullie nu al zoveel wilde dieren hebben gezien. Hoe bijzonder is dat! Dat vergeet je je hele leven niet meer 😃.
Geniet van jullie echte safari morgen!
@Twan, dikke knuffel van Bo 🐶. Ze mist je!

Geplaatst op: 10 april 2017 om 23:08
Marco

Lieve allemaal, wat een lange reis hebben jullie vandaag achter de rug, maar als het goed is wordt dat morgen dubbel en dwars ‘uitbetaald’ als jullie de safaritocht gaan maken. Ben heel benieuwd naar jullie belevenissen morgen. Heel veel plezier en geniet van deze bijzondere ervaring. Maak er een mooie dag van! Groet, Mar&Co.

Geplaatst op: 10 april 2017 om 23:15
Carolien

Veel plezier vandaag op safari!!!! Wow…..safari…..we zijn nu al nieuwsgierig naar jullie foto’s!!
En voor Isa speciaal de grommende groeten van Sjors😘

Geplaatst op: 11 april 2017 om 07:38
Fiona

Lieve allemaal,

Gisteren al zoveel dieren gezien.. en dan vandaag ‘echt’ op safari.. geweldig!! Ik ben erg benieuwd naar het verslag en de foto’s! Super!

Liefs, Fiona

(en een kus voor Jolie 😘)

Geplaatst op: 11 april 2017 om 14:25
Truus

Lieve allemaal,

Wat een prachtige ervaring he, in dit mooie Oeganda. Fijn, dat jullie veel kinderen en mensen blij kunnen maken met jullie enthousiaste aanwezigheid en jullie giften.
Mooie foto’s hoor. Nog 2 mooie dagen genieten.

Groeten van Truus en Gert
Ouders van Friso

Geplaatst op: 11 april 2017 om 16:59
Fride

Geniet van jullie laatste dag! Een hele goede reis terug naar Nederland! We zijn benieuwd naar jullie verhalen! Tot morgen!
Groetjes Fride

Geplaatst op: 12 april 2017 om 08:46
Sandor en Jeannet

De laatste dag….we zullen jullie reisverslagen missen. Wij wensen jullie een hele goede reis! Tot morgen! Groetjes, Sandor en Jeannet 🌸

Geplaatst op: 12 april 2017 om 10:18
Tine

Lieve allemaal!!

Het zit er bijna op voor jullie maar wat hebben jullie een geweldige reis gehad zeg!!! Iedere avond zat ik te wachten op het reisverslag en de foto’s! Een mooi land met prachtige natuur! Een ervaring die jullie nooit meer gaan vergeten!
Geniet er nog heel even van.
Goede terugreis alvast en tot gauw!

Groetjes van Tine
En dikke kus voor Marit

Geplaatst op: 12 april 2017 om 18:13
Oma Yvonne.

Weer bijna thuis. Heb genoten van de verslagen. Rustig bijkomen en bijkletsen thuis. Dank en hoop tot gauw. Liefs en geniet van de napret.

Geplaatst op: 12 april 2017 om 21:19
Bianca

Ik ben nog even de foto’s aan het bekijken. Wat is het super geweest. Jullie kunnen terugkijken op een heel mooi avontuur.

Geplaatst op: 12 mei 2017 om 17:13

Reageer


Naam Email