Expeditie WWT 2016 -17 – Reisverslag

Dagverslag 12-02-2017

Wij zijn vandaag vertrokken naar India. Om 16:15 verzamelden wij op Schiphol. Natuurlijk waren er een paar mensen te laat, maar uiteindelijk was iedereen er.

Toen zijn we gaan inchecken. Na een tijdje was dat ook klaar en konden we door de douane heen. Toen konden we al snel ons vliegtuig instappen. Eerst een korte vlucht naar Frankfurt en daarna een bijna 8 uur durende vlucht naar Delhi. De vlucht naar Delhi was heel erg bijzonder. We kregen heel pittig eten. Ook zaten er bij de salade een soort pepers.. Een tip, eet die NIET! Wij waren zo onhandig om dit wel te doen & dat was geen goede ervaring. Allemaal tranen in onze ogen. Verder hebben we een prima vlucht gehad. Nauwelijks turbulentie & prima opgestegen en geland.
Wij voelden ons in het vliegtuig wel heel erg aangekeken, maar dit is blijkbaar normaal in India. ‘S nachts zijn we overgegaan naar de volgende dag, die hierna volgt!

Dagverslag 13-02-2017

Vandaag hebben we veel gevlogen. Veel expeditieleden hadden weinig geslapen en moesten wennen aan het leven in India. toen we aankwamen in Visakhapatnam gingen we al snel een busje in. Hiermee werden we naar de campus gereden.We vonden het verkeer heel anders dan in Nederland. Ook waren er ontzettend veel mensen die naar ons (wij als blanken) keken. Toen we op de campus aankwamen werden we ontvangen door de drukke kindjes en Anne. We gingen ons voorstellen aan de kinderen op de campus en er werden ook liedjes gezongen. Ze waren ontzettend schattig! Maar aangezien het al behoorlijk laat was moesten we helaas snel afscheid nemen voor deze dag. Morgen zullen we ze gelukkig weer zien. Al snel gingen we naar onze kamers toe (jongens en meiden waren gescheiden). Iedereen was ontzettend moe en besloot om te gaan slapen.

Dagverslag 14-02-2017

Vandaag begon de dag om 10.00 uur gezamenlijk. Voor 10.00 uur moesten we wel zelf hebben ontbeten. Normaal eten Indiërs ‘s ochtends rijst maar speciaal voor ons had Anne brood gehaald. Het brood is wel heel anders dan in Nederland. Na het ontbijt gingen we verzamelen om de planning van de dag kort te herhalen. Na het verzamelen kregen we een rondleiding op de Campus van Anne en die eindigde in de bibliotheek. In de bibliotheek kregen we een presentatie te zien met daarin onder andere informatie over de groep van vorig jaar, wat ze hadden gedaan, en met informatie van wat we dit jaar willen bereiken en doen. Tijdens de presentatie kregen we allemaal wat te drinken alleen sloegen ze Chimene over. Maar gelukkig was Marvin zo attent om wat van zijn drinken aan haar te geven. Daarna gingen we terug naar naar onze kamer om nog even uit te rusten vanwege het tijdsverschil hier. Om 14.00 uur moesten we weer verzamelen om daarna uit te kiezen wat je die middag zou willen gaan doen. Je kon kiezen uit: schilderen, atelier of het bewerken van een vragenlijst voor morgen. Bij het atelier gingen we opzoek naar prijzen voor het exporteren van de armbandjes, sjaals en oorbellen naar Nederland. Dit deden Dirk-jan en Chimene.

Ook werd er gewerkt aan een betere website zodat je de sieraden kan bestellen.

Jasper, Sietse en Manon waren de vragenlijst aan het verbeteren die de mensen op het Campus hadden gemaakt. De vragenlijst ging over sanitair en drinkwater in de dorpjes. Bij het schilderen moesten we eerst aan voorkant beginnen aan het begin hielpen de mensen van de Campus nog wel maar dat werd steeds minder. Daarna kwamen Dirk-jan en Wilco helpen en toen moest Dirk-jan aan de zijkant beginnen

Later Gingen Lotte, Wilco en Myrthe helpen met schilderen aan de achterkant van het gebouw.

Toen gingen we dus verder met schilderen en kwamen er steeds meer mensen kijken. Verder vandaag heeft Dirk-Jan nog overleg gehad voor de sieraden en sjaals. En hebben we ook nog gespeeld met de kinderen , gedanst en gebarentaal geleerd op de campus. Ook moest Lenn natuurlijk weer een beetje zijn best doen met wat hij vorig jaar liet zien aan de kinderen

En als avondeten hebben we natuurlijk lekker weer rijst en een soort van pannenkoekjes met nutella. Na het eten hebben we ook nog even de volgende dag besproken wat we gaan doen en hoe laat allemaal.

Wist je dat?

  1. …..India 4,5 uur voorloopt qua tijd vergeleken met Nederland?
  2. …..een presentatie van een uur lang best vermoeiend kan zijn,he Wilco?
  3. …..je ons NIET​ ​alleen moet laten verven, want dan komen we terug met allemaal snorretjes en gele handen?
  4. …..wij vervoerd worden met een discobus?
  5. ….. Manon blij is met het vegetarische eten hier? En dat wij hier nog een beetje aan moeten wennen? 🙂
  6. …..Dirk-Jan na anderhalve minuut in India te zijn geweest beweerde te willen emigreren? (Sorry ouders)
  7. …..Manon dit vorig jaar ook al gezegd had?
  8. …..Je het alfabet in gebarentaal in 10 minuten kunt leren
Dagverslag 15-02-2017

Expeditie wwt is vandaag weer actief bezig geweest! Hoewel iedereen vroeg uit de veren moest, hebben wij erg genoten van deze dag. Zo hebben wij vandaag ons eerste vissersdorpje ontmoet. Eerst een reis vol met nieuwe bezienswaardigheden van cultuur en natuur. Wat ons meteen al opviel waren de hutten, die gemaakt waren van gedroogde bladeren. We werden vol vreugde met open armen ontvangen. Kinderen in uniform zongen ons vrolijk toe, en leidden ons het dorp in. Hier kregen we veel van het gehele dorp te zien, en ook hoe het er nu aan toe ging.

Ook merkten we dat er veel meer vuil lag dan bij ons op het campus, en de stank van de open riolering erg onaangenaam was. Na de rondleiding werd ons een plek aangeboden in de schaduw om onze vragenlijsten voor de dorpelingen door te nemen. Hier hebben we ook het verschil in waterzuivering gemeten binnen het dorp. Als we een meeting doen komen er bepaalde waardes uit. Uit een fles bronwater, vergelijkbaar met het kraanwater in Nederland, zit een waarde van 3 ppm. Onder de 70 ppm is veilig drinkwater.

Bij de waterputten in het dorp werden waardes gemeten van wel 411 ppm!!! Hartstikke vervuild dus. Hier was nog geen zuiveringsinstallatie geplaatste. Hierna zijn we teruggegaan naar de campus om vervolgens, na het eten, weer aan het werk te gaan. Zo hebben we progressie geboekt bij het schilderen en verder nagedacht over het inventariseren van de stitching company, een bedrijfje op de campus dat bezig is om kleding, tasjes, oorbellen en andere sieraden online te verkopen.

Hierover meer verderop in de week. Tot slot nog even lekker met kaartspelletjes en gezelligheid met de kinderen de dag doorgekomen.

Dagverslag 16-02-2017

Natuurlijk is er vandaag ook weer een dagverslag! De dag begon om kwart over zeven, natuurlijk even door snoozen tot half 8 en toen was het toch echt tijd om er uit te komen, en toen wij eindelijk beneden waren bleek het dat de meiden al allemaal wakker waren en het ontbijt ook al klaar stond. De meiden waren al vroeg wakker omdat de kinderen op de campus om zes uur al op staan en dan redelijk veel geluid maken ;). Toen zijn we lekker gaan eten, ookal vind niet iedereen het brood even smakelijk. Om half negen stond de bus klaar om naar de ‘3 petas’ te gaan. Dit zijn drie vissersdorpjes die door de overheid als één dorpje worden gezien ookal vinden de bewoners dat zij écht nog drie aparte dorpjes zijn. Het contrast met het dorpje van gisteren was enorm groot, aan de ene kant waren er veel stenen gebouwen en was het dus veel luxer. Aan de andere kant lag er wel veel meer afval in deze dorpjes wat natuurlijk een groot nadeel is.

Op de foto zie je dat er veel afval ligt, maar je ziet ook dat er wel dergelijk een stenen huis op de achtergrond staat. Als eerste hebben wij een rondleiding door de dorpjes gehad. Vervolgens zijn wij met de vrouwelijke dorpsbewoners in gesprek gegaan over wat zij nu graag in de toiletgebouwtjes willen hebben (dan moet u denken aan bijvoorbeeld een haarborstel, kam, spiegel etc.), maar ook of zij een individueel toilet willen hebben of dat er een gezamelijk toilet gebouwd wordt. Natuurlijk wilde de vrouwen een eigen toilet, maar aangezien dit lastig tot niet te realiseren is moet dit nog verder worden uitgedacht.

Rond de klok van twaalf uur waren wij weer terug op de campus. Hier bleek het zo te zijn dat er belangrijke mensen uit Hyderabad waren om de campus een bezoek te brengen. Daarna hebben wij weer een lunch gehad. De lunch is elke dag ongeveer het zelfde, maar over het algemeen is er niks over te klagen. In de middag zijn wij een beetje lui geweest. We hebben niet zo heel veel gedaan, maar dat mag soms ook wel, toch? ‘S avonds zijn wij naar een festival in een dorpje verderop geweest, wij dachten dat het een heel eind rijden was maar dat bleek heel erg mee te vallen. Toen wij daar kwamen, waren wij ineens heel bijzonder. Iedereen wilde graag een handje krijgen maar dan moesten wij zo veel handen schudden dat wij zelf niks meer zagen.

Op het moment dat we op het feest waren, gingen wij de tempel binnen om een kijkje te nemen. Dit viel niet mee aangezien iedereen de tempel binnen wilde (ook de Indiërs). We moesten onze schoenen en sokken uit doen en dit vond iedereen wel heel erg vies… Toen wij de tempel uit kwamen, zijn wij nog even over de markt gelopen en toen de bus weer ingegaan.

Thuis (wij zien de campus al helemaal als thuis) hebben wij eerst even lekker gedouched, omdat we ons allemaal intens vies voelden… Toen wij daar klaar mee waren, hebben wij weer lekker gegeten en toen hebben wij de dag afgerond met een spelletje.

Groetjes Jarno en Dirk-Jan

Dagverslag 17-02-2017

Vandaag is er veel gebeurd. In de ochtend zijn we naar Allivalasa gegaan. En kwamen we erachter dat we in de lokale krant stonden. Na het bouwen van het toilet gebouw hebben we met z’n alle uit kokosnoten gedronken in de pauze die we kregen.

Na het helpen bouwen aan het toilet gebouw zijn we een typisch India’s huisje in gegaan. Daarna weer de bus in gestapt richting de campus voor onze lunch. Ook hebben we na de lunch een persconferentie gehad. Waarin we duidelijk hebben uitgelegd wat we hier komen doen. En wat onze doelen zijn voor deze omgeving. Er waren veel journalisten bij. Die alle vragen hebben kunnen stellen over ons en onze visie. We zijn zelfs op de campus zelf naar een les gebarentaal gegaan. Dit om beter te kunnen communiceren met een deel van de kids van de campus.

Het was heel gezellig en we hebben veel geleerd zoals: De dagen van de week, verschillende bloemen, de groente, getallen en natuurlijk het alfabet. Ook is een deel van de groep samen met Anne naar de markt geweest om nieuwe stoffen in te kopen. Voor de Stitching Company op de campus. Ook hebben veel leuke dingen gezien op de markt en hebben veel van ons Henna laten zetten.

Op het eind van de avond hebben we nog een programma met de kids gehad. Ze hebben voor ons gezongen en gedanst. Wij hebben voor hun de Macarena gedaan wat een groot succes was.

Dagverslag 18-02-2017

Omdat wij ook een beetje van het weekend willen genieten zijn we vandaag iets later op gestaan. 09.00 moest je gegeten hebben en klaarstaan. We hebben vandaag onwijs veel dingen gedaan. Zo zijn we naar de top van een berg gegaan om heel Visakapthanam te kunnen zien.

We zijn daar de toeristische route gaan lopen die boven op de berg was. Zo kwamen we ook Hindoe beelden tegen. Hiervoor wilden we een foto maken maar iedere andere Indiër kwam bij ons staan om gauw een foto te maken.

Ook gingen we naar een tempel. Na de warme berg gingen we naar de stad toe. Manon en Lenn hadden een verrassing voor ons. De verrassing was dat we na 6 dagen eindelijk een keer wat anders gingen eten dan rijst. Namelijk…..

PIZZZAAAA. Wat was dat lekker en wat hebben we onze buiken vol gegeten. Na het eten gingen we naar een winkelcentrum. Dit was vooral een kledingwinkel. Maar als nog was het erg leuk. Natuurlijk willen wij ook souvenirs voor mee naar huis. We zijn toen naar een winkeltje gegaan waar we goedkope souvenirs konden krijgen. Hier hebben sommige mensen flink in geslagen. Op de terugweg richting huis (de campus) zijn we nog even gestopt bij het strand.

Jasper en Sietse waren een beetje debiel om met kleding en al (mocht ook niet anders) de zee in te gaan. Hier was de buschauffeur niet zo blij mee. Eenmaal thuis was het 18.00. We hebben toen nog even met de kinderen gespeeld voor het eten. 19.30 stond het eten weer klaar. Rijst met pannenkoeken. Jammer weer. Maar dat maakt niet uit. Na het eten werd er een disco georganiseerd.

Deze begon om 20.30 en eindigde om 21.50 best wel lang dus. Maar de kinderen kunnen dansen daar, niet normaal. Wavt een energie!!! Op naar de volgende dag!!

Groetjes, Chimène en Marvin

Dagverslag 19-02-2017

Zozo… en dan is het alweer zondag de 19e. Vandaag begon de dag lekker met uitslapen en rustig aan doen. Om half tien hebben we gezamelijk ontbeten. Toen we een lekker broodje wilde roosteren kwamen we erachter dat we even geen stroom hadden. Dus dan maar een ongeroosterd broodje.

Na het ontbijt werd er verwacht dat we gingen schilderen aan een huis of met de Stitching Company aan de slag gingen. Het bleek alleen wel erg warm te zijn op het dak en zijn er daarom ook meerdere mensen een beetje verbrand.

Om 12.45 uur gingen we lunchen en tot onze verbazing bleken er gewoon stukjes kippenvlees op het menu te staan. Na het eten heeft iedereen rustig aan gedaan en is er een beetje gepokerd, gepest (natuurlijk wel het kaartspel) en niet te vergeten werd er met de kinderen gespeeld.

Toen werd er zoals de dagelijks sleur rond een uur of half acht gegeten. Natuurlijk stond er weer rijst op ons avond menu en aten sommige mensen hun eigen noodles op omdat je die rijst toch wel zat begint te worden…

‘S avonds is er weer rustig aan gedaan en werd er nog een beetje gespeeld met de kinderen en natuurlijk nog lekker gekletst met elkaar.

Welterusten en tot bij de volgende dagverslag.

Groetjes, Jarno en Dirk-Jan

Deze foto is van gister maar omdat hij zo mooi is moest hij er gewoon even in.

Dagverslag 20-02-2017

Vandaag gingen Dirk-Jan, Roos, Wilco, Marvin, Myrthe en Lotte helpen bij het maken van de armbandjes, bij de stitching Company.

Dit deden we van 9 tot en met 16 uur. We hebben 1 set armbanden gemaakt en gedecoreerd en 2 kale sets gemaakt. Die 2 sets gaan we morgen ochtend decoreren. De rest van de groep is naar een vissersdorpje geweest en heeft geholpen met het verder bouwen van het toilet.

We hebben overlegd over wat er nog moest worden gedaan. Het gat voor de stortput is veel dieper gegraven en de muren van dit gat zijn veel hoger gebouwd. Indiërs gaan erg anders te werk dan Nederlanders, er waren veel verbaasde blikken toen de Indiërs bezig gingen. Het muurtje van het toilet stond al voor een groot deel overeind.

Er was overleg tussen de dorpsbewoners en ons over hoe hoog het gebouwtje moest worden en wat de indeling zou worden.

Jasper, Sietse, Benjamin en Jarno hebben een schets en een 3D tekening gemaakt van de toilet voor het vissersdorpje. En ze hebben opgeschreven welke spullen er nodig zijn voor de toiletgebouwen en hiervan een lijst gemaakt en gestuurd naar Srihari. Dit is onze plaatselijke contactpersoon. Morgen gaan we de spullen hiervoor halen.

Rond 5 uur zijn we met z’n alle naar een grote tempel vertrokken. In de tempel waren veel goden en beelden

Het was erg indrukwekkend. Na dit avontuur was iedereen erg moe, dus hebben we nog even gezellig bij elkaar gezeten en gekletst en gingen we op tijd slapen.

Dagverslag 21-02-2017

Met ons team zijn we vandaag weer op pad geweest. Nadat we hebben ontbeten ging een deel van de groep Bangles maken in het Stitching Centre. In de tussentijd is de andere helft van de groep bezig geweest met het voorbereiden van een presentatie voor de Collector. Een Collector is een hoofd van een bepaald district in India. Dit wordt gedaan door meerdere collectoren, die over andere delen van het land beschikken.

Eenmaal aangekomen bij het kantoor van de collector, werden we vriendelijk ontvangen in een ietswat vervallen gebouw. Na een kleine tijd wachten, mochten we het kantoor van het districtshoofd betreden, om hem vervolgens te informeren over wie we zijn en wat we doen. Toen we in de bus zaten, richting de campus, gingen we nog even langs een oud gebouw met natuurlijk, een mooi uitzicht. Dit gebouw is 250 jaar geleden gebouwd door Nederlandse kolonisten als woning met een mooi uitzicht.

Daarna zijn we met de bus naar de winkel gegaan, om alvast inkopen te doen voor het toiletgebouw, dat in een van de vissersdorpen wordt gebouwd. Zo hebben we een kraan en douchekop uitgezocht, samen met een toilet. Nadat we klaar waren met het uitkiezen van alle producten, hebben we tijdens de busreis nog een stuk watermeloen gegeten.

Wanneer we terugkwamen op de campus, heeft iedereen wat tijd voor zichzelf genomen. Of het nou schommelen, zonnen, boeken lezen of spelen met de kids was, we hebben het allemaal naar ons zin gehad.

Na het avondeten heeft iedereen voor de laatste keer met de campus kids gespeeld. Het was een gezellige avond! Daar naast hebben de studenten die meegeholpen hebben bij het maken van de Bangles een winkeltje voor de stichting centre gemaakt in onze gezamenlijke woonkamer. En de dames van de stichting centre waren ontzettend blij met de opbrengst!

Gemaakt door: Sietse & Melinde

Dagverslag 22-02-2017

Vandaag zijn we onder andere nogmaalsnaar de stad gegaan. Dit keer naar de plek waar we als eerste heen zouden gaan, maar de buschauffeur het niet kon vinden…

Deze plek bleek nogal in smaak te vallen bij, vooral, westerse mensen. We waren niet de enige hier! Toen we naar binnen liepen werden we gefouilleerd. Mannen en vrouwen gescheiden. Vervolgens mochten we een lange tijd zelf aan de slag binnen dit winkelcentrum. Aan het eind van het shoppen hebben de laatsten nog henna laten zetten.

Meer het belangrijkste was in de ochtend. Het officieel openen van de waterplant in een van de vissersdorpen. Deze waterplant was gefinancieerd door de expeditie van vorig jaar. Een mooi plakkaat hing al klaar bij de ingang van de zuiveringsinstallatie. Deze was gebouwd in een oud schooltje vlakbij het nieuwe toilet.

Ook het toilet was al een stuk verder afgemaakt. Indiase mensen kunnen wel hard werken, alleen de planning moeten ze toch aan ons overlaten kwamen we achter. Doordat Anna zich niet heel goed voelde zijn we op tijd de bus weer in gegaan op weg naar Vishakhapatnam. In de avond kwamen alle kinderen bij elkaar en hebben we afscheid genomen. Wat was dat moeilijk!!:(

Na iets meer dan een week bouw je toch echt een band op met deze kinderen en iedereen, zowel wij als de kinderen van het weeshuis, was verdrietig. Maar… We hebben de kinderen ontzettend goed geholpen en we zijn er ook hartstikke trots op!

Dagverslag 23-02-2017

Om iets voor 04.00 uur in de ochtend werd er door alle jongens voor Jarno gezongen omdat hij jarig was! De rest stond om 04:00 op, want onze bus vertrok al om 05:00 richting het vliegveld. Omdat het natuurlijk India is, was het allemaal wat later, maar uiteindelijk zaten we in de bus, de een wat meer wakker dan de ander.

Toen we op het vliegveld waren, werden onze paspoorten weer 6 keer gecontroleerd, lieten we onze koffers inchecken en stapten we het vliegtuig richting Delhi in. Marvin zat tussen beide coaches in en dat was zeer gezellig. Op Delhi hadden we 3 uurtjes overstap. In deze tijd hebben we allemaal een beetje rondgekeken op het vliegveld en wat gegeten. Ook hebben een aantal mensen nog wat souvenirs gekocht.

Toen zijn we het vliegtuig van Air India ingestapt richting Frankfurt. We hadden een heel mooi uitzicht tijdens de vlucht.

Tijdens deze vlucht hadden sommigen van ons behoorlijk veel last van een aantal huilende kinderen, die ons wakker hielden. Maar we hebben heerlijk films gekeken, gelezen en af en toe geslapen. We werden ook goed verzorgd met eten en drinken door de crew van Air India.

Na de landing zette Jasper zijn vliegtuigmodus op zijn telefoon uit en kreeg een sms’je van Lufthansa dat onze vlucht richting Amsterdam van die avond was gecanceld. Na veel ongeloof en vragen als ‘Wat nu?’ en ‘Hoe gaan we dit oplossen?’ kreeg Lenn een appje van zijn vriendin en bleek dat het echt was gecanceld.

Op het vliegveld zijn we naar een informatiebalie gegaan van Lufthansa en werd er gekeken of er nog een ander vlucht richting Amsterdam beschikbaar was. Voor die dag waren alle vluchten al geannuleerd, waardoor we nog twee opties over hadden: met de trein terug naar Amsterdam of slapen in Frankfurt en dan de volgende dag terug vliegen. Uiteindelijk werd het de tweede optie en zijn we met een shuttlebus naar een hotel genaamd ‘Intercityhotel’ gebracht, in de buurt van het vliegveld.

We kregen allemaal een tweepersoonskamer en enkelen een eenpersoonskamer. De meiden waren heel erg blij dat we eindelijk warm mochten douchen, want die hebben de hele reis gebruik gemaakt van een koude douche. Toen we onze spullen op de kamer hadden gelegd, gingen we avondeten. We hadden een heerlijk buffet waarvan we vanalles konden pakken.

Er was vlees, pasta en aardappelen. Iedereen was heel blij dat we geen rijst meer hadden en heeft ook heel erg veel gegeten. Als toetje waren er veel verschillende dingen, denk aan grote negerzoenen en cakejes met aardbeien room ertussenin. Een TOP diner op de verjaardag van Jarno!

Nadat we allemaal veel hadden gegeten, gingen we weer terug naar onze hotelkamer. Het was wel balen dat we geen pyjama’s bij ons hadden, want dat zat natuurlijk allemaal nog in onze koffers, die op het vliegveld lagen. Bijna iedereen heeft die avond gedoucht en daarna zijn we gaan slapen.

Dagverslag 24-02-2017

We werden rond 07:00 wakker (alhoewel meer dan de helft van de groep om 04.00 uur wakker werd, jetlag) en moesten om 08:00 aan het ontbijt zitten. Vandaag was de verjaardag van Lotte! Om 07:30 kregen we het goede nieuws dat we een vlucht hadden om 12:25 naar Amsterdam.

Toen we om 08:00 allemaal aan het ontbijt zaten, hebben we ook echt uitgebreid ontbeten. Er was veel keuze bij het ontbijt. Je kon eitjes nemen, brood met kaas of worst, worstjes & bacon, croissantjes & chocoladebroodjes en ook fruit & yoghurt. Een heerlijk ontbijt was dat op jouw verjaardag, Lotte.

Na het ontbijt zijn we allemaal teruggegaan naar de kamer en hebben sommigen nog even gedoucht en anderen hebben nog eventjes wat gelegen enzo. Om 09:30 verzamelden we in de hotellobby en om 09:45 ging de shuttlebus richting het vliegveld.

Na het inchecken en controleren of onze bagage doorgelabeld was, zijn we uiteindelijk het laatste stukje door Lufthansa naar Amsterdam gevlogen. Lufthansa had het top geregeld. Er was speciaal voor ons een extra groot vliegtuig ingezet, zodat wij met z’n 15-en mee konden. Fijn!

Op Schiphol stond het ontvangstcomité klaar, maakten we nog een aantal groepsfoto’s, bedankten we onze coaches en namen we afscheid van elkaar.

Het was een reis om nooit meer te vergeten. We gaan in Nederland ons uiterste best doen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Friends Indeed zodat er ongeveer 60 toiletten gebouwd kunnen worden in verschillende vissersdorpjes in het gebied Srikakulam.

Groetjes, Roos & Manon

Tot slot: Graag willen wij laten zien aan de groep van vorig jaar dat de waterzuiveringsinstallatie geplaatst en geopend is in Allivilasa. Wat de coaches betreft was dit één van de hoogtepunten van de reis, naast het feit dat diarree en cholera niet meer voorkomen in 3 Peta’s (vissersdorp). Wat fantastisch om nu al resultaten te zien en de armste van de armen van schoon drinkwater te kunnen voorzien!

Ook danken wij Anne Legeland van Friends Indeed en Sri Hari voor de gastvrijheid en alle hulp die wij gekregen hebben. We hebben het zeer goed gehad op de Campus.

Galerij

Reacties

Tante Meina en Ome Rijk

Lieve Lotte
Je zal wel nu even geen tijd hebben om te lezen,
Want ik denk dat je heel moe bent van de reis,
Maar geniet de komende dagen want het is zo weer om.
Veel liefs van ons

Geplaatst op: 13 februari 2017 om 14:45
Oetse Wijma

Leuk om te lezen jullie reisverslag! Lekker genieten!!

Geplaatst op: 15 februari 2017 om 15:48
Cisca van Drie

Wat een super leuke verhalen plaatsen jullie allemaal! Zo kunnen we heerlijk meegenieten! Stiekem wel een beetje jaloers op jullie temperatuur daar. Geniet met volle teugen jullie!

Tot volgende week!

Geplaatst op: 17 februari 2017 om 18:02
Fije visscher

Beste allemaal. Spannende verhalen, ontmoetingen en ervaringen. Geniet ervan allemaal !!!

Geplaatst op: 18 februari 2017 om 20:00
Peter

Leuk om te lezen! Woon sinds 11 jaar in Delhi. Herkenbaar de eerste indrukken. Veel plezier en succes voor de rest van jullie reis. Super zo’n ervaring.

Geplaatst op: 19 februari 2017 om 10:19
Tante Meina en Ome Rijk

Hallo allemaal,wat doen jullie veel! lekker nog even genieten,
En van het lekkere weer,
Groetjes

Geplaatst op: 20 februari 2017 om 19:35
Marjelle

Wauw ik was even vergeten dat jullie al zo lang weg zijn, heb de reisverslagen in een adem gelezen. Wat maken jullie veel mee zeg. Geniet nog even van alle ervaringen en het rijst eten.
Groeten uit Nijkerk

Geplaatst op: 21 februari 2017 om 00:11
Oma Hakstege

Lieve allemaal,
Wat hebben jullie het gewéldig fijn!! Leuk om kennis te maken met de plaatselijke bevolking hun leven en geloof! Ook fijn om wat voor de kindertjes te kunnen doen! Geniet er maar van want het is snel weer voorbij!!
Geweldig hoor!!! Goede thuisreis gewenst.

Lieve groet,
Oma Hakstege

Geplaatst op: 21 februari 2017 om 12:37
Henk Bokkers

Wat een indrukwekkende reis hebben jullie!! Mooi om dit te lezen. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Geniet verder en voor over een paar dagen: een goede terugreis.

Geplaatst op: 22 februari 2017 om 17:40
Friso Doornhof

Wat leuk om te lezen!

Geplaatst op: 23 februari 2017 om 16:42
Judith marsman

Wat een indrukwekkende dagen zij dit geweest. Wat leuk om op deze manier mee te lezen. Heb van de verslagen genoten. Een mooie ervaring voor jullie allen!.

Geplaatst op: 24 februari 2017 om 22:23
Sonja Verbruggen

Wat een prachtige reis zeg! Ik zie nu pas dat je ook kon reageren :-(. Niet zo goed naar beneden gescrold!
Ik weet zeker dat jullie nog lang van de ervaringen gaan nagenieten, van het mooie werk en vooral de mooie mensen! Top gedaan!

Geplaatst op: 4 maart 2017 om 14:00

Reageer


Naam Email