Visio Onderwijs Grave

Visio Onderwijs Grave

 

De school

Uit de schoolgids:
Visio Onderwijs Grave biedt een gevarieerd aanbod van onderwijs en begeleiding aan kinderen met een visuele (en verstandelijke) beperking. We zijn in de eerste plaats een gewone school waar kinderen spelen, leren en zich ontwikkelen. Toch is de school ook speciaal. De visuele beperking van de leerlingen vraagt namelijk om een aanpassing van het onderwijs en specifieke deskundigheid van onze medewerkers.

Lesstof aangepast aan de visuele beperking
In het reguliere onderwijs wordt steeds meer gebruik gemaakt van visueel aantrekkelijke materialen en methoden. Voor kinderen en jongeren met een visuele beperking kan dat problemen opleveren. Docenten staan daarom dagelijks voor de taak de ziende wereld voor onze leerlingen begrijpelijker te maken. Daarbij houden we rekening met de mogelijkheden en beperkingen van iedere leerling.

 

Schoolbezoek

Sinds 2014 neemt Visio Onderwijs Grave (en Visio Onderwijs in Rotterdam) vol enthousiasme deel aan de Learning Circles Kinderrechten. In 2013 en 2014 zijn docenten van beide locaties ook mee geweest op studiereis naar Suriname. Hierdoor is er o.a. een hartelijke samenwerking ontstaan met de Louis Braille school in Paramaribo, ook een school voor kinderen met een visuele beperking.

visio_grave_02_20-04

Op 20 april bezocht Manon van Herwijnen Visio Grave, om met de leerlingen en docenten te spreken hoe zij het samen werken in de Learning Circles ervaren.

De leerlingen

De leerlingen van Mieke Janssen en Noortje Opsteegh zijn heel betrokken bezig met de kinderrechten die ze in de Learning Circle tegenkomen. Hier zie en lees je hoe de groepen van Visio Grave actie ondernamen voor de Voedselbank in hun woonplaats. ‘Het is van de kinderen zelf en daar zijn ze heel trots op!’, vertelde Noortje later.
In dit filmpje zeggen de kinderen er zelf iets over:

De docenten

Zowel Noortje als Mieke leggen ons uitvoerig uit wat voor hen de toegevoegde waarde van het werken in een Learning Circle is: