Suriname – Learning Circles & Schoolbezoeken – januari 2009

 

Suriname reis januari 2009

Waarom een Studiereis?
ICT&E organiseerde al meer dan 60 internationale studiereizen en uitwisselingen. Dat doen we omdat we geleerd hebben dat zo’n reis bijdraagt om bij een beoogde verandering los te komen uit vertrouwde kaders. Echt samenwerkend leren bereik je beter door leerlingen de tools te geven om samen te kunnen samenwerken en leren. Dat daarmee ook je rol als docent verandert ervaar je beter op een studiereis.Wie de passie voor leren en ambitie in zich ontwikkelende landen ervaart, wie met eigen ogen ziet wat het voor een klas in Suriname betekent om echt samen te kunnen leren, keert anders op school terug. Tevreden over hoe goed het in Nederland is; gemotiveerd om met de nieuwe collega’s in binnen- en buitenland aan de slag te gaan.Want verdient niet elk kind een docent die wereldwijd leren mogelijk maakt?Er zitten er in deze studiereis, naast schoolbezoeken ook twee volle dagen workshops, om samen met alle Surinaamse collega’s de LC’s voor te bereiden  En natuurlijk ontdekken we samen het echte Suriname, de warme, vrolijke mensen en de schoonheid van het land. Zo’n reis vergeet je van je leven niet. Of zoals een docent na een studiereis als reflectie met ons deelde; “Deze reis gaf me nieuwe leerkracht voor zeker 10 jaar”.Zie voor meer indrukken het verslag van het januari 2008 studiebezoek.
top
Wie organiseert de reis?
De studiereis wordt georganiseerd door ICT&E, ism SG. Mariendael,iEARN Suriname en het Global Teenager Project.
top
Waarom samen leren in een Learning Circle?
Learning Circles hebben hun kracht in de aflopen 10 jaar meer dan bewezen; ze bieden een veilige en goed ondersteunde leeromgeving die internationaal samenwerken mogelijk maakt. In het Engels, Frans, Duits, Spaans, Arabisch en nu opnieuw in het Nederlands met Suriname. De leerkrachten en docenten stellen de structuur en heldere tijdsplanning op prijs en samen ontdekten we hoe een Wiki een hoge mate van eigenaarschap van leren in een Learning Circle mogelijk maakt. We gaan er mee door en blijven verbeteren!
(V)SO en PO samen in twee Learning Circles?
Onderwijs heeft tot doel kinderen te vormen en voor te bereiden op hun toekomst in de 21e eeuw. ICT bij uitstek biedt kinderen uit het regulier- en speciaal onderwijs de kans om samen te leren. Met het samenwerken van PO en (V)SO scholen ontstaat een leergemeenschap waar, met de juiste aanpassing, een beperking niets meer uitmaakt. Een ‘gemengde Learning Circle SO-PO’ is niets meer en minder dan een afspiegeling van de werkelijke wereld om ons heen.De praktijk van de Learning Circle in 2007-2008 heeft laten zien dat kinderen en jongeren die (internationaal) samenwerken moeiteloos barrières slechten die volwassenen als drempel voor samenwerkend leren hebben bedacht. Daarnaast zorgde de studiereis voor veel enthousiasme en nieuwe energie.Dus bieden we in 2009 opnieuw 2 SO/PO learning Circles aan.
top
Een VMBO Learning Circle?
Wie denkt dat alleen HAVO en VWO leerlingen baat hebben bij internationaal samenwerken, slaat de plank goed mis! Zeker ook de VMBO leerlingen krijgen in hun toekomstige werk te maken met internationale aspecten.Dankzij de groeiende contacten met Suriname zijn we in contact met een aantal MULO scholen die graag willen samenwerken.Samen bieden we 3-6 klassen uit de onderbouw VMBO een unieke kans om te internationaliseren in het Nederlands; de samenwerking verloop in een veilige en goed ondersteunde Learning Circle VMBO.We bieden graag ruimte voor de deelnemende VMBO docenten om hun partner scholen in Paramaribo te bezoeken en zich samen op de Learning Circle voor te bereiden.
top
Wanneer is de studieweek in Paramaribo?

  • Vertrek vanaf Schiphol: zaterdag 17 januari 2009
  • Terug op Schiphol: zondag 25 januari 2009
  • We vliegen met de KLM

Contactpersonen Suriname
Mw. Betty Burgos – iEARN Suriname en Global Teenager Project coördinator Suriname
Mw. Miriam Weekers – BSO – Speciaal Onderwijs
Mw. Nila Pershad –  iEARN Suriname
Contactpersonen Nederland
Dhr. Bob Hofman – Global Teenager Project Coördinator Internationaal
Mw Elle Peters – SG. Mariendael – Speciaal onderwijs
Dhr. Pim Haenen, ICT-manager SG. Mariendael
Mw. Ria Kattevilder – Project Coördinator ICT&E
top
Hoe kan ik me opgeven?
U download hier het deelnameformulier studiereis Suriname 2009.Ingevuld en ondertekend stuurt u het met de post retour naar ICT&E in Dieren.Na ontvangst wordt uw deelname via de email bevestigd.
Kosten
De kosten van de studiereis bedragen 1650,- euro.Inclusief vliegen, lokaal transport, verblijf in hotel Eco resort, ontbijt en diner.Exclusief kosten van mogelijke vaccinatie en visum. (we verzorgen een gezamenlijke visumaanvraag)
Hotel
We verblijven in hotel Eco-Resort in Paramaribo.Op basis van 2-persoonskamer. Eenpersoonskamers zijn tegen meerprijs beschikbaar.
Sponsor
Voor ondersteuning van de Learning Circles en studiereis zijn er nog aanvragen in behandeling.
De projectondersteunende links staan in het rechter menu.
top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.