Expeditie Vietnam

Hallo, wij zijn Expeditie Vietnam van het Corlaer College.

Extra Bericht – juni 2020:

Dag iedereen,

Wij zijn blij om te melden dat onze expeditie reis nog steeds door zal gaan in 2021.

Vanwege de coronacrisis is het een rare tijd en heeft de school besloten dat het beter is als we onze expeditie reis naar volgend jaar verplaatsen. Zo kunnen wij de kinderen in Vietnam nog steeds persoonlijk helpen. Met alleen het team zou ons dit nooit gelukt zijn. Wij willen iedereen bedanken die ons afgelopen jaar heeft gevolgd en gesteund.

Met alle hulp die wij van alle sponsoren, dus ook jullie, hebben gekregen, hebben wij voorlopig een bedrag van ruim € 12.000,00 euro opgehaald. …

lees meer

Hallo, wij zijn Expeditie Vietnam van het Corlaer College.

Extra Bericht – juni 2020:

Dag iedereen,

Wij zijn blij om te melden dat onze expeditie reis nog steeds door zal gaan in 2021.

Vanwege de coronacrisis is het een rare tijd en heeft de school besloten dat het beter is als we onze expeditie reis naar volgend jaar verplaatsen. Zo kunnen wij de kinderen in Vietnam nog steeds persoonlijk helpen. Met alleen het team zou ons dit nooit gelukt zijn. Wij willen iedereen bedanken die ons afgelopen jaar heeft gevolgd en gesteund.

Met alle hulp die wij van alle sponsoren, dus ook jullie, hebben gekregen, hebben wij voorlopig een bedrag van ruim € 12.000,00 euro opgehaald. Vele dank dat jullie ons zo hebben gesponsord, met een bedrag of de hulp die jullie hebben gegeven. Volgend schooljaar zullen wij jullie op de hoogte blijven houden wat er met het geld gaat gebeuren. We houden u graag up to date.

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer.

Blijf gezond!

Wie zijn wij?

Wij zijn een team van 13 leerlingen en 2 coaches. We zitten allemaal in klas 3 en de coaches zijn docenten van school: Marjelle Buitink & Elias Bou Assi.
Onze namen zijn te vinden in de deelnemerslijst.

Kick off 20 september 2019

Vandaag is het startsein gegeven voor de tiende editie van Expeditie Corlaer met een kick-off.

Expeditie Kikano heeft de eerste uitdaging gewonnen van alle deelnemende groepen van Expeditie Corlaer.
Door de hele binnenstad heen werden spelletjes gedaan, zoals het beklimmen van de Nijkerkse toren.
Op het Molenplein werd een groepsfoto gemaakt.

Het tekenen van de overeenkomsten –  13 december 2019

Met de ondertekening van de expeditie-projectplannen door onszelf, onze coaches, en Ronald Schaefer namens de schoolleiding, is de goedkeuring van onze plannen een feit!

Ons Expeditiedoel

Dit jaar steunen wij stichting Care4theKids.
Wij gaan op Expeditie-reis van Donderdag 26 maart t/m woensdag 8 april.

Stichting Care4theKids is een organisatie die zich inzet voor kleinschalige projecten.
In Vietnam leven nog steeds mensen onder de armoedegrens en worstelen ze dagelijks om in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Ook de kinderen zijn hier de dupe van waardoor zij geen uitzicht hebben op een goede toekomst. Care4theKids is opgericht vanuit de gedachten om iets te betekenen voor de kansarme kinderen . We organiseren en/of ondersteunen activiteiten en zetten projecten op waarmee het leven en de toekomst van deze kinderen wordt verbeterd. Belangrijke waarden hierin zijn zelfredzaamheid en onafhankelijkheid.

De missie van Care4theKids is een betere toekomst te creëren voor kansarme kinderen. Ondersteuning te bieden in de belangrijkste basis- en levensbehoeften van een kind en deze kinderen een kans te geven hun eigen toekomst te kunnen beïnvloeden. Dit doen ze vooral door het opzetten van onderwijs- en voedselprogramma’s Daarnaast heeft Care4theKids als missie mensen te inspireren om zich in te zetten voor een positieve wereld. Samen helpen en samen werken aan een betere toekomst voor de kinderen in Vietnam.

Care4thekids heeft twee grote projecten.  Het eerst project is Center of Rehabilitation and Support for handicapped Children. Dit project is voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen of kinderen die slachtoffer zijn van de Vietnamese oorlog. Ze hebben voor dit project veel steun nodig om nieuwe spullen te kunnen kopen zoals specifiek lesmateriaal voor de kinderen, hulpmiddelen voor de kinderen met een fysieke beperking en zorgen dat er gratis onderwijs en opvang is en blijft voor de kinderen met een beperking.

Het tweede project is Cu Chi Free Education. Dit project is voor kinderen die niet naar een reguliere school gaan omdat er thuis niet genoeg geld voor is. Deze kinderen kunnen hier naar school. De school heeft nu alleen een ochtendprogramma maar ze proberen een middagprogramma aanbieden. De school zorgt ook dat er twee keer in de week een lunch wordt verzorgd. Ze willen dit vijf keer in de week gaan aanbieden. De school probeert ook zelfvoorzienend te worden. Ze hebben al een moestuin voor groente en fruit maar door het wisselende klimaat doen de gewassen het niet altijd even goed. We willen helpen met de aanleg van een kas. Ook willen we een kweekvijver voor vissen maken zodat ze hier vis uit vangen voor de lunch.

Meer informatie kun je op hun eigen site vinden: www.care4thekids.nl

Acties

Wat hebben we tot half januari gedaan?

Teambuilding:

Naast de kick off met de andere expedities hebben we met ons eigen team gewerkt aan teambuilding. We hebben een spel gedaan op grote ballen en daarna met elkaar pizza´s gebakken.

Dag van de leraar:

Op 5 oktober was het de dag van de leraar. Expeditie Vietnam heeft namens de schoolleiding taarten geregeld voor de personeelsleden van de school. Iedereen van expeditie Vietnam heeft een taart gebakken en versierd.

Truien:

We hebben ook al heerlijke truien gesponsord gekregen van de Dolle Jonker, De Kruijf en BEE-visible. Wij willen deze sponsors heel erg bedanken voor deze geweldige truien.

Kerstmarkt:

We hebben ook al gezellig met groepjes op de kerstmarkt gestaan om hier vogelhuisjes, vetbollen en nog veel meer te verkopen voor Care4theKids.
De vogelhuisje hebben we zelf geschilderd en zijn super leuk geworden.

Projectplan:

Het projectplan met onze leerdoelen en plan van aanpak is af ! Het was een hele klus maar iedereen heeft eraan bijgedragen.
Het ondertekenen was een officieel moment. (zie de foto’s hierboven)

Kerststollen verkopen:

Voor de kerst hebben we niet stil gezeten maar zijn we de straat opgegaan om kerststollen te verkopen. Dit deden we gewoon aan familie, vrienden en gewoon deur aan deur.

Kantine verkoop:

Ondertussen hebben we al twee kantine verkopen op school gehad. Bij de eerste verkoop verkochten we broodjes frikandel en kroket en bij de tweede hamburgers en chili chickens van de Mac met verst frikandelbroodjes.

SiteOnline sponsort weer:

Voor het derde opeenvolgende jaar sponsort SiteOnline het Corlaer College met een website voor de buitenlandse expeditie. De website is voorzien van deelnemersprofielen waardoor er individueel gesponsord kan worden.

De website van expeditie Vietnam kun je hier vinden: https://www.expeditievietnam.nl/

Software oplossingen en marketing:

SiteOnline is een bedrijf dat gespecialiseerd is in maatwerk software oplossingen en marketing. Bij maatwerk software oplossingen kun je denken aan een CRM-systeem, ERP systeem, of een klantenportaal. De softwareoplossingen zorgen ervoor dat bedrijven efficiënter kunnen werken en meer tijd over hebben voor andere taken. Op het gebied van marketing creëren ze websites en SEO/SEA campagnes, maar ze zijn ook gespecialiseerd in sociale media, e-mail en video marketing. Vanuit de vestiging Leek (nabij Groningen) bedienen ze klanten in heel Nederland en daar buiten.
De eigenaar van SiteOnline, Joram van Doorn, beleeft al drie jaar veel plezier aan het helpen van de expeditie leden.
Meer informatie over SiteOnline vindt je op https://www.siteonline.nl

 

verbergen
 

Reisschema
DagVluchtnummerVertrekvannaar
26-03-2020 AF 1341 10.20 uur (aankomst 11.45 uur)AmsterdamParijs
26-03-2020 AF258 13.20 (aankomst 07.10 uur op 27/3)ParijsHo Chi Minh
08-04-2020 AF 253 08.35 uur (aankomst 16.50 uur)Ho Chi Minh CityParijs
08-04-2020KL 124620.15 (Aankomst Amsterdam 21.25 uur)ParijsAmsterdam
Opmerkingen
Reisprogramma
DatumOpmerkingen
26-03-2020

Donderdag 26 maart: Vertrek naar Vietnam!
Volg hier ons reisverslag.

08-04-2020

Terugreis van Vietnam naar Amsterdam. Weer thuis.

Deelnemers
GeslachtNaamSchoolLocatieBevestigd
VNoa Helleman Corlaer CollegeNijkerkja
VEva Joostenja
VDemi Duijstja
VSophie Bouwmanja
MFinn Meinhardtja
MZomer de Haanja
MJesse Bosja
VLuna de Kruijffja
VNicole Rietveldja
VManou van den Boomja
VMichelle Tuinbeekja
VLieke van Essenja
MLukas Griffioenja
Coaches
Marjelle Buitink Corlaer College
Elias Bou AssiCorlaer College
Reisverslag
Handige links
Galerij