Corlaer Cycling

Hallo, wij zijn Expeditie Corlaer Cycling.

Op deze pagina zullen wij ons aan jullie voorstellen en jullie op de hoogte houden van onze activiteiten en het doel van onze expeditie.

Zie ook onze pagina op Facebook.

8 juli:

Mogen wij aan jullie voorstellen… Team Corlaer Cycling 2017/2018!

 

1 september:

Corlaer Cycling heeft een prachtig doel gekozen om voor te fietsen: Vrienden van Meander!

Er was een tweede stemronde voor nodig omdat het team met één stem verschil had gekozen voor Spieren voor Spieren. …

lees meer

Hallo, wij zijn Expeditie Corlaer Cycling.

Op deze pagina zullen wij ons aan jullie voorstellen en jullie op de hoogte houden van onze activiteiten en het doel van onze expeditie.

Zie ook onze pagina op Facebook.

8 juli:

Mogen wij aan jullie voorstellen… Team Corlaer Cycling 2017/2018!

 

1 september:

Corlaer Cycling heeft een prachtig doel gekozen om voor te fietsen: Vrienden van Meander!

Er was een tweede stemronde voor nodig omdat het team met één stem verschil had gekozen voor Spieren voor Spieren. Wij wisten echter niet dat Team Kikano op hetzelfde moment voor dit doel had gekozen. Bizar toch!?
Twee prachtige doelen worden nu gesteund dankzij expeditieonderwijs op het Corlaer College!

 

Kick off 15 september 2017

Alle expedities van het corlaer college gaan vandaag van start!

Uit het Nijkerk nieuws: Voor de achtste keer worden er meerdere expedities op het Corlaer College georganiseerd.
Vrijdagmiddag was de aftrap.

En dit zijn onze coaches: Heleen van´t Bosch en Bas van de Pol 

 

Ons Expeditiedoel

12 november: Corlaer Cycling kiest voor Vrienden van Meander

Expeditie Corlaer Cycling gaat zich dit jaar inzetten voor het goede doel De Vrienden van Meander. De Vrienden van Meander is een ziekenhuis in Amersfoort die geld inzamelt voor nieuwe projecten gericht op kinderen zodat kinderen zich meer thuis kunnen voelen in het ziekenhuis.

 

Wij kiezen dit jaar ‘Vrienden van Meander’ als ons expeditiedoel. Vrienden van Meander is een onderdeel van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Vrienden van Meander zorgt ervoor dat hun ziekenhuis wat vriendelijker en wat beter begaanbaar is voor patiënten. Het Meander Medisch Centrum geeft in principe geen geld aan deze stichting dus hebben zij geld nodig van ondernemingen zoals wij.

VvM maakt in het ziekenhuis allemaal faciliteiten voor patiënten waardoor het voor hen makkelijker en minder spannend is om in het ziekenhuis te verblijven. Er worden o.a. een soort slaapbanken neergezet zodat familie kan blijven slapen.

Wij zetten ons dit jaar in voor de kinderafdeling van het ziekenhuis. In het ziekenhuis is momenteel een project gaande van een soort ‘jungle operatiekamer’. Dit is een wachtkamer en een gang helemaal in junglestyle. Bij dit project krijgt een kind dat geopereerd wordt een tablet waarmee dat kind allemaal dingen op de muur kan scannen. Als een kind met die tablet de muur scant komt er een papegaaitje op het beeld en die gaat dan vertellen wat er gaat gebeuren en dat het kind niet bang hoeft te zijn. Dat papegaaitje wordt een soort buddy voor het kind en op het moment dat het kind wakker wordt uit de narcose dan ligt er een papegaai knuffel naast hem/haar op bed. Dit project is mooi maar kost wel heel veel geld. Daarom zijn wij er om in ieder geval een groot deel van dat geld op te halen en te doneren.

Acties

Ons team heeft al verschillende acties uitgevoerd. Een van deze acties was een sport- en spelochtend. Deze ochtend hebben wij georganiseerd voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar op donderdag 19 oktober. Op deze dag hebben we in de gymzalen van het Corlaer college allemaal leuke spelletjes gedaan. Er kwamen zo’n 90 kinderen. We hebben geschommeld, gevoetbalt, trampoline gesprongen maar ook gezamenlijk leuke spellen! Ook konden ze ervoor kiezen om te spelen met lego en geschminkt te worden. De kinderen kregen tussendoor een stukje fruit en drinken. Het was een groot succes en we hebben ongeveer €500 euro opgehaald. We bedanken alle kinderen voor het komen!

 

Night Ride:

Op vrijdag 17 november organiseren wij een Night Ride bij Ben de Ruiter. We vertrekken dan rond 10 uur ´s avonds en gaan een mooie tocht in het donker maken van zo’n 2 uur. Verlichting wordt geregeld door Ben de Ruiter. Vinden jullie het leuk om mee te doen? Aanmelden kan nog via onze mail corlaercycling@corlaercollege.nl

Bezoek Giant:

Wij mochten een bezoek brengen aan de fabriek van Giant Europe. Hier wordt een groot deel van alle Giant fietsen gemaakt worden en wij mochten zien hoe dit gebeurde. We hebben een rondleiding gekregen door de fabriek en informatie gekregen over de nieuwste fietsen. Het was heel leuk om hier eens een kijkje te nemen!

Route:

De route die we gaan fietsen dit jaar is naar Londen. We vertrekken op de fiets vanaf school naar Hoek van Holland. Dan gaan we met de pond naar Harwich en fietsen we naar Londen. Dan fietsen we via een andere route terug naar Harwich en gaan we met de pont terug naar Nederland en fietsen we terug naar school.

GROOT NIEUWS!!!

HOOFDSPONSOR 2017-2018 CORLAER CYCLING BEKEND

Gisteren waren we te gast bij onze vertrouwde sponsor TH klimaatbeheersing BV. TH klimaat is al jaren vaste sponsor van team Corlaer Cycling. Ook dit jaar mochten wij weer langskomen om te praten wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

TH Klimaat is een bedrijf in de klimaatbeheersing die al 25 jaar bestaat en onder leiding staat van fietsliefhebber Robert Bosman sr.
Olivier heeft goed kunnen overleggen wat we voor elkaar kunnen betekenen dit jaar en haalde daarmee de hoofdsponsor binnen met een FANTASTISCH bedrag!!

Na de wedstrijd Napoli- Feyenoord zijn de contracten getekend door ons teamlid Olivier en directeur Robert Bosman onder toeziend oog van de familie Marlies Bosman Vd Bunt, Julian Bosman en Bastiaan Bosman.

Robert Bosman vertelde dat Olivier ook zijn netwerk mag gaan gebruiken om te kijken of er nog meer mensen ons willen steunen. Dus er wordt ook geweldig meegedacht om nog meer geld op te halen voor ons goede doel: de vrienden van Meander!!
Wat een geweldige sponsoring!! Wat zijn we hier ontzettend blij mee! Dank jullie wel TH klimaatbeheersing BV voor deze geweldige ondersteuning. En in het speciaal willen we Robert Bosman bedanken voor dit super bedrag. Neem ook maar eens een kijkje op www.Th-klimaat.nl. Ze zijn nog op zoek naar paneel bouwers… solliciteer dus snel.

Het tekenen van de overeenkomsten – 12 december 2017

Met de ondertekening van de expeditie-plannen door Arend Smit (schoolleider), Caroline Heutink (projectbegeleider), de leerlingen en de coaches van de Expeditieteams, is de goedkeuring van ons plan een feit!

We wensen Expeditie Corlaer Cycling heel veel succes!

 

verbergen
 

Reisschema
DagVluchtnummerVertrekvannaar
15-06-2018
22-06-2018
Opmerkingen
Reisprogramma
DatumOpmerkingen
15-06-2018

Klik hier voor het verslag van de tour/reis van Expeditie Corlaer Cycling.

Deelnemers
GeslachtNaamSchoolLocatieBevestigd
VYlja van de Beek Corlaer CollegeNijkerknee
VEmma LozemanCorlaer CollegeNijkerknee
VEva SchoonCorlaer CollegeNijkerknee
MYanniek van DijkCorlaer CollegeNijkerknee
MLennard MeinemaCorlaer CollegeNijkerknee
MLars van SteegCorlaer CollegeNijkerknee
MValentijn RoordaCorlaer CollegeNijkerknee
MOlivier BosmanCorlaer CollegeNijkerknee
MPatrick HeiwegenCorlaer CollegeNijkerknee
MAlexander RidderikhofCorlaer CollegeNijkerknee
MBernd-Jan van VeenCorlaer CollegeNijkerknee
VYara van den BrinkCorlaer CollegeNijkerknee
Coaches
Heleen van´t BoschCorlaer College
Bas van de PolCorlaer College
Reisverslag
Handige links


Galerij