Suriname – januari 2011- Reisverslag VMBO/MULO

Bezoek aan VMBO/MULO scholen 24-01-2011

Bezoek aan de Salamin school (Hanneke en Gerrit)Mw. Sportel en dhr. Zijlstra (CSG het Noordik) zijn naar het kindertehuis Leliëndaal gereden, een uur naar het noord-oosten(!), waar een Mulo naast een kindertehuis staat, de  Salimin-school.
Daar kennis gemaakt met de directeur en met de 2 klassen waar we mee gaan samenwerken (1 in het Nederlands en 1 in het Engels) en hun docenten. Dit ging allemaal allerhartelijkst.
Top
Verder hebben we het kindertehuis ernaast, Leliëndaal mogen bekijken. Indrukwekkend. Er huizen daar 34 jongens en 36 meisjes die voor het merendeel dus naar de school gaan waar we mee gaan samenwerken. Al met al een prachtige ervaring!
Top
Bezoek aan de Hirasingh school (Ineke en JanPieter)Vanochtend al vroeg uit de veren. Omdat de bussen staakten was het extra druk in de stad. Ja, een heel verschil vergeleken bij gisteren. Op zondag lijkt de stad wel uitgestorven. Ineke en ik werden erg hartelijk op de Hirasinghschool ontvangen. Dit is een mulo die naast de nieuwe hindoetempel staat en ook bij deze gemeente hoort. Naast deze school beheert deze ook nog een kindertehuis, een lagere school en een lbo-school.
Om 8.30 werden we direct voor de klas gegooid. We moesten de lessen vullen to half een. Ach, dan sta je daar, maar met deze leerlingen is dit best te doen. Wij zijn geinteresseerd in hun leven en zij in de onze. Ja, ze vroegen me zelfs hoeveel ik verdiende.
Top
Het viel ons op dat deze leerlingen veel meer taalonderwijs krijgen dan de leerlingen in Nederland. In Vriezenveen staan elke dag 450 fietsen op het plein. Hier gaan ze lopend, met de bus of worden gebracht. Trouwens, ondanks de busstaking waren ze er allemaal! In Nederland was nog niemand geweest, maar de plannen lagen al klaar.
Daarna met ze naar het computerkundelokaal gegaan waar ze aan een verhaal mochten werken gericht aan de leerlingen in Nederland.
Na het eindgebed hebben Ineke en ik afscheid van de leerlingen genomen door ze allemaal persoonlijk nog een hand te geven. Ja, een hele ervaring zo’n ochtend in Suriname voor de klas.
Top
Bezoek aan de Christus Koning school (Jennifer en Linda)
Top

Bezoek aan VMBO/MULO scholen 25-01-2011

Bezoek aan de George Assin school (Hanneke en JanPieter)
We hebben vandaag de George Asin school bezocht waar Dagmar en Naomi ook zijn. Super leuke school met een heel aardige directrice.
We hebben alle drie minimaal 3 verschillende lessen bijgewoond en ook gesproken met het personeel. Mw.Sportel en dhr. de Boer hebben ook gesproken met de klas die met het project meedoet. Naomi en Dagmar, onze leerlingen hebben het hier erg naar hun zin. Het weer? Opnieuwe mooi, heet en gelukkig wind.
De Creoolse dans was in de pauze, speciaal voor de 2 blanke leerlingen en ons, de bezoekers!
En natuurlijk…. we kregen weer geschenkjes mee!
Top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.